Dorost po přestřelce s Hradcem padl v nájezdech

Ve čtvrtém kole nadstavbové části extraligy staršího dorostu se utkali sousedé v tabulce. Šestý Hradec Králové zavítal na půdu sedmého Zlína. Utkání ve kterém padlo deset branek rozhodovaly až samostatné nájezdy, které rozhodl pro hosty Daniel Voženílek, čtyřbrankový střelec zápasu.
32.kolo, so 19.1.2013, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Hr.Králové
5:6sn
(1:1, 4:2, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Vyoral (Helešic, Hlaváč), 36. Peška (Gago), 39. Helešic (pen.), 40. Vyoral (Zaremba), 40. Hlaváč (Vyoral, Helešic) - 18. Voženílek (Jebavý), 30. Pilař (Bezděk), 38. Voženílek, 53. Matějček (Musil), 57. Voženílek (Bezděk), 65. Voženílek. Rozhodčí: Volf – Novák, Bryška. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 5:3, 5:5, 5:6 sn.

Haloda – Kobylík, Hlaváč, Stuchlík, Gago, Pelánek, Bumbál, Váňa, Zaremba, Helešic, Velčovský, Peška, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Hladiš, Galuška, Kužílek

Červený – Novotný, Musil, Matouš, Souček, Malinský, Drašnar, Šeda, Gančarčík, Matějček, Wolf, Voříšek, Voženílek, Bureš, Miškář, Jebavý, Pilař, Bezděk

Zápas ve kterém se hrálo o ‚‚šest‘‘ bodů do tabulky odstartoval oboustrannou aktivitou a oba týmy stačili ostrými pokusy rozehřát gólmany. V páté minutě se provinil podražením Matouš a Zlínští měli výhodu první přesilové hry v utkání. Pouhých patnáct vteřin stačilo přesilovkové formaci domácích k první brance. Helešic z rohu přihrál před branku na Jana Vyorala a ten poslal Berany do vedení. Srovnat skóre mohl Matějček, který se zjevil sám před Halodou, ale souboj byl úspěšnější pro brankáře ve žlutém. Úspěšnější v zakončení byl tři minuty před koncem první části Daniel Voženílek, který srovnal. Po zblokované střele Jebavého se chopil kotouče a dokázal ho dostat až za Halodu. Po vyrovnané první části odcházeli soupeři do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá část dlouho nenapovídala velkému množství branek, ale od devětadvacáté minuty se strhla doslova přestřelka. Do vedení šli nejprve Lvi po využité přesilovce. Na modré čáře napřáhl Radek Pilař a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Zlíňané se s výsledkem nespokojili, zvýšili aktivitu a ta jim přinesla srovnání. Gago vystřelil a odražený kotouč si našel David Peška, který kotouč dorazil do branky. Po srovnání měli domácí výhodu přesilové hry, ale ta jim nevyšla a inkasovali. V oslabení obral o kotouč domácího obránce Daniel Voženílek, byl faulován, ale i tak dokázal ujet a překonat Halodu.

Ševci se nevzdali a po faulu na Martina Helešice bylo nařízeno trestné střílení. Sám faulovaný si s ním poradil skvěle a střelou nad vyrážečku odstartoval další obrat. Neuběhla ani minuta hry a Jan Vyoral prudkou střelou nad rameno propálil Červeného. Heroický závěr druhé části v podání domácích ukončil Michal Hlaváč. Prosadil se střelou z mezikruží, branka padla pět vteřin před koncem druhé třetiny.

Do třetí třetiny vstoupili Lvi aktivněji a za Halodou zazvonila horní tyč. Po provinění Zaremby a Hlaváče měli hosté dlouhou výhodu dvou hráčů v poli. Nevydařená přesilovka však dlouho nemrzela. Hradbu těl od modré čáry prostřelil Martin Matějček. Srovnání přišlo o pět minut později. Daniel Voženílek zpečetil hattrick střelou do horního rohu a na řadu přišlo prodloužení, které další branku nepřineslo. Rozhodnout tudíž musely nájezdy. Úspěšným exekutorem byl ve třetí sérii kdo jiný nežDaniel Voženílek a ukončil atraktivní utkání plné branek.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Z tohoto víkendu jsme zklamaní, protože jsme čtyři body odevzdali soupeřům sami. V podstatě jsme se sami porazili svou nedisciplinovaností, nebyli jsme schopni ani v jednom utkání udržet náskok a proto jsme si zasloužili prohrát. Ne, že bychom byli horší, ale neproměnili jsme spoustu šancí a v rozhodujících okamžicích zápasu jsme zklamali.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové): Jsme rádi, že se nám po neúspěchu ve Vsetíně podařilo dnes bodovat. Opět máme problémy se zraněními, dnes za nás nemohli nastoupit hned další tři hráči. Marodka nás letos trápí celou sezonu. V závěru druhé třetiny jsme nepochopitelně třikrát inkasovali. Snad v rozmezí dvou minut. To se nám nesmí stávat. Jsem ale rád, že i přesto kluci zápas nezabalili. Podařilo se nám vyrovnat a v nájezdech uhrát i druhý bod, za který jsme pochopitelně velmi rádi.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín