Starší dorost vyhrál v Boleslavi

Starší dorost vyhrál přesvědčivě v Mladé Boleslavi 2:0, když svého soupeře přestřílel v poměru 45:15. Celý zápas byli mladí Ševci aktivnější, své úsilí ale přetavili pouze ve dvě branky. To jim nakonec stačilo k vítězství za tři body. Haloda si připsal na své konto další nulu.
33.kolo, pá 25.1.2013
Ml.Boleslav
Zlín
0:2
(0:1, 0:1, 0:0.)

Branky a nahrávky: 15. Peška (Werbik, Gago), 39. Zaremba (Hladiš). Rozhodčí: Orlický – Kovačík, Špringl. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 16:45. Průběh utkání: 0:2.

Ašenbrenner – Groer, Hercig, Mašek Jan, Mašek Lukáš, Nastoupil, Nedbal, Semerád, Tůma – Bašus, Borovec, Černý, Ďurač, Krupička, Marks, Skořepa, Šír, Švejda, Verner, Sedmík, Veselý.

Haloda – Kobylík, Hlaváč, Stuchlík, Werbik, Gago, Pelánek, Schmied, Bumbál, Váňa, Zaremba, Helešic, Velčovský, Peška, Grygera, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Hladiš, Kužílek.

Bruslaři začali utkání lépe. Už ve druhé minutě zatlačili hosty do obranného území, kde jim pak nepůjčili po dlouhou dobu puk. První vážnější situace byla k vidění ve čtvrté minutě, poté co boleslavský Pavel Nastoupil pořádně protáhl zlínského brankáře Holadu. Dobrý dojem prvních minut ale posléze zkazila neukázněnost boleslavských dorostenců, neb si ubrali mnoho sil zbytečnými vyloučeními a dvakrát se dostali dokonce do oslabení pěti ku třem. Naopak Zlín dokázal využít svých „sytých“ hráčů a tak není divu, že v čase 14:20 poprvé rozvlnil domácí síť David Peška.

Druhá třetina začala tak, jak ta první skončila – tedy pasivitou domácích a aktivitou hostů zapříčiněnou částečně i přesilovkou jak jinak než Zlína. Bruslaři měli plné hole práce, dostat se k puku, a když ho náhodou ulovili z hokejek hostů, nepřesnou přihrávkou ho zase ztratili. Zlín hru začal kontrolovat a navíc se mu zásluhou Miroslava Zaremba povedlo přidat i pojistku v podobě druhého zásahu do boleslavské sítě. Do kabin před třetím dějstvím tak odcházeli mrzutí domácí s dvougólovým mankem.

Kdo čekal, že v poslední třetině budou Bruslaři aktivnější, musel být zklamán. Do vážnější příležitosti se dostal až v 50. minutě Verner, který se nebál dvou protihráčů a zkusil překvapit brankáře Holadu střelou mezi kruhy. Jeho lapačka však byla ve správnou chvíli na správném místě. Místo očekávaného tlaku pak ještě Hercig zařídil podražením jednoho ze zlínských útočníků možnost navýšit skóre z trestného střílení. Zaremba ale proti pohotovému Ašenbrennerovi neuspěl.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Do dnešního utkání jsme šli s tím, že chceme vyhrát. S tím ostatně chodíme do každého boje. To se nám bohužel ale nepovedlo, byť jsme nezačali špatně. Bohužel nám spoustu sil vzala zbytečná vyloučení, a to zejména ty, ve kterých jsme hráli jen ve třech. Druhá a třetí třetina byla vysloveně špatná, a tak nezbývá nic jiného než Zlínu pogratulovat. Doufám ale, že další utkání se nám povede více.

Tomáš Valášek (PSG Zlín):Jsem samozřejmě rád, že jsme zvítězili. Domácí Boleslav jsme do ničeho nepustili, naopak jsme hru téměř po celé utkání kontrolovali. Myslím, že to je zasloužené vítězství.