Starší dorost podruhé v řadě neinkasoval a porazil Havlíčkův Brod

6. kolo dnes měla na programu 2. část Extraligy staršího dorostu a Zlínští se v něm představili na ledě Havlíčkova Brodu. O výsledku zápasu rozhodlo osm sekund druhé třetiny, ve kterých se Ševci hned dvakrát trefili. Domácím se nakonec najít recept na brankáře Halodu nepodařilo, a víkendový trip tak dopadl pro žlutomodré barvy na výbornou. Nejenže Zlín veze domů šest bodů, ale také ani jednou neinkasoval.
34.kolo, so 26.1.2013
Havlíčkův Brod
Zlín
0:2
(0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Zaremba (Hladiš, Dalajka) 37. Vyoral (Helešic). Rozhodčí: Vampola - Jeletz, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Bumbál (ZLN) 10 min OT. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 20:43. Průběh utkání: 0:2.

Vaněček - Cívka, Ficek, Krajcigr, Vala D. - Hlídek, Krajhanzl, Ludvík, Mäki, Málek, Mozr, Polák, Salát

Haloda - Kobylík, Stuchlík, Schmied, Váňa, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč, Werbik, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Peška, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Hladiš

Havlíčkův Brod začal zápas aktivněji a v prvních minutách měl navrch. Pomohla mu k tomu i přesilová hra, ale brankář Zlína Haloda proti Salátově střele odolal. V šesté minutě se povedlo poprvé vážněji zaútočit Ševcům, ale střela Nicolase Werbika z pravého kruhu skončila jen na Vaněčkových betonech. Další výhoda pro domácí přišla poté, co hostující trenér dostal za protesty proti výroku rozhodčího dvouminutový trest, ale Zlínští se ubránili a v závěru sami zaútočili, leč střela Michala Stuchlíka skončila jen na domácím brankáři, který ji parádně vyrazil lapačkou do ochranné sítě. Moravané se dostávali stále více do hry a gólman domácích měl plnou výstroj práce, ale pokořen nebyl ani v početní nevýhodě. Dobře střílel Martin Helešic, ale jeho sražená střela skončila na Vaněčkově betonu. První třetina tak gól nenabídla a skončila bez branek.

Ihned na začátku druhé třetiny dostal trest Jan Krajcigr a domácí muž s maskou se řádně zapotil. Zlínští několikrát doráželi z velké blízkosti, ale Vaněček byl jako zeď. Domácí hráči také dostali možnost přesilové hry, ale na brankáře Ondřeje Halodu si nepřišli. Rebelové se dostali do dobré příležitosti krátce před polovinou zápasu, ale Martin Polák nejprve netrefil branku a David Vala následně od modré čáry provětral jen brankářovy betony. Zlín mohl udeřit v přesilové hře, ale domácí muž s maskou předvedl fantastický zákrok, když vyčapal pět dorážek na brankové čáře. Situaci měl ztíženou tím, že se musel dvakrát rychle přesouvat, ale vše zvládl s ledovým klidem a bravurou sobě vlastní. Jenže Ševci se odradit nenechali a i nadále se tlačili do koncovky. Po mlýnici před Vaněčkem se k dorážce Hladišovy střely dostal Miroslav Zaremba, jenž přišpendlil puk přesně pod víko. Uběhlo osm vteřin a bylo to o dva góly. Nahrávky Martina Helešice využil Jan Vyoral, jenž mezi kruhy vymetl pavučiny ve Vaněčkově kleci. Závěr třetiny se odehrál v režii Zlína, který si dvougólový náskok pohlídal.

V první vážnější šanci v závěrečné třetině se ocitl Dominik Hladiš, ale jeho zakončení akce dva na jednoho skončilo jen na domácím brankáři, který jeho pokus zneškodnil ramenem. Následně dostal dvouminutový trest Miroslav Zaremba, ale domácím se nepovedlo překonat výtečného Ondřeje Halodu, jenž betony zneškodnil hned několik šancí soupeře. Hosté pak v klidu kontrolovali hru a brankář Rebelů musel krotit jednu šanci za druhou. Patrik Dalajka předložil kotouč Michalovi Stuchlíkovi, který si vybruslil až před kasu, ale prostor mezi betony Vítka Vaněčka nenašel. Ten si následně poradil i s pokusem Martina Helešice z pravého kruhu a tečí Michala Gaga. V závěru utkání se domácí hokejisté snažili několikrát natlačit do střelecké pozice, ale Ondřej Haloda ukázal, proč je stejně jako Vaněček členem reprezentační sedmnáctky a zlikvidoval střelu Matiase Mäkiho z pravého kruhu. V samotném závěru ještě zkoušel své štěstí Martin Helešic, ale Vaněčkovo rameno bylo na místě včas. Zlín tak podruhé o tomto víkendu vyhrál 2:0. Naopak domácí znovu nenašli na svého soupeře recept.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Možná to bude znít hloupě, ale ačkoliv jsme utkání s velice kvalitním mužstvem jako je Zlín, který hraje již takový juniorský až dospělý hokej, prohráli, tak jsme podali jeden z nejlepších výkonů. Podali jsme velmi slušný výkon po všechny tři třetiny, za nějž jsme si minimálně ten bod zasloužili. Dneska byly pevné obrany, my jsme dnes výborně bruslili. Nato, v jakém jsme byli počtu (do rána nám omarodili tři kluci), tak jsme se nepoprali jen s jednou minutou ve druhé třetině, kde jsme dostali gól z dorážky a pak hned po buly další. Tohle rozhodlo utkání, ale myslím si, že za stavu 0:0 jsme hráli velice vyrovnanou partii a kluci odvedli neskutečné penzum práce a za to jim dneska tady s Karlem (Dvořákem, asistentem trenéra – pozn. red.) děkujeme, protože jsme podali opravdu výkon hodný extraligy.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Utkání to bylo bojovné z obou stran, někdy na hranici pravidel. První půlka byla vyrovnaná, ale v té druhé jsme zvýšili naše úsilí a zaslouženě jsme vyhráli. Samozřejmě rozhodla ta minuta, během níž jsme dali dva góly. Pak jsme měli spoustu šancí, ale nepodařilo se nám dát další gól, takže to utkání bylo napínavé až do konce. My jsme samozřejmě rádi, že máme za víkend šest bodů a že jsme nedostali ani gól.