Starší dorost těsně zvítězil nad Litvínovem

Po reprezentační pauze se rozjela devátým kolem nádstavbové části extraliga staršího dorostu a Zlínští ji začali vítězstvím nad Litvínovem. Prodloužili sérii výher již na pět v řadě. Vítězství domácí doslova ubojovali a mohli se spolehnout na Příhonského v brance, který solidním výkonem zastoupil Halodu. Vedení 2:0 hosté dokázali pouze zkorigovat v poslední části a ze Zlína si body neodvezli.
37.kolo, pá 15.2.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Litvínov
2:1
(1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Stránský (Pelánek, Kužílek), 27. Stránský (Galuška, Pelánek) – 49. Kučera (Šíp, Řezníček) Rozhodčí: Škach – Goňa, Smilek. Vyloučení: 7:5 navíc Šefl(LIT) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Příhonský – Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Schmied, Stuchlík, Váňa, Velčovský - Bumbál, Dalajka, Gago, Galuška, Helešic, Hlaváč, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Vyoral, Zaremba

Spěšný – Wiedemann, Baránek, Moravec, Jonák, Vostárek, Šíp, Šefl – Pospíšil, Šimeček, Sýkora, Poljanský, Kučera, Ujfaluši, Bárdoš, Řezníček, Štěpka

Opatrný úvod z obou stran, pozorné obrany a brankáři bez práce, tak se by se dala charakterizovat první desitiminutovka. Poté se v desáté minutě narodila první šance zápasu, kterou ovšem zlikvidoval Příhonský maskou. Hosté měli výhodu přesilové hry po faulu Dalajky, bránící čtverka žlutomodrých byla bezchybná. Po skončení přesilové hry Litvínovských dostali výhodu přesilovky i domácí a ti ji dokázali zužitkovat. Kombinaci přes šířku útočného pásma využil Filip Stránský po přihrávce Radka Pelánka. Patnáct vteřin před koncem první třetiny Karel Šefl atakoval Zarembu a vysloužil si trest dva plus deset minut.

Ševci si do druhé části přenesli přesilovku a dokázali si vytvořit několik solidních šancí. Brankář Spěšný však vychytal Dalajku i další střelce. Druhou branku v utkání přidali domácí, přízemní střelou z hranice kruhu se prosadil Filip Stránský. Příležitost ke snížení měli Litvínovští v přesilových hrách, ale Příhonský držel své čisté konto i po druhé části.

Třetí třetinu odstartovala chyba obránce Litvínova a Michael Hlaváč ujížděl sám proti Šeflovi. Když už mohl zakončovat do téměř odkryté klece, tak mu kotouč v poslední chvíli přeskočil hůl a jeho pokus se nevlezl mezi tři tyče. Po faulu Dalajky měli hosté výhodu přesilové hry, která už přinesla snížení stavu. Tomáš Kučera prostřelil vše co mu stálo v cestě a Příhonský poprvé kapituloval. Spustilo se drama, když byl ihned po snížení vyloučen Grygera, ale vyrovnání pro Černožluté přesilovka nepřinesla. Minutu před koncem si vzal trenér hostů oddechový čas a odvolal brankáře. Srovnání již nepřišlo a utkání skončilo výsledkem 2:1 pro domácí Berany.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín