Starší dorostenci padli s Letňany

Letci z pražských Letňan uťali sérii pěti výher v řadě starších dorostenců. Berani inkasovali v duelu jako první, ale po brankách Dalajky a Helešice dokázali stav otočit na svou stranu. Bohužel oslabený tým Beranů vedení udržet nedokázal a Pražané si připsali do tabulky tři body za výhru 4:2.
38.kolo, so 16.2.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Letňany
2:4
(1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Dalajka (Hlaváč), 37. Helešic - 17. Honetschläger (Starosta, Štosek), 39. Brejcha (Šťovíček, Rulf), 47. Brejcha (Kulda), 51. Ječný. Rozhodčí: Dobeš – Laczko, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4.

Příhonský - Hlaváč, Stuchlík, Werbik, Gago, Pelánek, Schmied, Bumbál, Váňa, Helešic, Velčovský, Grygera, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Galuška, Peška, Kužílek

Kosina - Hůla, Brejcha, Honetschläger, Starosta, Štosek, Ječný, Rulf, Hroboň, Nestrašil, Vacek, Zeliska, Šťovíček, Kulda, Neuman

Domácí hned již od začátku utkání obstřelovali branku Letňan a po pár vteřinách orazítkoval Stuchlík tyč. Ve čtvrté minutě si Ševci zahráli přesilovou hru pět na tři, kterou však zužitkovat nedokázali. Hosté poté zvýšili svou aktivitu. Zazvonila tyč po střele Vacka, Honetschläger se obtočil kolem obránce a pokoušel se překvapit Příhonského. Na druhé straně se ocitl v brankové příležitosti Bumbál, kterému příležitost přichystal Gago, ale ani tahle šance úvodní brankou neskončila. První branka zápasu padla v šestnácté minutě při přesilové hře Letců, kteří dlouho drželi Berany pod tlakem. Starosta prudce nahodil puk na branku Příhonského a Tomáš Honetschläger usměrnil kotouč tečí do sítě. Srovnání přišlo zanedlouho v přesilové hře. Hlaváč objel branku a přihrávkou přes brankoviště našel osamoceného Patrika Dalajku, který neměl problém zakončit do odkryté klece. Po první části odcházeli oba soupeři za vyrovnaného stavu.

Druhá část nabídla pouze pár brankových příležitostí, ale brankáři Kosina a Příhonský byli bezchybní proti střelcům. Oba týmy si zahráli přesilové hry, ale na rozdíl od první třetiny zůstaly nevyužity. Třetí branka v utkání padla až v šestatřicáté minutě. Aktivně napadající Michal Helešic vystihl rozehrávku soupeře, střelou pod vyrážečkou překonal Kosinu a dostal Žlutomodré do vedení. Letci však dlouho ve vedení domácí nenechali. Tomáš Brejcha přesnou střelou přes obránce překonal Příhonského. Stav po druhé části zůstal remízový.

Závěrečná část zápasu začala ve stejném scénáři jako ta první, zvonila tyč po tvrdé střele Kužílka. Poté měli hosté výhodu přesilové hry, kterou bravurně využili. Tomáš Brejcha se prosadil již podruhé v utkání, tentokrát dostal ideální přihrávku od Kuldy mezi kruhy a prostřelil brankáře domácích. Tlak Letců po jejich třetí brance se navyšoval a domácí trenér Valášek si vzal oddechový čas, ten bohužel domácím příliš nepomohl. Letňany zvýšily své vedení. Filip Ječný si našel volný kotouč a slabou střelou mezi betony překonal Příhonského. Dvě minuty před koncem nastala situace čtyř domácích proti třem hostům, trenér Valášek odvolal Příhonského a Ševci měli výhodu dvou hráčů v poli. Několik obrovských šancí však pochytal Kosina a další branka nepadla. Z vítězství se tudíž radovali Letci z Letňan.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Včerejší utkání nám vzalo spoustu sil, navíc nám chyběli čtyři hráči základní sestavy. Haloda s Hladišem nastupují za reprezentaci a Zaremba s Kobylíkem cestovali s juniory. Ostatní kluci nedokázali tyto hráče bohužel nahradit. Z počátku tomu týmu chybělo i opravdové nasazení, které bylo v posledním utkání. Postupem času nám ubývalo psychických i fyzických sil.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín