Starší dorost s přehledem vyhrál nad Mladou Boleslaví

2. část Extraligy staršího dorostu dospěla do svého 13. kola a na zlínském ledě se v něm představila Mladá Boleslav. Hosté začali utkání lépe, ve 4. minutě se ujali vedení a až do přestávky drželi těsný náskok. Ve zbylých čtyřiceti minutách však Zlínští zabrali, pěti brankami skóre otočili a dovedli zápas do vítězného konce.
41.kolo, pá 1.3.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
5:1
(0:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22 Helešic (Hlaváč), 26. Helešic (Hlaváč, Kužílek), 32. Pavlůsek (Hlaváč, Helešic), 48 Stránský (Procházka), 54. Hladiš (Stuchlík, Velčovský) - 4. Němec (Ďurač, Tržický). Rozhodčí: Cik - Volf, Novotná. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 56:15. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Haloda - Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Stuchlík, Váňa, Velčovský - Bumbál, Dalajka, Galuška, Helešic, Hladiš, Hlaváč, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Zaremba

Růžička - Hercig, Mašek J., Mašek L., Nastoupil, Semrád, Tržický, Tůma - Bašus, Černý, Ďurač, Němec, Planý, Prokop, Sedmík, Šír, Švejda, Vaníček, Verner, Veselý

Začátek zápasu zastihl oba soupeře v poklidném duchu, ani jeden tým se nehnal příliš do útoku. Mladá Boleslav se radovala z gólu prakticky po první vážnější šanci v utkání. Ivan Ďurač zavezl po pravé straně puk do útočného pásma, jeho střelu vyrazil brankář Ondřej Haloda pouze před sebe a Vojtěch Němec, který dostal trochu prostoru, zametl volný puk za čáru.

Zlín po inkasované brance přidal a začal lépe bruslit. Dostával se více do šancí a hrozil hostující obraně. Únik dva na jednoho zakončil střelou vedle Michal Hlaváč, největší šanci Zlína měl pak v přesilovce Jiří Velčovský, který po dobré nahrávce od spoluhráče netrefil poloodkrytou branku. Na straně hostů to zkoušeli Ďurač, jehož střelu Haloda vyrazil pravým betonem, nebo také Jakub Šír, který však trefil pouze obránce Richarda Kobylíka před sebou.

Na začátku druhé třetiny dohrávali domácí přesilovku, ale vyrovnání se dočkali až po jejím skončení. Od levého mantinelu si vybruslil na střed před gólmana Jana Růžičku útočník Martin Helešic a bekhendovou střelou vyrovnal. Zlín začal být lepším týmem a vynutil si další přesilovku, kterou také za třináct vteřin využil. Michal Hlaváč našel před brankou volného Martina Helešice a ten s trochou štěstí poslal domácí celek do vedení.

Mladé Boleslavi se druhá třetina příliš nepovedla. Domácí obrana ji k ničemu nepustila, a tak hosté hrozili jen v přesilovkách. Nakonec však v jedné z nich sami málem inkasovali, naštěstí pro hosty si Růžička pohotově poradil se střelou Michala Stuchlíka. Zlín ubránil svá oslabení a zanedlouho poté se radoval i ze třetího gólu. Aktivní Michal Hlaváč chytrým pasem za útočnou modrou uvolnil Tomáše Pavlůska, který svůj nájezd na brankáře zakončil střelou mezi betony.

V úvodu třetí části se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Mladá Boleslav se snažila s výsledkem něco udělat, ale přes v pohodě hrající Zlín se nedovedla prosadit. Snahu hostů definitivně zlomil čtvrtý gól domácích. Petr Procházka nabil na modrou Filipu Stránskému, který propálil chumel hráčů před brankou a svým gólem podruhé v zápase potrestal vyloučení Mladé Boleslavi.

Závěr zápasu už byl soubojem mezi domácími střelci a gólmanem Růžičkou. Ten se vyznamenal proti šancím Michala Stuchlíka a Filipa Stránského, ale nakonec přeci jen ještě jednou inkasoval. Šest minut před koncem zůstal zcela sám před brankou Dominik Hladiš, nedal Růžičkovi žádnou šanci a svým gólem upravil na konečných 5:1 pro Zlín. Všechny body tak zůstávají na Moravě, Mladá Boleslav se vrací domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): První třetinu jsme neodehráli dobře, tam nám chybělo nasazení. Ale od druhé třetiny jsem byl s výkonem a nakonec i výsledkem spokojený.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Přijeli jsme s mladým mužstvem, neměli jsme co ztratit, chtěli jsme hrát aktivně, přestože jsme byli na venkovním stadionu. V první třetině jsme byli lepší, hráli jsme dobrý hokej a dokonce získali vedení 1:0. Závěr třetiny jsme pokazili třemi vyloučeními, které jsme sice ubránili, ale soupeře jsme dostali do hry. Ve druhé třetině jsme dostali branku ve hře pět na pět a projevila se síla a kvalita soupeře. Soupeř dokázal těžit z našich chyb, pak už si po otočení zápasu vítězství podržel. Přesto beru zápas velmi pozitivně, protože jsme přijeli s mladým mužstvem a samozřejmě už se díváme i směrem k dalšímu roku a omlazujeme o nižší ročníky.