Starší dorost snadno přehrál Havlíčkův Brod

Ve 14. kole II. části extraligy staršího dorostu zavítal na zlínský led beznadějně poslední tým tabulky. Havlíčkův Brod uhrál za 42 kol pouhých pět bodů a svou bodovou sbírku ve Zlíně nerozšířil. Berani byli ve všem lepší a svého soupeře po celý zápas přehrávali. Nebýt několika nevyužitých šancí a dobře chytajícího Vaněčka, mohli domácí vyhrát i větší rozdílem.
42.kolo, so 2.3.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Havlíčkův Brod
5:0
(1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Helešic (Stránský), 27. Hladiš (Bumbál, Stuchlík), 45. Galuška (Hladiš), 46. Helešic, 54. Pavlůsek (Hlaváč, Helešic) Rozhodčí: Dobeš - Goňa, Smilek Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 48:14. Průběh utkání: 5:0.

Příhonský (Barvík) - Stuchlík, Váňa, Velčovský, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Pavlůsek, Dalajka, Stránský, Hladiš, Galuška,

Vaněček (Brož) - Klofáč, Bancíř, Salát, Ficek, Krajcigr, Vala D. - Ludvík, Hlídek, Kolouch, Vala L., Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Dupljaku

Úvod utkání byl tak jako téměř celý zápas v režii Zlína. Berani si byli vědomi své síly a soupeře dostávali už od začátku pod tlak. Z toho pramenilo vyloučení po minutě a půl hry na straně Rebelů. Domácí se drželi v přesilovce v pásmu, ale gól z toho vytěžit nedokázali. Jednu z výraznějších šancí nedokázal proměnit Galuška, když dostal přihrávku na střed. Střelou zápěstím ale minul hostující klec. V čase 9:48 se mohli radovat hosté. Téměř po deseti minutách první třetiny si připsali první střelu na Příhonského. Chvíli na to už se hosté dostali do pořádné šance. Kolouch a Dupljaku jeli sami na jednoho obránce. Prvně jmenovaný zvolil střelu a Příhonský musel vytasit zákrok vyrážečkou. V čase 14:15 hráli Ševci přesilovku 5 na 3 minutu a pětačtyřicet vteřin. Gólu se nedočkali, ale chvíli po skončení přesilovky se konečně mohli zaradovat. Hráči se s pukem motali kolem hostující klece. Stránský vystřelil, ale jeho pokus někdo tečoval. Kotouč se povznesl nad led a ve vzduchu ho do brány pohotově poslal Martin Helešic. První třetina tak skončila vedením Zlína.

Druhou třetinu začali domácí opět velmi svižně. Dalajka dostal přihrávku a byl sám před Vaněčkem. V obrovské šanci však zklamal a následnou dorážku hostující brankář též pokryl. Čas 26:42 zaznamenal druhou trefu Beranů. Bumbál naservíroval puk od mantinelu na střed hřiště, kde stál osamocený Dominik Hladiš. Ten do puku bekhendem plácl a jeho střela proletěla Vaněčkovi mezi betony až do sítě. Tři minuty před druhou sirénou mohl Hladiš svůj gólový účet rozšířit. Zpoza brány mu kotouč poslal Bumbál. Hladiš se tváří v tvář Vaněčkovi pokusil o kličku, na hostujícího brankáře tím ale nevyzrál. Stav po druhé části hry byl tedy 2:0 pro domácí.

Za tři a půl minuty po začátku třetí třetiny se před odkrytou bránou na chvíli zjevil Sedláček. Bohužel pro Zlín nedopravil puk do branky. Minutu po něm se to ale povedlo jinému hráči. Hladiš poslal přihrávku od mantinelu mezi kruhy, kde číhal Lumír Galuška. Napálil puk z první a o tyč poslal kotouč za záda Vaněčka. Zlín byl v dobrém rozpoložení a hned přidal další gól. Martin Helešic stíhající obráncem jel na Vaněčka. Byl faulován a sudí signalizoval vyloučení, na které ovšem nedošlo. Helešic dostal i přes faul puk pod betony gólmana až do sítě a Ševci vedli o čtyři góly. V čase 52:06 se radoval podruhé z gólu Hladiš, když v úniku překonal střelou o tyč Vaněčka. Jeho radost mu ale dlouho nevydržela. Rozhodčí rozpažil a ukázal, že puk šel od tyče z brány ven. Berani si museli na pátou trefu ještě chvíli počkat. Nakonec však přišla. Necelých sedm minut před koncem utkání dostal Tomáš Pavlůsek přihrávku od Hlaváče a ránou na vzdálenější tyč nedal brankáři hostů žádnou šanci. Na oslavu páté trefy si pak Ševci za brankou Brodu dali pár kliků na posilněnou. Více se už v utkání nestalo. Vysoký brankář Matěj Příhonský mohl oslavit čisté konto a celý tým výhru 5:0, která přiblížila Berany na dostřel postupového 4. místa do play off.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Především gratuluji klukům k tomu, že se postupem času během sezony dokázali zvednout k takovým výkonů a výsledkům, že až do posledního kola budeme bojovat o play-off. To bychom určitě na konci října neřekli, takže k tomu gratulace. Co se týče utkání - nebylo příliš pohledné, dvě třetiny z naší strany nebyly dobré, ale ve třetí části jsme se zlepšili a zaslouženě vyhráli.

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Dnes jsme museli hrát celou hru z obrany, protože jsme včera inkasovali osm branek. Za týden nás čeká baráž, takže jsme se na to chtěli připravit. Myslím, že jsme to dvě třetiny plnili a domácí s tím měli hlavně ve druhé třetině velké problémy. My jsme měli asi jen dvě, nebo tři gólové šance, ale ve třetí třetině domácí po třetím gólu ovládli led, zápas si v klidu pohlídali a zaslouženě vyhráli.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín