Starší dorost se rozloučil se sezonou porážkou v prodloužení

V zápase 16. kola nadstavbové části Extraligy staršího dorostu se představili Zlínští na ledě pražské Sparty. O postupujících do play-off již bylo rozhodnuto, takže pro žlutomodré barvy to byl poslední zápas. Na ledě dominovali zejména oba brankáři, kteří v základní hrací době nepustili ani jeden gól a dovedli zápas do prodloužení. V něm se nakonec radovali domácí, když svojí brankou rozhodl Augustin. Zlín ani ve druhém zápase v Praze nedal gól a vrací se domů s jedním bodem.
44.kolo, so 9.3.2013, Tipsport arena
Sparta
Zlín
1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 62. Augustin (Vacek). Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Charvát. Vyloučení: 1:1. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 1:0.

Langer - Kadeřávek, Keller, Knobloch, Kolář, Mikliš, Široký, Vacek, Vokurka - Augustin, Bartoš, Černoch, Havel, Hozák, Krudenc, Lojka, Major, Pokorný, Svoboda.

Haloda - Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Schmied, Váňa, Velčovský - Bumbál, Dalajka, Gago, Galuška, Hladiš, Hlaváč, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Vyoral, Werbik, Zaremba.

První třetina přinesla vyrovnanou hru, bojovnou a spíše defenzivní. Šance se naskytly na obou stranách, nebylo jich však mnoho. Nejprve mohl skórovat kapitán hostů Hlaváč, který z mezikruží vypálil nad. Poté následovaly dvě přesilovky, jedna na každé straně, pochopitelně bez využití. V závěru třetiny měl největší příležitost ke vstřelení branky Krudenc, který dostal přihrávku od Augustina přímo před brankáře hostů, skóre se ale neměnilo, hosty podržel gólman. Dále i Major dokázal nasprintovat před branku hostů, muž s maskou a znakem Zlína však držel bezbrankové skóre.

Vyrovnaná hra pokračovala i ve druhé části. Branka v ní nepadla i přesto, že bylo velkých šancí hodně na obou stranách. Nejprve trefil tyčku hostující branky Augustin, na něj navázal i v samostatném úniku neúspěšný Havel, kterému nevyšel bekhendový blafák. Šance hostů přišly v závěru třetiny. Nejprve nedokázal přihrávku do předbrankového území správně usměrnit Vyoral, na něj navázal i Galuška, který jel sám na branku, bekhendové zakončení ale vychytal skvělý Langer. Oba brankáři patřili k ozdobám utkání, působili velmi jistě.

Třetí třetina až tolik příležitostí nepřinesla, bez šancí se ale také nehrálo. Relativně útočný hokej však v základní době branku nepřinesl. Za hosty mohl teoreticky rozhodnout Pavlůsek, sámostatný únik však neproměnil. Následovala vyrovnaná pasáž s menším počtem šancí. Sparťané mohli také skórovat, závar před Halodou ale v gól neproměnili. V základní době tak branka nepadla.

Rozhodlo se až v prodloužení, tam se dokázal prosadit jedinou brankou v utkání Vojtěch Augustin. Tomu se podařilo z dorážky nadvakrát překonat ležícího Halodu.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): Zápas neměl takovou kvalitu, jako jsme zvyklí. Z naší strany kvalita chyběla, myslím, že i ze strany soupeře. Uvidíme, jestli se to v play-off změní. Plně v to totiž doufám.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Odehráli jsme dobré utkání, dobře jsme bruslili. Bylo to takové - kdo s koho... Bohužel jsme v prodloužení udělali chybu, která nakonec rozhodla. Přesto si myslím, že mělo utkání dobrou úroveň.