Junioři v Litvínově nebodovali

NOEN extraliga juniorů pokračovala druhým kolem nádstavbové části, když Berani nastoupili na ledě Litvínova. Oslabený výběr trenéra Svoboda nedokázal zvítězit ani ve druhém kole a zatím zůstává bez bodů. Vedení 1:0 vystřelil sice Janeba, ale Litvínovští otočili na 3:1. Ve třetí třetině skóre pouze korigoval Sedláček.
38.kolo, so 16.2.2013
Litvínov
Zlín
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Šrámek (Smolka), 44. Smolka (Šrámek, Kokeš), 48. Zavřel (Trübenkr, Písařík) – 13. Janeba (Buchta, Řezáč), 52. Sedláček (Řezáč) Rozhodčí: Jechoutek – Kučera, Ledinský. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 53:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Soukup – Cvrk, Fučík, Kasal, Kokeš, Strejček, Svoboda – Čeřovský, Kuchař, Mical, Písařík, Smolka, Šrámek, Trübenkr, Válek, Zavřel, Zdeněk

Zavadil – Buchta, Kobylík, Řezáč, Strojil, Talán, Zbořil – Doležálek, Janeba, Haloda, Jurík, Kovařík, Kratochvíl Š., Matula, Míka, Sedláček, Tomiga, Zaremba

Na litvínovském zimním stadionu ukazoval teploměr pouhých 5 stupňů a schylovalo se k českomoravské bitvě mezi domácím Litvínovem a hostujícím Zlínem. Od úvodu zápasu bylo jasné, že bude k vidění vyrovnaný duel. První vážnější šance se zrodila až ve 14. Minutě, kdy Mical napálil z kruhu horní tyč zavadilovy branky. O dvě minuty později se sám před brankou zjevil Válek, ale Zavadila nepřekonal! Z další akce Zlína zvonila tyč na litvínovské straně a Soukup se jen ohlížel, jestli puk neskončil v jeho brance. Ve 13. minutě využil Zlín přesilovou hru, Jaroslav Janeba přesnou střelou překonal domácího brankaře.

Do druhé třetiny vlétli hosté ve velkém stylu, už v první minutě se vyznamenal Soukup, když zastavil nájezd Halody! Domácí kontrolovali hru, ale ve 27. minutě propadl domácí bek Kasal, ale Soukup si se Sedláčkovo střelou dokázal poradit. „Suky (Soukup) je kvalitní gólman, u nás je výhoda, že máme dva výborné brankaře. Takže pro mě není problém tam dát jednoho nebo druhého,“ přiblížil výhodu dvou vyrovnaných brankařů trenér Mrázek.

Čtyři minuty před koncem druhé třetiny měli chemici výhodu přesilové hry. Smolka dokázal zachytit vyhození Zlína a adresoval přesnou přihrávku na volného Jakuba Šrámka. Ten se zakončením příliš nepáral a trefil se přesně do odkryté branky! „Pavel Smolka chytil puk do rukavice ze vzduchu, nádherně mě našel a já jsem trefil prázdnou bránu,“ popsal situaci střelec gólu Jakub Šrámek. Litvínov byl dál lepším týmem. V závěru prostřední periody ujeli do situace dva na jednoho Trübenekr se Zavřelem, ale druhý jmenovaný nepřekonal Zavadila!

Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji litvínovští. Již ve čtvrté minutě využil přesilovou hru Pavel Smolka a poslal tak domácí poprvé do vedení! Zlín nenechal nic náhodě a hrozil z nebezpečných brejků, ale pokaždé byl na místě dnes výtečný Soukup. Časomíra ukazovala polovinu třetí třetiny a domácí rázem vedli o dvě branky. Marek Zavřel si počkal u pravé tyče a doklepl odražený puk do prázdné branky! „Kluci vybojovali puk v rohu a vyjeli si před branku. Já už jsme to tam jen doklepl do prázdné brány,“ přiblížil svoji branku Marek Zavřel.

Útočník Zavřel se vrátil před dvěma zápasy do sestavy Litvínova po dlouhodobém zranění ramene. „Za ty tři měsíce jsem ztratil fyzičku, postupně to doháním, ale pořád to není ono. Snažím se a hlavní je, že jsme vyhráli,“ vysvětlil okolnosti svého zranění domácí forvard.

Chemici byli nadále aktivnější a hosty nepouštěli do větších příležitostí. Naopak Zavadil se měl v brance co ohánět, když zastavil několik obrovských příležitostí domácích. „Jejich gólman chytal dnes velmi dobře, nevěděli jsme si s tím rady, až v přesilové hře jsme střeleckou smůlu protrhli,“ vysvětluje slabou produktivitu Litvínova Zavřel.

Hosté ještě dokázali snížit, když Pavel Sedláček dotlačil puk do Soukupovy branky! Litvínov si závěr zápasu pohlídal a Zlínu nedovolil vytvořit si větší tlak. „V závěru jsme začali trochu jančit a dostali jsme gól, ale poté už jsme si závěr zápasu dobře pohlídali,“ přibližuje situaci v posledních dvou minutách Šrámek.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov): Ze začátku jsme pokračovali ve výkonu jako proti Liberci, ale za výkon ve třetí třetině jsme si ty body zasloužili. Udělali jsme nějakou změnu v sestavě a kluci si dali říct a ve třetí třetině začali hrát trochu víc kombinační hokej, drželi jsme se na puk a hráli především v jejich pásmu.

Roman Matula (PSG Zlín): V podstatě to bylo vyrovnané utkání, rozhodla třetí třetina, kde jsme udělali pár osobních chyb a soupeř to dokázal potrestat.