Juniorka Liberce si ze Zlína odvezla všechny tři body

V pátém kole nádstavbové části NOEN extraligy juniorů se utkali Berani s Bílými Tygry z Liberce. Utkání přineslo pouze tři branky. Zlínští však dokázali vstřelit zásluhou Michala Popelky pouze jednu a to k vítězství nestačilo. Další utkání odehrají junioři v sobotu na ledě Komety Brno a pokud chtějí bojovat dále o playoff, tak musí bezpodmínečně bodovat.
39.kolo, čt 21.2.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Liberec
1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Popelka (Kovařík, Kundera) – 12. Maďar (Zuzaník), 21. Vlach (Psota) Rozhodčí: Netopil – Velinský, Švarc. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Zavadil – Řezáč, Kobylík, Kundera, Zbořil, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Míka, Doležálek, Tomiga, Al-Muaqet

Jelínek – Šťáva, Jandejsek, Mrázek, Langhammer, Hrníčko, Chlapík, Turek, Psota, Vlk, Zuzaník, Pyrochta, Maďar, Pálek, Žďárský, Havlas, Frk, Pilař, Vlach, Bittner

Utkání začalo přesilovou hrou pro domácí Berany. Využít ji však nedokázali, hosté pozorně bránili a většinu střel zblokovali. Liberečtí po úspěšném oslabení zvýšili obrátky a vypracovali si několik dobrých šancí, které vychytal Zavadil. První branka přišla ve dvanácté minutě. Hosty do vedení poslal Patrik Maďar, který z vrcholu kruhu prostřelil brankáře ve žlutomodrém a využil přihrávku Zuzaníka. V poslední minutě první třetiny měli Ševci druhou přesilovku. Sedláček se dostal k nebezpečné dorážce před Jelínkem, ale srovnat nedokázal. Po první části, tak byl stav příznivější pro hosty z Liberce.

Ihned po šestapadesáti vteřinách druhé třetiny padl druhý gól. Ale znovu do branky Beranů. Jaroslav Vlach od modré spíše jen nahazoval a chtěl osvobodit svůj tým v oslabení, ale brankář Zavadil byl očividně zaskočen a kotouč propadl do sítě za jeho záda. S dvoubrankovou ztrátou se však domácí nechtěli uspokojit a vyvinuli obrovský tlak na branku Jelínka, ale ten udržel nulu na svém kontě i po druhé třetině.

Třetí část se odehrávala dlouho v pásmu domácích a Liberec byl lepším mužstvem na kluzišti. Poté Ševci dostali výhodu přesilové hry. Juríkovu přihrávku ještě Michal Popelka nezužitkoval, ale poté dostal přihrávku od Kovaříka, kterou umístil pod horní tyč a Berani byli zpět ve hře. V závěru měli Zlínští obrovský tlak. Šanci srovnat měl Popelka, ale Jelínek zázračně vykopl betonem. Domácí trenér Svoboda využil možnost oddechového času a odvolal z branky Zavadila. Ani přes několik střel a tlaku před brankou se nepodařilo srovnat a spokojenějším týmem nakonec byli hosté z Liberce.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Velmi dobré utkání, myslím že nešťastná porážka. Kluky jsem pochválil, výkon podali dobrý. Bohužel jsme dali jen jeden gól a to na body nestačí. Jedeme dál, pozítří nás čeká Kometa. Říkal jsem, že ještě není nic ztraceno, když budeme hrát takhle, tak se ještě může podařit dostat do čtverky postupujících.