Těsná prohra juniorů v Brně

Zlínští junioři se v 6. kole nadstavbové části extraligy vydali na led brněnské Komety. V Kajot Aréně se ujali vedení už po pěti minutách hry, když se prosadil Juraj Talán. Kometa však dokázala zásluhou Mrázka do přestávky vyrovnat. Do vedení se domácí dostali hned v úvodu druhé třetiny a svůj náskok ve 29. minutě navýšili na rozdíl dvou branek. To bylo pro zápas rozhodující. Ševci dokázali v závěru druhé třetině snížit, ale na vyrovnání už bohužel nedosáhli.
40.kolo, so 23.2.2013
Kometa Brno
Zlín
3:2
(1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Mrázek (Wasserbauer, Raška), 21. Raška (Mrázek, Wasserbauer), 29. Papp (Vágner, Kusko) - 5. Talán (Sedláček), 39. Buchta (Kovařík, Kundera) Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský, Musil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Klimeš (Oujezdský) - Šidák, Mytiska, Peslar, Sedlák, Vojáček, Vágner - Pospíšil, Kozel, Račanský, Raška, Mrázek, Papp, Lašák, Kusko, Wasserbauer, Buhaj, Janoušek.

Zavadil (Šivel) - Řezáč, Zbořil, Buchta, Strojil, Talán - Kobylík, Kundera, Kovařík, Haloda, Matula, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Tomiga, Al.

První třetina začala ve svižném tempu, kdy se do rychlých protiútoků dostávali střídavě oba mančafty. Prvním šťastnějším týmem se stal Zlín, když se po křižné přihrávce k puku dostal Juraj Talán. Ten se dlouze nerozmýšlel a od modré golfákem vyslal dělovku. Klimeš se jen bezmocně ohlédl k levé tyči. Domácí tým se ovšem nenechal vytrhnout z tempa a hrál svoji hru.

Tato taktika se jim později vyplatila, když využili delšího tlaku v útoku a skóre vyrovnali. Petr Mrázek se ve skrumáži dostal k puku a prokličkoval až k levému betonu brankáře Zavadila. Brněnský útočník nic neuspěchal a dalším blafákem do bekhendu si gólmana položil a už jen kotouč zasunul do odkryté klece.

Druhá třetina začala ve velkém stylu a hned po jejím úvodu se k odraženému puku dostal Adam Raška, který si obhodil brankáře a kotouč lehce poslal za brankovou čáru. O osm minut později brankový náskok vylepšil i Marek Papp. Stalo se tak neprodleně po skončení čtyřminutové přesilové hry, kdy nejdříve od modré po Kuskově přihrávce střílel Vágner a vyražený puk následně Papp dorazil do odkrytého prostoru mezi třemi tyčemi. Druhé dějství uzavřel ještě zlínský útočník Lukáš Buchta střelou z bezprostřední blízkosti gólmana domácích.

Ševci na vlnu nátlaku navázali i po druhé přestávce, ale jednogólové manko do konce základní hrací doby nedokázali vymazat. Nutno ovšem dodat, že k tomu měli několikrát hodně blízko. O tom svědčí i tři nastřelené tyče Klimešovy klece. A když je zmíněno jméno tohoto gólmana, nutno dodat, že právě on stál za brněnským úspěchem. Svými, někdy až neuvěřitelnými, zákroky zlínské pořádně potrápil a své spoluhráče naopak vyburcoval k lepší hře dopředu.

Domácí kádr měl v závěru tohoto střetnutí plné ruce práce, ale tři body nakonec ubojovali. Zlínu nepomohla ani hra bez brankáře a domů se odebírali s nulovým ziskem. Brno tak sokovi ze Zlína oplatil pondělní porážku, která skončila stejným poměrem vstřelených branek, lépe však pro PSG.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Zlínu šlo o všechno. Na nás trochu působilo, že jsme tam v pondělí nešťastně prohráli. Chvílemi to z naší strany bylo křečovité. Zápas rozhodla druhá třetina, ve které jsme šli do vedení o dvě branky. Bylo to zasloužené, hráli jsme velice dobře. Zbytečně jsme ale inkasovali na 3:2. Třetí třetina byla z naší strany nervózní a pasivní. Já se ale ani nedivím, ležel na nás stín pondělního zápasu. Ve Zlíně jsme byli jednoznačně lepší a dvě vteřiny před koncem jsme nechali domácí vyrovnat. Každý si na to vzpomene. Když se vede o jeden gól, tak se hraje špatně. Vyhrát jsme si zasloužili za druhou třetinu. Zápas byl kvalitní, soupeř hrál velice agresivně a silově. Cením si tohoto vítězství.

Robert Svoboda: Myslím si, že kdo dnes přišel, tak viděl velice kvalitní utkání. To jsou ostatně v této fázi soutěže všechna. Od půlky zápasu jsme byli lepším týmem, měli jsme navrch. Ale trápíme se střelecky. Proto jsme tam, kde jsme. Já doufám, že jsme ještě neřekli poslední slovo a určitě se ještě o postup porveme. Zbývá několik zápasů, které můžou s pořadím zamíchat.