Juniorům se play off vzdaluje

V sedmém kole nadstavbové části extraligy juniorů neuspěl tým PSG Zlín na ledě Chomutova, přestože Ševci na svého soupeře vlétli a v sedmé minutě vedli už 2:0. Piráti získali i díky četným vyloučením hostů převahu a zápas rozhodli třemi slepenými brankami na konci první a na začátku druhé třetiny. Poté zápas kontrolovali a Berani stihli už pouze kosmeticky upravit výsledek.
42.kolo, so 2.3.2013
Chomutov
Zlín
5:4
(1:2, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Novák L. (Kaše D., Novák J.), 21. Hrabák (Hanták, Havel), 25. Šulák (Hanták, Tejnor), 44. Deveri (Hanták), 45. Novák J. (Kopáč, Hrabák) - 1. Kovařík (Kundera), 7. Matula (Kratochvíl, Haloda M.), 51. Haloda M., 54. Jurík (Matula, Sedláček). Rozhodčí: Knapík - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:4.

Strmeň - Havel, Pelc, Horváth, Kopáč, Šulák, Szathmáry, Tejnor, Dobrovolný - Fronk, Deveri, Novák L., Kaše D., Hrabák, Peštuka, Lehnert, Novák J., Huňady, Hanták, Chrpa, Hlava.

Haloda O. - Řezáč, Kobylík, Janota, Kundera, Zbořil, Kratochvíl, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda M., Talán, Matula, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvil, Sedláček.

Skóre zápasu otevřel už ve 28. vteřině Lubomír Kovařík. Kundera obkroužil domácí branku a Kovaříkovi naservíroval puk, ten šancí nepohrdl a poslal hosty do vedení – 0:1.

V páté minutě vybojoval v útočné třetině puk Chrpa, do zakončení se dostal Deveri, ten hostující branku minul jen o kousek.

A tak pro domácí přišel trest v podobě druhé branky. Dominik Matula dostal výbornou přihrávku od Kratochvíla a postupoval sám na Strmeně. Toho překonal střelou mezi betony a poslal hosty do dvoubrankového vedení – 0:2.

O pár chvil na to nebezpečně střílel Huňady, jenž bekhendem těsně minul branku. Naopak třetí branku mohl přidat Zlín, Kundera nastřelil tyč domácí branky.

Branky se dočkali i domácí, konkrétně v 16. minutě. Kaše zakládal útočnou akci, vyměnil si puk s Jakubem Novákem, který mu ho vrátil a elegantní přihrávkou našel volného Lukáše Nováka, jenž z bezprostřední blízkosti překonal Halodu v tomto utkání poprvé - 1:2.

Vstup do druhé třetiny si domácí nemohli přát lepší. Piráti pokračovali v přesilové hře pěti proti čtyřem, Havel přihrával Hantákovi, jenž přihrál do jízdy Radku Hrabákovi, který dostal puk do branky – 2:2.

Ve druhé části padla ještě jedna branka, znovu do klece Zlína a Piráti dokonali velký obrat. Z velkého úhlu pálil Libor Šulák a trefil přesně – 3:2.

Jen o pár sekund na to nastřelil tyč Jakub Novák, ovšem stav se neměnil. A to bylo z druhé třetiny, jenž moc hokejové krásy nenabídla, vše.

Úvod poslední části znovu patřil domácím, jenž díky slepeným gólům Danka Deveriho a Jakuba Nováka zvýšili na rozdíl tří branek – 5:2.

Hosté zápas ještě nevzdávali a podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky. Nejprve špatnou rozehrávku domácího brankáře potrestal Marek Haloda, o tři minuty později se prosadil David Jurík – 5:4.

Tím také zápas skončil, domácí vybojovali těsné vítězství 5:4 a do tabulky si připsali důležité tři body. Naopak Zlín nevybojoval ani jediný bod a play-off se mu začíná vzdalovat