Junioři v posledním utkání na domácím ledě podlehli Litvínovu

Junioři PSG Zlín se utkali se soupeřem z Litvínova, který přijel bojovat o důležité body do boje o playoff. Domácí poslal do vedení Tadeáš Kundera, ale hosté ještě v první části dokázali srovnat. Utkání rozhodla třetí třetina, kde Chemici trestali, dokázali zužitkovat tři přesilové hry a tak si za vítězství 4:1 odvezli ze Zlína plný bodový zisk.
43.kolo, čt 7.3.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Litvínov
1:4
(1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Kundera (Popelka) – 19. Jurčík (Smolka,Šrámek), 41. Hora (Jurčík,Šrámek), 45. Zavřel (Kokeš,Zdeněk), 51. Čeřovský (Zavřel, Zdeněk) Rozhodčí: Škach – Wesley, Kašík. Vyloučení: 12:10. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4.

Zavadil – Řezáč, Kobylík, Janota, Kundera, Zbořil, Kratochvíl M., Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Popelka, Jurík, Kratochvíl Š., Sedláček, Doležálek

Horák – Kokeš, Cvrk, Svoboda, Jurčík, Hora, Strejček, Kasal, Zavřel, Šrámek, Řehoř, Kuchař, Válek, Čeřovský, Zdeněk, Šesták, Mical, Smolka

Junioři odehráli poslední utkání na domácím ledě v této sezóně. Zatímco hosté z Litvínova bojovali o postupovou pozici do playoff, tak domácím již o nic nešlo a sezóna pro ně končí v sobotu posledním mistrovským utkáním na ledě liberce.

Hosté šli do zápasu nebojácně a hned v první minutě zavřeli Berany v jejich pásmu. Dvojice Smolka a Šrámek měla obrovskou příležitost poslat Chemiky do vedení, ale Zavadil úvodnímu náporu odolal. Hrálo se především v obranné třetině Ševců, kteří měli obrovské problémy s bráněním soupeře. První zákrok si Horák v brance Litvínova připsal až v sedmé minutě, zasahovat musel v oslabení Litvínova proti střele Janoty. Vynikající nástup Litvínova však nepřinesl úvodní branku pro jejich barvy. V rohu kluziště vybojoval kotouč Popelka, posunul mezi kruhy na Tadeáše Kunderu, který zamířil přesně pod víko a do vedení šli Zlínští. Srovnat mohl Mical, který dostal dobrý pas, ale Zavadil vyrazil. Srovnání přišlo v početní výhodě. Před Zavadilovou brankou se strhl obrovský závar a zorientovat se dokázal nejlépe Ondřej Jurčík, který dopravil kotouč do sítě. Po první třetině byl stav vyrovnaný, oba týmy vstřelili po jedné brance.

Druhá část začala opačně než ta úvodní a aktivnější byli Berani. Popelka našel před bránou Kovaříka, ale ten brankáře hostů překonat nedokázal. O pár vteřin později měl dobrou příležitost Šimon Kratochvíl, Horák však předvedl mrštný beton. Po tlaku Žlutomodrých se hra srovnala a přelévala se z jedné strany na druhou. Ševci měli výhodu přesilové hry čtyř proti třem, ale ani pokusy Janoty a Juríka třetí branku v utkání nepřinesly. Druhá třetina tak skončila bez branek.

Litvínov měl v úvodu třetí třetiny ještě minutovou přesilovou hru. Po sedmatřiceti vteřinách ji dokázal zužitkovat. Jurčík od modré nahazoval a dobrou práci na brankovišti odvedl Daniel Hora, který přehodil Zavadilův beton a poslal Chemiky poprvé v utkání do vedení. Litvínov měl znovu výhodu přesilové hry a opět ji dokázal využít. Kokeš z modré přihrával na Martina Zavřela a ten z úhlu prostřelil přesouvajícího se Zavadila. Čtvrtá branka Černožlutých jako by byla narýsována podle branky Hory. Zavřel nahodil před branku a Dominik Čeřovský kotouč dorazil do sítě. V závěru utkání se ještě strhla šarvátka mezi domácím Juríkem a Čeřovským z Litvínova. Litvínovští opanovali třetí třetinu a rozhodli třemi brankami v přesilových hrách a připsali si veledůležité tři body do boje o playoff.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Chtěli jsme rozloučit výhrou a se ctí, ale střelecká nemohoucnost pokračuje a soupeř byl lepší v proměňování přesilových her a to rozhodlo. Myslím, že to nebylo špatné utkání a zase dnes bohužel bez dobrého výsledku pro nás.