MČR MD: V prvním utkání Berani podlehli těsně Kometě Brno

Mladší dorost vstoupil do závěrečného turnaje nejlepších týmů ELIOD extraligy, který se koná v Chomutově. V prvním utkání narazil na Kometu Brno. Ševci se dostali do vedení již v páté minutě zásluhou Gaga, srovnat dokázal ještě v první třetině Zbořil a ve druhé části šli dokonce Brněnští do vedení. V poslední části se prosadil za Berany znovu Gago, ale o minutu později utkání rozhodl Kratochvíl a z vítězství se radovali mladíci Komety Brno.
1.kolo, st 27.3.2013
Zlín
Kometa Brno
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Gago, 47. Gago (Kuncek, Procházka) – 17. Zbořil (Dufek, Dymáček), 27. Havlát (Kratochvíl), 48. Kratochvíl (Havlát, Hroudný). Rozhodčí: Zajíc – Kordina, Tauš. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Ling – Babčuk, Fridrich, Gabrhelík, Gazda, Martínek, Procházka, Schmied, Váňa – Dlabaja, Gago, Karafiát, Kolařík, Kotek, Kuncek, Mikulec, Peška, Stiksa, Strmiska, Tomešek, Werbik

Slavíček – Hájek, Kratochvíl, Sedláček, Šnajnar, Zbořil, Zukal – Dufek, Dvořák, Dymáček, Havlát, Heinrich, Hroudný, Kališ, Koblížek, Šmída

Ve středu 27.3.2013 začal v Chomutově závěrečný turnaj ELIOD extraligy mladšího dorostu. Úvodní utkání turnaje obstarali dva moravské týmy. Zlínští Berani se střetli s Kometou Brno.

Berani šli již v páté minutě do vedení. Michal Gago si z vybruslil z rohu na kruh a zavěsil přesně do šibenice. O dvě minuty později to mohlo být už o dvě branky. Peška dostal kotouč mezi kruhy, osamocen však nedokázal přehodit ležícího Slavíčka v brance a zamířil jen do lapačky. Kometa měla v první třetině štěstí, v přesilové hře od modré čáry vystřelil Dominik Schmied a za Slavíčkem zvonila tyč. Nevyužité šance Ševce mrzeli a přišlo srovnání. Dufek objel braku Linga, mezi kruhy se k puku dostal Jakub Zbořil a střelou švihem srovnal. V závěru mohl poslat Zlínské do vedení Luděk Kuncek. Slavíček v brance nevěděl kde má kotouč, lehl na zem a se štěstím jej zakryl. Po první třetině, tak soupeři odcházeli do kabin za vyrovnaného stavu.

Kometa měla ve druhé třetině výhodu přesilové hry. Ling si připsal několik dobrých zákroků a podržel svůj tým. Nevyužitá výhoda Brňany dlouho nemrzela. Po chybě jednoho ze zlínských zadáků se otevřel prostor na křídle pro Roberta Havláta a ten nekompromisní střelou poslal do vedení Kometu. Brno bylo po vedoucí brance aktivnější a Ling držel svůj tým nad vodou. Několik úspěšných zákroků si připsal po střelách Dymáčka, Hroudného, Fridricha a Dvořáka. Další branka ve druhé části už nepadla.

Aktivněji do třetí dvacetiminutovky znovu vstoupilo Brno. Šnajnar u levé tyče nedokázal dostat kotouč za ležícího Linga. Oba týmy si zahráli přesilovou hru, ani jeden tým situaci využít nedokázal. V sedmačtyřicáté minutě přišlo vyrování ze strany Zlínských. Michal Gago nejprve z pravého kruhu trefil tyč. O dvacet vteřin později se mohl radovat. Ze stejného místa se trefil nad beton Slavíčka. Vedení Beranům vydrželo jen osmnáct vteřin. Havlát nejprve propásl velkou šanci, kotouč se vrátil před branku a u druhé tyče se nemýlil Petr Kratochvíl. V přesilové hře mohli znovu vyrovnat Ševci. Gagova střela byla nepřesná, ale i tak hodně nebezpečná, dostala se až ke Kunckovi, ten z velkého úhlu nedokázal dostat kotouč do sítě. Sto vteřin před koncem si zlínský trenér Pšurný vzal oddechový čas a odvolal Linga. Tlak si Ševci před brankou Slavíčka vytvořit nedokázali a z prvního utkání nakonec odcházeli s porážkou.