MČR MD: Důležité vítězství proti Liberci

Mladší dorostenci nastoupili po včerejší prohře do druhého utkání závěrečného turnaje. V první třetině utkání s Libercem branka nepadla. Další část už byla veselejší pro Berany, dvě branky dokázal vstřelit Luděk Kuncek. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla dvě branky na obou stranách. Tygři nejprve snížili, ale na rozdíl dvou branek znovu Ševci odskočili zásluhou Werbika. Liberečtí utkání nevzdali a opět dokázali snížit na rozdíl jedné branky. V závěrečné hře bez brankáře, ale inkasovali znovu z hole Werbika a zlínští mladíci si připsali první výhru v turnaji.
2.kolo, čt 28.3.2013
Liberec
Zlín
2:4
(0:0, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 46. Šír, 58. Zachar – 22. Kuncek (Procházka), 35. Kuncek (Gago, Váňa), 51. Werbik (Rezek, Tomešek), 59. Werbik (Peška, Procházka). Rozhodčí: Hlinka – Pátková, Fára. Vyloučení: 8:8 navíc Sviták(LIB) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Stezka – Eichler, Husa, Klinger, Mečíř, Němeček, Suchý – Antonín, Bělohorský, Hrala, Chlapík, Kačírek, Lakatoš, Nezbeda, Solenský, Sviták, Šír, Zachar

Ling – Babčuk, Fridrich, Gabrhelík, Gazda, Martínek, Procházka, Schmied, Váňa – Dlabaja, Gago, Karafiát, Kolařík, Kotek, Kuncek, Peška, Rezek, Stiksa, Strmiska, Tomešek, Werbik

Do druhého utkání závěrečného turnaje vstoupili lépe Bílý Tygři a Berani se museli bránit. Ševce zužovala disciplína a třikrát se museli bránit početní výhodě Liberce. Oslabení se jim dařilo a neinkasovali. V šestnácté minutě i oni dostali výhodu přesilové hry. Využít ji nedokázali a navíc mohli pykat, když Solenský ujel zlínské obraně a Ling se musel činit v brance. První část nepřinesla žádnou branku ani z jedné početní výhody.

Po minutě druhé třetiny se rozsvítila na časomíře první branka. Do vedení šli Berani. Procházka z obranného pásma našel najetého Luďka Kuncka a šikovným blafákem překonal Stezku. Špatná disciplína se opět projevovala a to na obou stranách. Pět vyloučených během necelých čtrnácti minut. Vyloučení libereckého Svitáka nezůstalo bez potrestání. Před brankou Stezky se vytvořil obrovský závar. Volný kotouč si dokázal najít Luděk Kuncek a podruhé se zapsal do kolonky střelců utkání.

Ve třetí třetině se dokázal prosadit i Liberec. Ling měl problémy s nahozením od modré, několik dorážek stačil pochytat, ta poslední z hole Radka Šíra si už našla cestu za jeho záda. Liberec mohl srovnat v další z mnoha přesilových her po faulu Schmieda, tentokrát Ling byl pozorný. Dvoubrankové vedení vystřelil zpět pro žlutomodré Nicolas Werbik. Rezek se snažil dostat přes tři hráče, kotouč propadl k osamocenému Werbikovi a ten střelou z první překonal Stezku. Pět minut před koncem utkání hráli Tygři další přesilovku, jejich trenér si vzal oddechový čas a riskantně odvolal Stezku z branky. Hned to vypadalo, že do branky Linga padla branka, hráči Liberce se radovali. Sudí ji neuznal. Regulérní branku dokázali vstřelit dvě minuty před koncem. Po závaru před brankou Linga protlačil puk do branky Marek Zachar. Drama se však nekonalo. Liberec znovu hrál se šesti hráči. Nicolas Werbik se chopil puku a vstřelil kotouč do prázdné branky. Berani si tak ve druhém utkání připsali první výhru.