MČR MD: Třinec nedokázal Ševcům vstřelit ani branku

Mladší dorostenci mají za sebou další utkání závěrečného turnaje v Chomutově. Ve třetím utkání porazili důvěrně známého soupeře, Třinec a navázali na výhru s Libercem. Vítězství se zrodilo ve druhé třetině, kde Berani dvakrát skórovali do sítě soupeře zásluhou Werbika a Kuncka. Vyrovnané utkání až pět minut dokonce definitivně stvrdil Peška. Zlínští mladíci stále bojují o nejvyšší příčky.
3.kolo, pá 29.3.2013
Zlín
Oceláři Třinec
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Werbik (Tomešek), 37. Kuncek (Babčuk, Karafiát), 56. Peška (Kolařík). Rozhodčí: Chmel – Pátková, Dyršmíd. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Ling – Babčuk, Fridrich, Gabrhelík, Gazda, Martínek, Procházka, Schmied, Váňa – Dlabaja, Gago, Kolařík, Karafiát, Kuncek, Peška, Rezek, Stiksa, Strmiska, Tomešek, Werbik

Hlaváč – Adámek, Bartko, Imrich, Janíček, Krása, Radzienciak, Roman Michal – Kaukič, Kofroň, Mach, Murín Poruba, Roman Miloš, Sztwiertnia, Škorpík, Tůma

V úvodu utkání Beranů proti Ocelářům měli dvě velké šance Zlínští. Nejprve to byl zlínský Rezek, který se zjevil osamocen před Hlaváčem, ten si poradil s jeho střelou i dorážkou. Poté měl příležitost i Kolařík, ale ten pálil jen hrudi třineckého brankáře. Ševci si zahráli přesilovou hru, Třinečtí špatně vystřídali a za hru v šesti museli pykat. Přesilovka, zůstala nevyužita. Výhodu měli i Oceláři, ani oni ji nedokázali zužitkovat a tak po první třetině odcházeli oba týmy do šaten za bezbrankového skóre.

Na začátku druhé třetiny měli Berani ještě minutovou přesilovou hru, několik dobrých pokusů si pohlídal Hlaváč v brance Třince. Série vyloučení pokračovala a postupně pykal Tomešek a Kotek. Zlínští obě oslabení ustáli i s nutnou dávkou štěstěny, když Poruba od modré orazítkoval tyč branky Linga. Čtyřicet vteřin po skončení přesilové hry Ocelářů padla první branka a do vedení šli Berani. Jakub Tomešek tvrdě vystřelil a Nicolas Werbik dorážkou poslal svůj tým do vedení. Za devět minut udeřili Žlutomodří podruhé. Přesilovou hru zužitkoval Luděk Kuncek.

Poslední část utkání začala opět faulem, přesilovku si zahráli znovu Ševci, ale tentokrát ji využít nedokázali. V šestačtyřicáté minutě to vypadalo, že se kotouč dostal za záda Linga a Třinec snížil na rozdíl jedné branky, obránce Beranů zasáhl v poslední chvíli a z brankové čáry vytáhl kotouč. Další příležitost na snížení měl Adámek, ale nedokázal přesně zamířit do prázdné klece. Pět minut před koncem zápasu již bylo rozhodnuto. David Peška se štěstím překonal Hlaváče a zvýšil na tříbrankové vedení. Oceláři v závěru ani neodvolávali brankáře a Berani si připsali na své konto další tři body za druhé vítězství v závěrečném turnaji. Vítězství podpořil skvělým výkonem brankář David Ling, který vychytal čisté konto.