MČR MD: Porážka s Chomutovem

Mladší dorostenci odehráli čtvrté utkání na závěrečném turnaji. Tentokrát se střetli s domácím favoritem turnaje. Po první třetině byl stav vyrovnaný. Ve druhé části hosté dokázali odskočit na rozdíl dvou branek během jedné minuty. Alespoň snížit na rozdíl jedné branky dokázal Gago. Poslední část vyšla lépe Pirátům, kteří přidali další branku a zvítězili.
4.kolo, so 30.3.2013
Chomutov
Zlín
5:3
(2:2, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Rindoš (Rohla), 16. Polák (Lyszczarzyk, Wágner), 27. Polák (Wágner), 27. Lyszczarzyk (Lidák), 47. Toman (Novák) – 13. Kuncek (Gago, Procházka), 17. Karafiát, 33. Gago (Kuncek, Rezek). Rozhodčí: Chmel – Danylets, Tauš. Vyloučení: 5:9 navíc Peška 10 minut, Kuncek 10 min OT+5 minut a do konce utkání(oba ZLN). Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Štefka – Gröger, Hlaváček, Knobloch, Lidák, Novák A., Novák D. – Adámek, Dejmek, Kulich, Lyszczarzyk, Polák, Rindoš, Rohla, Stuchlík, Toman, Wágner

Ling – Babčuk, Fridrich, Gabrhelík, Martínek, Procházka, Schmied, Váňa – Dlabaja, Gago, Karafiát, Kolařík, Kotek, Kuncek, Mikulec, Peška, Rezek, Stiksa, Strmiska, Tomešek, Werbik

Lepší vstup do utkání měli jednoznačně Piráti a od první minuty vedli. Josef Rindoš se prosadil po skrumáži před brankou. Za další minutu to mohlo být o dvě branky, ale Ling se v brance činil. Ve čtvrté minutě mohli snížit Ševci, ale zaváhání obrany soupeře využít nedokázali. Srovnat dokázal až Luděk Kuncek z protiútoku. Obrovskou chybu poté vytvořila zlínská formace a Tom Polák ji potrestal. Neuběhla ani minuta a stav byl opět vyrovnaný. Chybu, tentokrát hráčů Chomutov potrestal Jiří Karafiát. První třetina přinesla množství chyb i branek, do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhá část již byla opatrnější. Ševci si zahráli přesilovou hru, domácí Piráti se ubránili. Chomutovští taky šli znovu do vedení. Situaci dva na jednoho využil Tom Polák. Za sedmadvacet vteřin to bylo o dvě branky. Přesnou střelou od modré se prosadil Alan Lyszcarczyk. Mohlo být ještě hůř pro Zlínské, když Kulich nastřelil bekhendem tyč branky. Ševci se nevzdali a opět snížili. Další chybu obrany Chomutov potrestal Michal Gago. V poslední minutě mohli Berani srovnat, ale na poslední chvíli zasáhl obránce Pirátů.

Piráti ve závěrečné části využili přesilovou hru po vyloučení Martínka. Josef Toman se štěstím překonal Linga. Zlínští hráli poté oslabení, Kuncek dostal osobní trest na deset minut a k tomu ještě trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Série vyloučení další branku nepřinesla. V závěru mohl výhru Pirátů pečetit jeden z Chomutovských, ale těsně minul branku a stav zůstal nezměněn. Ševci utrpěli druhou porážku na turnaji.