MČR MD: Poslední utkání s Plzní odsunulo mladíky až na konečnou pátou pozici

Mladíci Zlína odehráli na závěrečném turnaji posledním zápas a své síly změřili s Indiány z Plzně. Utkání, které rozhodovalo o závěrečném umístění Beranům nevyšlo. Inkasovali hned v první minutě. Celé utkání pouze dotahovali skóre a nedostali se Plzni na dostřel. Prohra 6:3 Ševce odsunula až na pátou pozici v tabulce turnaje a tím se loučí se sezónou 2012/2013.
5.kolo, ne 31.3.2013
Zlín
Plzeň
3:6
(0:1, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 26. Tomešek (Procházka, Werbik), 34. Kolařík (Gabrhelík, Dlabaja), 58. Werbik (Fridrich) – 1. Vracovský, 24. Suchý (Kaňák), 30. Vracovský, 33. Kokoška, 48. Suchý (Stráský), 48. Starý (Kokoška, Zayml). Rozhodčí: Chmel – Kordina, Tauš. Vyloučení: 10:8 navíc Kuncek, Gabrhelík, Váňa 10 minut OT(všichni ZLN). Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 189. Střely na branku: 25:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6, 3:6.

Ling (od 33. Barvík) – Babčuk, Fridrich, Gabrhelík, Martínek, Procházka, Schmied, Váňa – Dlabaja, Gago, Karafiát, Kolařík, Kotek, Kuncek, Peška, Rezek, Stiksa, Strmiska, Tomešek, Werbik

Zeman – Čechura, Ivanič, Kaňák, Pokorný, Starý, Sysel, Váchal – Hajšman, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Krystl, Rubner, Stráský, Suchý, Vracovský, Zayml

Ševci stejně jako v minulém utkání s Chomutovem neměli dobrý vstup do utkání a inkasovali. Uběhlo pouhých šest vteřin a Tomáš Vracovský otevřel skóre duelu. Berani mohli ihned srovnat, přesilovku využít nedokázali a následnou příležitost, do které se dostal Filip Stiksa, pokryl skluzem Zeman v brance Plzně. Když se neprosadil ani Mikulec, tak začala znovu úřadovat Plzeň. Po vyloučení Rezka měli výhodu přesilové hry. Stráský velkou šanci před Lingem spálil. Hajšman na brankáře Ševců dokonce ujížděl sám, na poslední chvíli ho zbrzdil obránce. Plzeň po první třetině měla jednobrankový náskok.

Bohatá na branky a pohledné akce byla druhá třetina. Úvod si Berani opět nepohlídali a inkasovali z hole Filipa Suchého. Snížit ve hře čtyř proti čtyřem dokázal Jakub Tomešek. Ling měl i štěstí, po střele Vracovského za ním zvonila konstrukce. Z nařízeného trestného střílení už tolik štěstí neměl. Tomáš Vracovský jej proměnil a vstřelil svou druhou branku. V oslabení přidal čtvrtou branku Filip Kokoška a Ling poprvé v turnaji odcházel ze své branky. Nahradil ho Adam Barvík. Netrvalo dlouho a padla další branka. Luděk Kuncek po šťastném odrazu dostal puk do sítě. Kuncek hned mohl přidat další branku, nezamířil přesně. V závěru se dostal pod tlak Barvík. Suchý dvakrát ve slibné šanci propásl, Zayml pálil jen do Barvíka.

Berani už v poslední třetině nedokázali zlomit odpor Plzně. Během jedné minuty dvakrát inkasovali. Stránský předvedl pohlednou hokejovou akci, kterou vyšperkoval přihrávkou Filipu Suchému. V přesilovce po vyloučení Váni se trefil Filip Starý. Po dalším vyloučení, tentokrát Tomeška trefil Suchý tyč Barvíkovi branky. Dvě minuty před koncem utkání, alespoň kosmeticky upravil výsledek Nicolas Werbik, krásně vymetl šibenici Zemanovi svatyně.

Zlínští mladíci se na turnaji umístili na pátém místě. Měli osud ve svých rukou, ale porážka od Plzně je odsunula až na předposlední pozici. Vítězem závěrečného turnaje se stala Kometa Brno, která turnajem prošla bez jediného zaváhání.