Starší dorost byl stoprocentní i ve druhém kole a z Brna si veze výhru 3:2

Zlínští starší dorostenci mají za sebou úspěšný vstup do extraligy. Po výhře na ledě Třince 5:4 si odváží plný počet bodů i z Brna. Mladé Ševce poslal do vedení v 11. minutě Werbik a na konci druhé třetiny navýšil vedení Hladiš. Brno ve třetí třetině zápas ještě zdramatizovalo, ale zlínským se povedlo skórovat ještě jednou a nakonec dovedli zápas k výhře 3:2.
2.kolo, so 7.9.2013, KAJOT ARENA
Kometa Brno
Zlín
2:3
(0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. Havlát (Hroudný, Gotthard), 53. Denk (Hroudný) – 11. Werbik (Peška, Valášek), 38. Hladiš (Kobylík), 48. Hladiš (Vyoral) Rozhodčí: Humpolíček – Brůžička, Maťašovský Vyloučení: 5:5 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 89 Střely na branku: 34:23 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Slavíček (Krček) – Kubeš, Švejda, Marcello, Šnajnar, Sedláček, Kališ, Gotthard – Denk, Garčic, Nohel, Biolek, Dvořák, Dymáček, Hroudný, Kratochvíl, Hasoň, Havlát.

Ling (Haloda) – Schmied, Procházka, Kosorin, Řezníček, Gazda, Hradila, Kobylík, Babchuk – Hladiš, Vyoral, Rezek, Pavlůsek, Bumbál, Valášek, Peška, Kolařík, Werbik, Strmiska.

Po klasicky opatrném začátku zápasu se jako první dostala do tempa domácí Kometa. Zlínské obraně dokázala několikrát nepříjemně zatopit, v největší šanci se po pasu zpoza branky ocitl Biolek, který ale ideálně netrefil puk. Hostům se naopak podařilo udeřit z prvního většího náporu. V jedenácté minutě se Valášek ocitl sám před brankou, na Slavíčka si ale nepřišel, Jenomže hned poté vrátil Peška puk k zadní tyči domácí svatyně, kdy byl připraven Nicolas Werbik. Tomu už stačilo jen nasměrovat puk do sítě.

První gól zápasu změnil obraz hry. Hosté se stali aktivnějším týmem a také si dokázali ještě do konce úvodní periody vynutit dvě přesilovky. V nich si ale žádné vyložené šance vytvořit nedokázali. Kometa na druhé straně strávila méně času v útočném pásmu, avšak dokázala si vytvořit obří šanci, kdy před Garčicem zívala velká část odkryté branky. Domácí kapitán ale nedokázal přehodit ležícího Linga.

Druhá třetina vypadala podobně, jako ta první. Opět převládal u obou celků důraz na obrannou hru, žádné gólové hody se tak konat ani nemohli. V prostřední dvacetiminutovce si poprvé zahrála přesilovku i domácí Kometa, nedokázala z ní ale vytěžit ani žádnou vyloženou šanci.

Dvě takové si naopak v krátkém sledu za sebou vytvořili hosté v třicáté šesté minutě. Prvně jeli Hladiš s Rezkem dva na jednoho, poté dokonce Bumbál s Pavlůskem sami ve dvou jen proti brankáři Slavíčkovi. Právě tomu se ale dařilo držet domácí na dostřel jedné branky. O dvě minuty později však už ani Slavíček nemohl stačit na přesilovkovou střelu Dominika Hladiše. Ten se dostal na levém křídle k puku po velké skrumáži před domácí brankou, dokázal přesně zamířit a poslal kotouč přesně k bližší tyči. Druhou přestávku tak hosté strávili s dvougólovým vedením v zádech.

Jestliže úvodních čtyřicet minut zápasu příliš vzruchu nenabídlo, třetí třetina už musela přihlížející bavit podstatně víc. Ve čtyřicáté páté minutě se povedlo domácím snížit na rozdíl jediné branky, kdy Robert Havlát dorazil za brankovou čáru střelu Hroudného. Za necelé tři minuty ale přišla studená sprcha pro domácí ambice. Brňané se dlouho nedokázali dostat z obranného pásma. Jednoho ze zaváhání v rozehrávce využil Vyoral, který poslal puk mezi kruhy Dominiku Hladišovi. Zlínský kapitán nezaváhal a střelou, která jemně lízla břevno domácí branky, opět vrátil Zlínu dvougólový náskok.

Ihned poté si vzal hostující trenér Valášek, oddechový čas, ve kterém nabádal své svěřence k opatrnosti. Přesto se dokázala Kometa ještě jednou prosadit. V čase 52:16 dokázala Kometa znovu stáhnout náskok hostí. V přesilové hře vyjel Lukáš Denk zpoza branky a dokázal nasměrovat kotouč přesně do pravého horního rohu zlínské svatyně. Jenže po této brance se žádný drtivý tlak Komety už nekonal. Zlín dokázal držet Brňany daleko od branky Linga, naopak sám občas zahrozil díky okénkům v domácí obraně. V samotném závěru ještě zkusilo Brno hru bez brankáře, ani ta ale vyrovnání nepřinesla.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný: Hráli jsme v pravém slova smyslu pouze prvních a posledních deset minut utkání. Stejně tak v předešlém zápase v Havířově. Takhle jednoduše vyhrávat nejde. Musíme natrénovat pohyb na ledě a zakončení. Děláme hodně individuálních chyb. Sezóna je dlouhá, takže nemůžeme dělat závěry po dvou duelech. Je to však ukazatel toho, že musíme naši hru zlepšit.

Tomáš Valášek: Celkově vzato si odvážíme zasloužené vítězství. Hráči předvedli disciplinovaný výkon. Kluci se nebáli padat do střel, hráli jako tým. Z protiútoků jsme vytěžili nějaké góly, takže s naším výkonem jsme velice spokojení.

×
Dnes v 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Dnes v 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín