Starší dorostenci pokračují na vítězné vlně

Zlín – Ve třetím kole RAKO extraligy staršího dorostu se poprvé ukázali zlínští mladíci na domácím ledě. Po dvou výhrách na ledě soupeřů nebylo v plánu nic jiného, než prodloužit úspěšnou sérii. V cestě jim stála Olomouc. Soupeř držel krok v první třetině, ale od druhé části nestačil. Berani po brankách Rezka, Vyorala a Hladiše zvítězili 3:1.
3.kolo, po 9.9.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Rezek (Hladiš), 30. Vyoral (Rezek, Kobylík), 41. Hladiš (Vyoral) – 54. Horák. Rozhodčí: Přikryl – Pospíšil, Měkýš. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Haloda – Kobylík, Hradila, Kosorin, Řezníček, Schmied, Gazda, Babchuk, Procházka – Pavlůsek, Peška, Strmiska, Bumbál, Werbik, Rezek, Vyoral, Kolařík, Hladiš, Valášek

Pospíšil – Spurný, Hes, Kolovratník, Hrabica, Rašner, Tomek, Marek, Horák, Škoda, Nesvadba, Zelený, Kropáč, Hajšman, Heža, Dittrich, Holibka, Kuba, Zabloudil

Opatrný nástup do utkání měli oba soupeři. Vidět byla především pozorná obrana, spousta srážek a taky hodně nepřesností. Až v polovině první periody se tempo začalo zvyšovat. V oslabení ujel Rašner a vyniknout musel brankář Haloda.

Největší příležitost první třetiny měli domácí, do přečíslení se dostal Werbik s Valáškem. Oba si navzájem vyměnili kotouč a zmátli brankáře Pospíšila, který ale vytáhl dobrý zákrok a betonem udržel kotouč před brankovou čárou i přes několik dorážek. Po první třetině, tak byl stav bezbrankový.

Poněkud zajímavější byla dvacetiminutovka druhá. Ševci sice v úvodu nevyužili přesilovku, ale to je dlouho nemrzelo. Ve 27. Minutě od pravého mantinelu vystřelil Hladiš a Pospíšil nevěděl, kde má kotouč. Dojíždějící Václav Rezek si všiml volného puku a skrz malou skulinku jej dostal do branky.

Domácí po vedoucí brance ožili a začali soupeře přehrávat. Valášek mohl přidat druhou branku po přihrávce Werbika, ale odkrytou klec netrefil. Z následného útoku už se to povedlo. Jan Vyoral se z pravého kruhu trefil přesně mezi tyč a Pospíšilovu vyrážečku. Aktivita beranů stále pokračovala i za stavu 2:0, ale další šance Hladiše, Bumbála ani Valáška branku ve druhé třetině už nepřinesly.

Ani minuta třetí části neuplynula a Pospíšil inkasoval potřetí. Jan Vyoral objel branku a naservíroval puk na hůl Dominika Hladiše, jenž neměl problém zakončit k tyči. Olomoučtí se pokoušeli o snížení, ale Haloda v brance byl bezchybný. Až do dvojnásobného oslabení, kdy ho od modré čáry propálil Robert Horák.

Dlouhá dvojnásobná početní výhoda Olomouce pokračovala i po snížení, Haloda odolal několika tvrdým střelám Rašnera. V poslední minutě hosté sevřeli berany v pásmu, ale ani jedna ze střel nemířila na branku. Naopak čtvrtou branku mohl z protiútoku přidat Bumbál, jenž z bezprostřední blízkosti nezakončil přesně.

Starší dorostenci Zlína i ve třetím utkání nové sezóny dokázali zvítězit. S devíti body se v tabulce vyjímají na čele skupiny východ spolu s Vítkovicemi, které jsou taky zatím stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): "My jsme rádi za úspěšný start do sezony. Myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě. Kromě první třetiny jsem byl s výkonem spokojený. Trochu jsme si to zkomplikovali dvojitým vyloučením ve třetí třetině, ale pak kluci to oslabení velmi statečně ubojovali, takže to dobře dopadlo."

Jan Tomajko (HC Olomouc): "Zlín vyhrál zaslouženě. Domácí byli ve druhé třetině lepší, dali dva góly. To je všechno, co bych k tomu dnes mohl říct."