Oceláři z Třince okradli o body zlínské starší dorostence

Zlín – RAKO extraliga staršího dorostu je v plném proudu a zlínští mladíci mají za sebou osmé kolo. Tentokrát se svěřencům kouče Valáška nepodařilo navázat na úspěšný víkend a podlehli Třinci těsně 1:2. Berany poslal sice do vedení Hladiš, ale Oceláři dokázali stav otočit a v závěru se ubránili drtivému náporu domácího týmu.
8.kolo, po 23.9.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Hladiš (Vyoral, Procházka) – 36. Stuchlík (Pala), 49. Motloch (Walaski, Roman). Rozhodčí: Hradil – Smilek, Kurtin. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 19:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Haloda – Řezníček, Procházka, Kobylík, Schmied, Gazda, Fridrich – Kotek, Pavlůsek, Kuncek, Peška, Dlabaja, Rezek, Vyoral, Werbik, Kolařík, Hladiš, Bumbál, Valášek

Dudáček – Roman, Bartko, Janiczek, Bartoň, Adámek, Walaski, Stránský, Cienciala – Kovařčík, Stuchlík, Švaňa, Sikora, Petrák, Trčka, Motloch, Poruba, Škorpík, Lorek, Pala

Hned v úvodu střetnutí chyboval za brankou obránce Řezníček, který podklouzl, ale Lorek nedokázal dostat kotouč za Halodu. Na druhé straně odpověděl Patrik Kotek, který se dobře zorientoval mezi kruhy a napálil kotouč na branku, kde betonem na poslední chvíli zasáhl Dudáček.

V první třetině se hrál oboustranně urputný hokej plný osobních soubojů, ale jinak brankáři velkou porci práce neměli. V závěru první dvacetiminutovky měli hosté k dispozici početní výhodu, ale ani ta se neujala.

Svižněji do druhé třetiny vstoupili hosté, když kapitán Martin Pala projel mezi obránci, ale na Halodu si už nepřišel. Vzápětí si dvakrát nepřesně počínal před Dudáčkem zlínský Peška. Až ve 32. Minutě se prosadil střelec beranů Dominik Hladiš, jenž dostal pas mezi kruhy od Vyorala a nekompromisně zamířil pod břevno.

Ševci měli po úvodní brance možnost přesilovky, kterou se však nepodařilo zužitkovat a po jejím skončení dokonce inkasovali. Útočnou akci Třince zakončil z bezprostřední blízkosti Kryštof Stuchlík. I po druhé části, tak odcházeli oba soupeři do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části měli nejprve přesilovou hru domácí, ale tlak beranů a Kobylíkova tvrdá střela k vedoucí brance nevedli. Třinečtí si už v početní výhodě počínali lépe a stačilo jim k využití pouze deset vteřin. Lukáš Motloch svou střelu umístil přesně mezi betony zlínského brankáře.

Zlínští postupně přidávali na obrátkách a za každou cenu se snažili o srovnání. Největší šanci domácích měl na holi Václav Rezek, jenž osamocen před Dudáčkem trefil jen výstroj brankáře. V závěru odvolal kouč Valášek z branky Halodu a po vyloučení Motlocha hráli jeho svěřenci dokonce dvojnásobnou přesilovku. Oceláři se statečně ubránili a ze Zlína si odvezli tři body za těsné vítězství 2:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Myslím, že to bylo z obou stran dobré a vyrovnané utkání, dokonce bych řekl, že jsme měli převahu. Bohužel jsme nevyužili některé vyložené šance. První inkasovaný gól jsme si dali prakticky sami a to, myslím, za stavu 1:0 pro nás rozhodlo. Další vývoj utkání už byl těžký. I přesto jsme měli v závěru spoustu šancí, ale nepřiklonilo se k nám štěstí.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Zopakovali jsme podobný výkon jako v minulém kole s Kometou, tam to bohužel bylo s opačným výsledkem. Máme problém se zakončením, gólů padá teď méně než v prvních dvou třech kolech. Na druhou stranu jsem rád, protože to jsou nejlepší zápasy. Ať se hraje o něco až do konce, ať není v půlce zápasu rozhodnutý výsledek, ať to kluci nezabalí. Zatím vypadáme spíše jako venkovní mančaft, doma se nám nedaří, ale z venku vozíme body, takže klukům patří dík za bojovnost, maximální nasazení a hlavně obětavost ve třetí třetině včetně brankáře.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín