Brněnská Kometa obrala starší dorost o všechny body

RAKO extraliga staršího dorostu pokračovala 9. kolem, na zlínském ledě se představila brněnská Kometa. Zápas nabídl hned od začátku atraktivní hokejovou podívanou, ve které nebylo o šance nouze. Z vítězství se radují hosté, kteří rozhodli ve třetí třetině, kdy odskočili o dvě branky. Zlínští bojovali, snížili, ale vyrovnat už nestihli.
9.kolo, pá 27.9.2013, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
2:3
(0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 34. Pavlůsek (Kobylík, Gago), 57. Werbik (Valášek) – 2. Denk (Šnajnar, Švejda), 43. Zohorna (Havlát), 46. Mlynář (Garčic, Marcello). Rozhodčí: Volf – Blaha, Wesely. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Ling – Hradila, Řezníček, Procházka, Kobylík, Schmied, Gazda – Pavlůsek, Peška, Rezek, Vyoral, Werbik, Gago, Kolařík, Hladiš, Bumbál, Valášek

Slavíček – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda, Šnajnar, Kubeš, Štancl – Mlynář, Nohel, Zohorna, Dvořák, Hasoň, Denk, Horký, Dymáček, Garčic, Biolek, Hroudný, Havlát

Hosté vstoupili do zápasu s chutí a hned ve 2. minutě se jim podařilo otevřít skóre. Rostislav Šnajnar nahodil od modré puk do chumlu hráčů před brankou, kde jej tečoval přesně mezi Lingovy betony Lukáš Denk. Brzký gól dodal zápasu náboj a oba soupeři se aktivně tlačili do šancí. Slušnou střeleckou pozici si vypracoval Hladiš, Slavíčka však nepřekonal. Stejně úspěšný byl i na druhé straně brankář Ling proti střele Dymáčka.

Zanedlouho šli domácí do čtyř a Kometa dostala k dispozici první přesilovku. Nejblíže ke gólu v ní byl kapitán Garčic, tomu se však nepodařilo trefit branku. Chvíli po oslabení se tlačili do zakončení Rezek s Vyoralem, ale obrana hostů si s tlakem úspěšně poradila. Oba gólmani své týmy drželi také nadále, a Brněnští tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Hned zkraje druhé třetiny si hosté vytvořili dvě gólové šance, Ling však domácí mužstvo zachránil. Nejprve pohotovým přesunem zastavil Dymáčka a o chvíli později levým betonem připravil o radost z gólu Dvořáka. Zlínští zahrozili až v přesilovce, která se na patnáct vteřin stala dokonce dvojnásobnou. Pavlůsek střílel jen do tyče, obrana Brna tak stále odolávala.

Ve druhé polovině třetiny byli mnohem aktivnější hráči Komety a domácí měli místy co dělat, aby tlak ustáli. Přesto to byli právě oni, kdo se zanedlouho radoval z branky. Z nenápadné akce vyrovnal Tomáš Pavlůsek, jenž nasměroval do sítě Kobylíkovo nahození. I nadále se výborně prezentovali oba gólmani. Dvořákovi se podařilo ujet zlínské obraně, ale Linga nepřekonal, v závěru pak Peškovu nebezpečnou šanci vychytal brněnský Slavíček.

V úvodu třetí části hosté nevyužili zbytek přesilovky, nemuseli však dlouho truchlit, protože do vedení je vrátil o chvíli později Radim Zohorna. Ten se nejlépe zorientoval před brankou a přesnou střelou po zemi rozsvítil červené světlo. Po pohledné akci hostů to bylo zanedlouho už o dvě branky. Garčicova dělovka se odrazila od zadního mantinelu přesně na hůl Tomáše Mlynáře, který z první poslal puk do sítě. Brankář Ling už se nestihl přesunout.

Zlínští se tlačili za vyrovnáním a v závěru se jim podařilo snížit. Po trvalejším tlaku se prosadil Nicolas Werbik, a poslední minuty tak slibovaly napínavý a dramatický hokej. Po vyrovnání sahal Rezek, na druhé straně svoje šance nevyužili Garčic a Denk. V posledních vteřinách to domácí zkoušeli v šesti, ale Brňané už si vítězství pohlídali. Kometa si tedy připisuje tři body, zatímco Zlín zůstává tentokrát bez bodu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Utkání bylo rychlé a myslím si, že mělo velmi dobrou úroveň. Oceňuji bojovnost našich kluků, že to za stavu 1:3 nezabalili. Měli jsme ještě šance na vyrovnání, ale Brno bylo dnes o kousek lepší. S výkonem jsme přesto spokojeni.

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Jeli jsme sem s cílem vrátit Zlínu domácí porážku v Brně. Ten cíl jsme splnili, nicméně v dnešním zápase nám chyběl trochu pohyb od některých hráčů, což trochu ten výkon zkazilo. Ale tři body bereme, takže pro nás výborný zápas.