Vítkovice přetlačily starší dorost v prodloužení

V zápase 11. kola RAKO extraligy staršího dorostu přivítali Zlínští na Zimním stadionu Luďka Čajky Vítkovice, vedoucí tým tabulky. V dramatickém zápase, kterému po většinu času kralovali oba brankáři, drželi domácí dlouho jednobrankový náskok. Hostům se však podařilo v polovině třetí třetiny vyrovnat a v nastavení nakonec získali také druhý bod. Berani se tak musí spokojit pouze s jedním.
11.kolo, pá 4.10.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
1:2p
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Řezníček (Werbik, Schmied) – 51. Fajkus (Volný, Slánský), 64. Malina (Jáchym, Beneš). Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Smilek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Ling – Hradila, Fridrich, Řezníček, Procházka, Kobylík, Schmied, Martínek – Kotek, Pavlůsek, Karafiát, Rezek, Krejčiřík, Vyoral, Werbik, Gago, Kolařík, Hladiš, Bumbál, Valášek

Wanecki – Šendera, Puzič, Krenželok, Fajkus, Charvát, Krčmář – Beneš, Malina, Stoklásek, Korec, Slánský, Spratek, Jáchym, Stupka, Volný, Hartmann

Hned od začátku hosté velmi dobře napadali a k ničemu moc domácí mužstvo nepouštěli. Svůj aktivní vstup do zápasu však nedokázali využít a naopak zanedlouho nabídli svému soupeři tři přesilovky. První hru v početní výhodě sice Zlínští nevyužili, ale ve druhé už se radovali. Všechno začalo na modré čáre u Schmieda, jehož tvrdou ránu brankář Wanecki vyrazil. Odražený puk pak Werbik posunul na Martina Řezníčka, který otevřel skóre zápasu. Vítkovičtí po inkasovaném gólu ještě přidali a snažili se vyrovnat. Nejblíže k brance byli v přesilovce, ve které si vytvořili dlouhý tlak, ale obrana Zlína v čele s brankářem Lingem nakonec odolala.

Druhá dvacetiminutovka začala tak, jak skončila ta první. Hosté se tlačili za vyrovnáním, ale nemohli se prosadit přes domácí obranu a dosud neprůstřelného Linga. Ten si mimo jiné poradil také s individuálním průnikem vítkovického Fajkuse. Zanedlouho si oba soupeři zahráli přesilovku, kterou však nedokázal využít ani Zlín, ani Vítkovice. Postupem času začali mít více ze hry domácí a dostávali se do nebezpečných šancí. Jednu z nich neproměnil Gago, jehož střela se jen těsně nevešla mezi tři tyče. O chvilku později kryl spolehlivě chytající Wanecki šanci zlínského Rezka.

Zkraje třetí třetiny zahrozili Rezek s Bumbálem, ale brankář hostí pohotovým přesunem gólu zabránil. Domácí stále drželi těsný náskok, Vítkovice se však postupně dostávaly stále víc a víc do šancí. Důrazně si před brankou počínal Beneš, mezi kruhy si vybruslil Slánský, ale vyrovnat se podařilo až Janu Fajkusovi. Ten se po buly v útočném pásmu chytře proháčkoval domácí obranou, položil si Linga a zasunul kotouč za čáru. Vypadalo to, že žádný z týmů se nehodlal spokojit s remízou, a aktivní hra obou celků tak pokračovala. Ani zlínský Hladiš, ani vítkovický Hartmann však své šance nevyužili, a zápas proto po šedesáti minutách neměl vítěze.

V prodloužení domácí dohrávali skoro dvě minuty dlouhou přesilovku, prosadit se však nedokázali. Naopak hosté byli v závěru nastaveného času úspěšnější. Vlastimil Malina se uvolnil v útočném pásmu, sjel si před zlínského brankáře Linga a úspěšnou kličkou rozhodl o tom, že bod navíc poputuje do Slezska. Zlínští tak ani napodruhé nedokázali Vítkovice porazit a za prohru v prodloužení berou jeden bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Hlavním naším problémem zůstává proměňování šancí a to i v přesilovkách. Remíza je asi spravedlivá. V prodloužení pak rozhodla naše chyba.

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín