Starší dorost rozhodl ve třetí třetině o vítězství nad Kometou

V utkání 23. kola RAKO extraligy staršího dorostu přivítali Zlínští na ledě PSG arény brněnskou Kometu. Dynamickému zápasu dlouho kralovali oba brankáři, góly začaly padat až ve třetí části. V jejím úvodu se rychle po sobě prosadili Hladiš s Peškou a v závěru ještě potvrdil zlínské vítězství, které podpořil čistým kontem brankář Ling, přesilovkovou trefou Gago.
23.kolo, pá 22.11.2013, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
3:0
(0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 42. Hladiš (Vyoral, Gago), 42. Peška (Hradila, Werbik), 59. Gago (Kobylík, Hladiš). Rozhodčí: Volf - Kucián, Kučera. Vyloučení: 2:4, navíc Švejda (KOM) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 3:0.

Ling - Hradila, Řezníček, Váňa, Procházka, Kobylík, Schmied, Kosorin - Pavlůsek, Kuncek, Peška, Stiksa, Vyoral, Werbik, Gago, Hladiš, Bumbál, Valášek

Slavíček - Hájek, Sedláček, Mercello, Švejda, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš - Nohel, Zohorna, Dvořák, Denk, Biolek, Horký, Dynáček, Dufek, Hroudný, Havlát, Šindelka

Oba soupeři vstoupili do utkání zostra, příliš toho druhého nešetřili, a na PSG aréně tak byl k vidění už od začátku svižný hokej se šancemi na obou stranách. Hned v úvodní minutě zahrozil zlínský Gago, jehož střelu vytěsnil brankář Slavíček loktem mimo branku. Hosté záhy zatlačili Zlín v jeho pásmu, jejich tlak vyvrcholil nebezpečnou střelou Šnajnara od modré čáry, která se jen těsně nevešla mezi tři tyče.

Zanedlouho se naskytla hostům výhoda přesilové hry, ve které byl nejblíže první brance Dvořák, jeho pokus ovšem zastavil pohotovým přesunem zlínský Ling. Kometa svoji přesilovku nevyužila a tempo hry poté trochu opadlo. V zajímavé příležitosti se ocitl Werbik, ten však v klíčové situaci promáchl před poloprázdnou brankou. Ostatní šance brankář Slavíček pochytal a stejně úspěšný byl také Ling na druhé straně. Po úvodní třetině tedy hrál Zlín s Kometou bez branek.

Ve druhé periodě oba celky pokračovaly v dynamické hře, hrálo se nahoru dolů a diváci v ochozech se rozhodně nenudili. Zlínští se dvakrát dostali do přečíslení dvou na jednoho, prosadit se však nedokázali. Nejprve zakončil Vyoral Hladišův pas jen do tyče, o chvíli později výborně zasáhl obránce Šnajnar.

V polovině zápasu si Berani zahráli v početní výhodě, obrana hostů však náporu odolala. O chvíli později si do dobré příležitosti najel domácí Hladiš, Slavíček ale pravým betonem vyrazil. Na druhé straně zkusil projít přes obránce brněnský Dufek, ke střele se nakonec nedostal a další pokusy Brna poté ztroskotaly na pozorném Lingovi. Zápasu proto i po čtyřiceti minutách kralovali oba brankáři.

Úvod třetí třetiny patřil domácím. Nejprve si Ling poradil s nájezdem brněnského Dymáčka, jenž se podél mantinelu dostal za obranu žlutomodrých, a hned z protiútoku pak Dominik Hladiš otevřel skóre zápasu. Zlínský kapitán stál volný mezi kruhy a po přihrávce od Vyorala chytrou kličkou dostal puk do sítě. O necelou půlminutu později se prosadil z nenápadné akce David Peška a Berani rázem vedli o dvě branky.

Po nešetrném zákroku Švejdy, po němž Valášek dokulhal na střídačku jen s pomocí spoluhráčů, dostali Zlínští pětiminutovou přesilovku. Kometa ji zdárně přečkala a s touhou vyrovnat nepříznivý stav se poté tlačila do útoku. S příležitostmi Dymáčka a Biolka si však poradil bezchybný Ling. Hosté v závěru počastovali hráče ve žlutomodrých dresech několika ostrými zákroky, za což rozhodčí vylučoval, a tak Zlín hrál v závěru zápasu ještě dvojnásobnou přesilovku.

Početní výhoda pět na tři ale nakonec neměla příliš dlouhého trvání, protože zlínská pětice krásnou akcí vyšachovala obranu Brna a přidala třetí zásah. Na konci celé akce stál Michal Gago, který svojí trefou uzavřel gólový účet zápasu. V něm domácí brankář Ling udržel čisté konto a Berani si po vítězství 3:0 připisují plný bodový zisk.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): S dnešním výkonem jsem spokojen až na prvních deset minut, kdy jsme trochu zaspali. Pak už se kluci dostali do tempa, odehráli vynikající utkání a ve třetí třetině to rozhodli třemi góly, za což jsme rádi.

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Dvě třetiny byly vyrovnané, hráli jsme 0:0, nicméně tu třetí už jsme nezvládli. Nechodili jsme do branky, soupeř měl lepší pohyb, ale hlavně s nulou nemůžeme vyhrát. Proměňování šancí nám dělá problém, dneska to bylo vidět, a proto jsme prohráli.

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín