Starší dorost prohrál v Olomouci

V zápase 24. kola RAKO extraligy staršího dorostu se představili Zlínští v Olomouci. Hráčům ve žlutomodrých dresech se podařilo dvakrát ve třetí třetině srovnat nepříznivý stav, na přesilovkový gól Kohoutů v samotném závěru už však zareagovat nestihli. Domácí vyhráli 4:3, Zlínští se vrací domů s prázdnou.
24.kolo, so 23.11.2013, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
4:3
(0:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 28. Tomek (Pavlovský, Šoustal), 33. Kropáč (Pavlovský, Melichárek), 45. Malý (Kropáč, Kolovratník), 58. Hes – 13. Vyoral (Kobylík), 43. Hladiš (Gago), 47. Hladiš (Vyoral, Procházka). Rozhodčí: Kika - Bubela, Valentík. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Urbisch – Spurný, Hes, Kolovratník, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda, Zelený – Kropáč, Melichárek, Heža, Pavlovský, Janás, Dittrich, Horák, Šoustal, Malý, Kuba.

Haloda – Hradila, Řezníček, Procházka, Kobylík, Schmied, Fridrich, Kosorin – Dlabaja, Pavlůsek, Kuncek, Peška, Karafiát, Krejčiřík, Stiksa, Vyoral, Werbik, Gago, Kolařík, Hladiš, Bumbál.

Zlínští Berani sice přijeli na Hanou v roli favorita, to ale zpočátku nebylo příliš vidět. Oba týmy vsadily na opatrnou hru, a tak byla o velké šance v první třetině nouze. Změnu ovšem přineslo buly před olomouckou bránou, které vyhráli hostující hráči. Jan Vyoral svou střelou nad lapačku poslal Zlínské do vedení.

Kohouti se snažili skóre srovnat. Hostující hráči jim ale dlouho nedovolovali zakončit. Když už se povedlo Hanákům dostat až před bránu Beranů, zasáhl dobře chytající Haloda. Ani Pavlovský ani kombinace dua Dittrich – Zelený neuspěli. Domácím byla během první dvacetiminutovky nabídnuta dvakrát početní výhoda, zlínská obrana ale hubený náskok dobře chránila.

Druhá část nabídla o poznání aktivnější hokej. Hra se neustále přelévala ze strany na stranu, po několika minutách se ale prosadili domácí. Ti díky dvojici Matějů Pavlovského a Tomka využili početní výhodu. Pavlovský objel bránu hostů a přihrál na modrou připravenému Matěji Tomkovi. Ten svou střelou jen zkoušel prověřit pozornost zlínského gólmana. Haloda ale na střelu špatně viděl a puk mu kolem pravé tyče proklouzal až za čáru.

Zlínští si chtěli vzít své vedení zpět a do útoku se vydal Dlabaja. Urbisch byl ale na střelu z vrcholu kruhu připravený a ukryl ji do náručí. O chvíli později se znovu rozvlnila síť za Halodou. Olomoučtí hráči se udrželi v útočném pásmu, Pavlovský poslal krásnou přihrávku na Jana Kropáče, který neměl se střelou k levé tyči problém.

Třetí třetina nabídla hostujícímu celku devatenáctivteřinovou dvojnásobnou početní výhodu, tu se však Beranům ještě nepodařilo využít. O chvíli později, už v klasické přesilovce, ale srovnával střelou mezi betony Dominik Hladiš.

Ovšem o necelé dvě minuty později znovu ukazovaly světelné tabule jiné skóre. Domácím vrátil náskok Tomáš Malý, který mířil z mezikruží přesně do pravého růžku zlínské svatyně. Vedení však Hanákům nevydrželo dlouho. Berani využili nedisciplinovanosti Mory a srovnali. Zlínský kapitán Dominik Hladiš svou střelou do pravého rohu nedal Urbischovi šanci.

Pár minut před koncem putovali na lavici hanby za potyčku olomoucký Kropáč a zlínský Procházka. Hra ve čtyřech vyšla lépe červenobílým, když se po zmatku před bránou hostů dostal ke kotouči Martin Hes a upravoval skóre na konečných 4:3. Kohouti tak na svém ledě už potřetí porazili favorizovaný celek a zaslouženě si připsali tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc):Pro nás je to povzbuzující vítězství. Vydrželi jsme hrát dobře po celou dobu, a také to bylo vidět. Kluci bojovali až do konce, takže jsme si zasloužili vyhrát. Teď ví, že se dá hrát s každým. Myslím, že jsme měli víc šancí než Zlín a štěstí se nakonec přiklonilo k nám. My mu ale také šli naproti.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Gratulujeme Olomouci k vítězství. Myslím, že to bylo zasloužené, protože domácí hráči byli víc motivovaní, byla tam větší vůle po vítězství. Do příštího zápasu musíme zlepšit nasazení, bojovnost a jednoduchost, což nám dnes chybělo.