Mladší dorostenci v prvním mistrovském utkání nezaváhali

Zlín – Hned v prvním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu přišlo na řadu Valašské derby. Čtyřicet minut byl na ledě vidět taktický boj, spousta osobních soubojů, ale branky žádné. Až v poslední třetině se podařilo domácímu týmu skórovat a hned čtyřikrát. Na dvě branky Patrika Kotka navázal ještě Fridrich a Richter. Berani si na úvod připsali tři body.
1.kolo, ne 8.9.2013, PSG aréna
Zlín
Vsetín
4:0
(0:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 44. Kotek (Karafiát), 48. Kotek, 55. Fridrich, 57. Richter (Chytil). Rozhodčí: Škach – Knap, Charouz. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 4:0.

Odložilík – Martínek, Kowalczyk, Fridrich, Gába, Budil, Richter, Vodák, Klauda – Dlabaja, Karafiát, Mikulec – Kotek, Krejčiřík, Bainar – Sedlák, Chytil, Kenša – Urbanec, Nevřela, Václavek

Matoušek – Ševčík, Krůžela, Spálovský, Nadymáček, Kostka, Kašpar, Kollár – Dubnický, Kovář, Weintritt – Čechmánek, Gharibyar, Šarman – Hrňa, Koňařík, Maniš

Do první třetiny vstoupily oba celky opatrně. Pro oba týmy byl toto první mistrovský zápas v sezoně a ani jeden z nich nechtěl rychle inkasovat. První třetina tudíž skončila nerozhodným skóre 0:0 a za zmínku stojí snad pouze výstavní hit vsetínského Weintritta, který připomínal tvrdé střety, jenž můžeme vidět zejména v zámořské NHL. Celkově oba týmy nastoupily s velmi agresivní hrou a v průběhu první třetiny jsme mohli vidět několik podobných tvrdých hitů.

Obraz druhé třetiny se velmi podobal třetině první. Do větší herní pohody se po velmi nervózním začátku dostali domácí, kteří čím dál častěji ohrožovali branku výtečně chytajícího brankáře Matouška. Berani se dokonce dostali do početní výhody 5 na 3, kterou měli možnost hrát 42 sekund. Ovšem z této přesilovky nic nebylo. Za zmínku stojí snad jen jedna akce, kdy se před Matouškovou bránou semlel obrovský závar. Výborně hrající Karafiát se dostal do stoprocentní šance, kdy střílel do odkryté klece, ovšem tuhle šanci nevyužil a tak na světelné tabuli i po druhé třetině svítilo skóre 0:0.

Ve třetí třetině začali konečně padat branky. První branku vstřelil Patrik Kotek, jenž využil přihrávku Karafiáta. Druhou branku Beranů vstřelil o necelé 4 minuty později rovněž Patrik Kotek, po krásné kombinaci s Davidem Martínkem a Jiřím Karafiátem. Kotek zakončoval velmi pohlednou střelou do šibenice, na kterou byl i výborně chytající Matoušek krátký. V těchto momentech hry již Berani hosty nepustili téměř k ničemu a byla pouze otázka, kolik branek na své konto do konce zápasu připíšou. V útočném pásmu Beranů se dlouho bojovalo o kotouč a nejlépe se zorientoval Radek Nevřela, který přihrál na modrou čáru Zdeňku Fridrichovi, jenž z výborné pozice neváhal a puk umístil nad lapačku vsetínského brankáře. Vsetínští se pak už nacházeli v obrovské herní krizi, která vyústila posledním, čtvrtým gólem. Ten přidal na konto Michal Richter, který pálil z modré čáry a prostřelil Matouška přímo mezi betony.

Berani tedy zvítezili v prvním mistrovském utkání na svém ledě proti Vsetínu přesvědčivě 4:0, ikdyž tomu vývoj utkání po dvou třetinách moc nenapovídal. Ve třetí třetině vzali osud utkání pevně do svých rukou a připisují si tedy do tabulky první tři body.