Mladší dorost neztratil body ani ve třetím kole

Z l í n - Ve třetím kole ELIOD extraligy mladšího dorostu se střetli berani s Přerovem. Utkání byl dlouho vyrovnané a hosté třikrát dokázali srovnat stav. Nejnapínavější byla závěrečná část, kde padly celkem čtyři branky. Tu rozhodující vstřelil až v 58. minutě Vojtěch Krejčiřík a rozhodl o vítězství pro svěřence Radka Pšurného.
3.kolo, ne 15.9.2013, PSG aréna
Zlín
Přerov
4:3
(1:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Dlabaja (Martínek, Karafiát), 40. Dlabaja (Karafiát, Mikulec), 50. Urbanec (Karafiát, Fridrich), 58. Krejčiřík (Karafiát, Dlabaja) – 22. Peterka (Zdráhal), 48. Miklík (Zeleňák), 53. Dvořáček (Zeleňák). Rozhodčí: Wesley – Řezníček, Charous. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Šimonů – Gába, Richter, Kowalczyk, Klauda, Vodák, Martínek, Budil, Fridrich – Kotek, Fryšara, Václavek, Mikulec, Urbanec, Nevřela, Kenša, Krejčiřík, Karafiát, Sedlák, Hefka, Dlabaja

Vacula – Skříček, Kleiner, Klapal, Sirota, Zeleňák – Šťastný, Hotěk, Navrátil, Tomaník, Plášek, Peterka, Dvořáček, Miklík, Zdráhal, Horký

Obě mužstva vstoupila do zápasu aktivně, hned ze začátku prověřil brankáře Vaculu domácí Fryšara, na druhé straně zasahoval Šimonů proti šancím Dvořáčka a Navrátila. Zanedlouho se Zlínu naskytla možnost přesilové hry, kterou ale nedokázal zužitkovat, přestože téměř celé dvě minuty kombinoval v útočném pásmu. V dalších minutách však měli domácí více ze hry a v polovině třetiny se také poprvé radovali. Daniel Dlabaja se zbavil svého obránce a po pohledné individuální akci poslal Zlínské do vedení.

Hosty inkasovaná branka nabudila a začali postupně Zlín přehrávat. Jejich tlak umocnila také přesilovka, ve které si vytvořili několik nadějných příležitostí. Tu největší měl Tomaník, jehož tvrdá střela však skončila pouze na břevně domácí branky. Oba týmy postupně přidávaly na tvrdosti a nabídly divákům neúprosný boj o každý centimetr ledu. Do první přestávky však už další branka nepadla, a Zlínští tak šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Zatímco v úvodní části hosté marně dobývali zlínskou branku, v té druhé se jim to podařilo velmi záhy. Už po minutě slavili Přerovští vyrovnání, když Tomáš Zdráhal našel chytrou přihrávkou zpoza branky úplně volného Lukáše Peterku, který pohotově rozvlnil síť. Následně si oba týmy zahrály přesilovku, domácí dokonce dvojnásobnou, ale jak domácí Šimonů, tak Vacula na druhé straně byli bezchybní.

Druhá polovina třetiny patřila domácímu Zlínu, který si vytvořil mnoho příležitostí, naopak hosté brankáře Šimonů příliš neohrozili. Gólman Vacula však svůj tým držel, úspěšně zneškodnil šance Kenši a Martínka, při střele Krejčiříka mu pomohla horní tyč. Na druhé straně si domácí brankář poradil s pokusem Tomaníka. V závěru třetiny hrál Zlín další přesilovku a pouhé dvě vteřiny před přestávkou ji využil, když Daniel Dlabaja z dorážky překonal Vaculu. Také po dvou třetinách drželi Zlínští jednobrankový náskok.

Třetí část se nesla v duchu přerovské odhodlanosti. Hosté hráli aktivně a po teči Petra Miklíka vyrovnali. Neradovali se však dlouho, zanedlouho dostal přihrávku mezi kruhy Tomáš Urbanec, který přesně vymetl horní roh Vaculovy branky. Naději na body vrátil Přerovu Kryštof Dvořáček, když prokázal patřičný důraz v brankovišti a potřetí v zápase vyrovnal.

Další šance nevyužili Navrátil na straně hostů a Karafiát na straně domácích. Zdálo se, že utkání dospěje do prodloužení, ale Zlínští dvě minuty před koncem udeřili. Mezi betony brankáře hostí se trefil Vojtěch Krejčiřík a rozhodl o vítězi. Přerovští ještě tlačili, zkusili hru bez brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Domácí si tedy připisují tři body, naopak hosté se ze Zlína vrací s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím, že dnes to byl vyrovnaný zápas, Přerov tady předvedl výborný výkon. My jsme nezačali zápas dobře, poté jsme se chtěli dostat do našeho tempa, ale už to nešlo. Ale jsme rádi za tři body, že jsme to dokázali zvládnout.