Mladší dorost zdolal Brno a je v čele extraligy bez ztráty bodu

Mladší dorostenci Zlína jsou bez ztráty bodu i po dnešním zápase s Warriorem Brno. Od začátku utkání diktovali tempo hry a ukazovali, kdo je na ledě pánem. Skóre zápasu otevřel Václavek. Na něj ještě v první třetině navázal Karafiát, jehož trefa se později ukázala jako vítězná. V druhé třetině přidal třetí gól Bainar. Brno dokázalo ve třetí části hry snížit na 1:3, ale na víc se již nezmohlo. Další góly přidali Krejčiřík s Karafiátem a stanovili konečné skóre utkání 5:1.
6.kolo, ne 29.9.2013, PSG aréna
Zlín
Warriors Brno
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Václavek (Urbanec), 17. Karafiát (Dlabaja), 27. Bainar (Chytil), 41. Krejčiřík (Karafiát,Dlabaja), 47. Karafiát - 32. Roubal (Paulík) Rozhodčí: Šiška, Wesley - Buchtík, Škach Vyloučení: 4:8 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Střely na branku: 42:16 Diváci: 76 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1

Odložilík - Budil, Fridrich, Gába, Jenáček, Klauda, Kowalczyk, Martínek, Vodák - Bainar, Chytil, Dlabaja, Fryšara, Karafiát, Kenša, Kotek, Krejčiřík, Mikulec, Nevřela, Urbanec, Václavek

Svoboda (od 51. Borský) - Haman, Kuchař, Padrnos, Petlák, Rafaj, Zelinka - Blaško, Heinrich, Kunst, Kůst, Lecián, Macháň, Neusser, Paulík, Řička, Roubal, Růžička

Za začátku utkání byl aktivnější Zlín a tak to vydrželo i po zbytek utkání. V polovině první třetiny pak přišel první gól. Urbanec si najel s pukem před bránu, udělal brankáři Svobodovi kličku, ale zakončit do odkryté brány se mu nepovedlo. Naštěstí pro domácí byl na blízku Jan Václavek a ten doklepl kotouč do sítě. Chvíli na to hrálo Brno přesilovku 5 na 3. Hosté se dostali jen ke střelám z větší vzdálenosti a ty pozorný Odložilík pochytal. Když se Zlín ubránil, navýšil své vedení. Dlabaja to zkoušel proti brněnským obráncům, ale projít se mu nepovedlo. Puk nechal za sebou a toho využil Jiří Karafiát. Ten se do volného puku opřel a propálil vše, co mu stálo v cestě. Ševci šli tak do šaten s vedením 2:0.

Hned na úvod měli Berani možnost hrát přes minutu přesilovku 5 na 3, ale ta se jim příliš nepovedla. Gól přišel až ve 27. minutě. Chytil se protáhl kolem obránců až k bráně, kde předložil puk na Viktora Bainara a ten ho poslal za záda brněnského gólmana Svobody. Domácí si chvíli poté zahráli další přesilovku, ale využít ji nedokázali. V polovině utkání pak přišel první a zároveň poslední gól Warrioru. Střelu Paulíka Odložilík vyrazil, k nechráněnému puku se dostal Filip Roubal, napřáhl a tvrdou střelou nedal zlínskému brankáři šanci. Při zlínské přesilovce pak musel zasahovat několikrát Svoboda. Především střela od modré z hole Kowalczyka mu nadělala problémy a vyrážet ji musel koncem betonu.

Stav 1:3 ze strany Brna byl ještě hratelný, ale Ševci v úvodu třetiny ukázali, že nepřipustí žádné drama. Uběhlo pětadvacet vteřin od přestávky a náskok zlínských mladíků byl opět tříbrankový. Vojtěch Krejčiřík si to namířil k brněnské bráně, zamířil a střelou o tyč nedal Svobodovi šanci. Šest minut na to tu byl další puk v brněnské bráně. Jiří Karafiát nahodil puk od mantinelu před bránu, kde si ho bruslí do vlastní sítě srazil jeden z hostujících hráčů. To už bylo moc i na brankáře Svobodu, kterého musel vystřídat Borský. Ten žádný kotouč za svá záda nepustil, stejně jako Vilém Odložilík. Utkání tedy skončilo zcela zaslouženou výhrou Zlína, který vévodí tabulce na východě bez ztráty bodu.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Já myslím, že dnes jsem byli lepším týmem než náš soupeř. Průběh zápasu jsme si malinko zkomplikovali akorát tím obdrženým gólem, ale po celou dobu utkání jsme byli nad soupeřem a zaslouženě jsme vyhráli.