Mladší dorost po šňůře jedenácti výher padl na ledě Třince

Ve 20. kole extraligy mladšího dorostu zavítal první Zlín na led jediného týmů, který dokáže s Berany držet krok. Tím týmem byl druhý Třinec, který na mladé Ševce ztrácel dva body. Jednalo se tedy o bitvu o první místo. Po první třetině vedli domácí 1:0. Ovšem na začátku druhé části hry srovnal Dlabaja. Nerozhodný stav vydržel do 28. minuty, kdy se nejprve prosadil třinecký Radzienciak a čtyři minuty na to přidal další trefu Mach. Berany vrátil do hry opět Dlabaja. Těsný stav vydržel až do závěru třetí třetiny, ten ale Ševci nezvládli. Tři inkasované branky mezi 54. - 58. minutou znamenaly konečnou prohru 2:6. Oceláři tak po dlouhé době sesadili zlínské mladíky z první pozice.
20.kolo, čt 12.12.2013, Werk aréna
Oceláři Třinec
Zlín
6:2
(1:0, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Hrehorčák (Roman, Kaukič), 28. Radzienciak, 32. Mach (Kaukič, Kofroň), 54. Kaukič (Roman, Mach), 56. Roman (Mach), 58. Roman (Radzienciak) – 21. Dlabaja (Karafiát, Krejčiřík), 38. Dlabaja (Mikulec) Vyloučení: 6:11 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Střely na branku: 32:26 Diváci: 84 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2

Ovčaří – Klocek, Imrich, Marguš, Krzak, Radzienciak, Rufer, Mach, Krása, Valíček – Kofroň, Najsar, Stuchlík, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Roman, Papaj, Hladonik

Šimonů – Richter, Jenáček, Vodák, Budil, Fridrich – Kotek, Fryšara, Václavek, Chytil, Mikulec, Nevřela, Kenša, Krejčiřik, Karafiát, Bainar, Dlabaja, Urbanec

První třetina přinesla domácím hned v druhé minutě přesilovou hru, kterou skvěle využili. K puku se dostal Kaukič, který poslal přihrávku Romanovi a ten pak Patriku Hrehorčákovi zakončujícímu do brány hostujících. To vybudilo zlínské hráče a vrhli se do větší aktivity, než Oceláři. Ve dvanácté minutě se jim také dostalo šance přesilové hry, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Zbytek třetiny již nebyl nijak zvlášť zajímavý, ani jeden tým si nevytvořil větší šance.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili mnohem lépe. Hned v úvodní minutě se v signalizované výhodě prosadil Daniel Dlabaja po přihrávce Karafiáta. Vrátit svému týmu vedení mohl o chvíli později Hladonik, který se dostal až před zlínského gólmana, svou střelu však poslal mimo tři tyče. Do vedení se domácí dostali ve 27. minutě. Grzegorz Radzienciak sebral puk na útočné modré, prokličkoval se až před Šimonů a prostřelil ho mezi betony. Na 3:1 zvyšoval Matěj Mach, který procpal puk až za brankovou čáru. Zlínským hráčům se pak podařilo do konce druhé třetiny snížit po protlačované Daniela Dlabaje. Hned po brance hostů se do samostatného úniku dostal Przybyla, ale jeho střela do branky neprošla.

První polovina poslední třetiny byla klidnější a nic zvláštního se nedělo. Domácí si ve čtyřicáté páté minutě zahráli přesilovou hru, která se jim ale nedařila. Na ledě jsme poté pozorovali celkem vyrovnanou hru, až v posledních deseti minutách byli aktivnější domácí hráči. Do rychlého protiútoku se dostali Roman s Kaukičem a právě Lukáš Kaukič krásnou střelou pod horní tyčku zvýšil na 4:2. Miloš Roman se prokličkoval přes zlínské obránce, počkal na pohyb brankáře a zasunul do prázdné klece. A šestý gól přidal opět Miloš Roman, který hned po přejetí modré čáry vyslal prudkou a přesnou střelu. V posledních minutách jsme mohli na ledě sledovat potyčku mezi hráči a domácí měli k dispozici přesilovou hru 5 proti 3, kterou už ale nevyužili.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Těžko se to hodnotí. Třetí třetina byla rozhodující, posledních deset minut jsme byli značně lepší. Zlín nebyl kompletní, to je pravda, ale to vítězství jsme si od začátku pohlídali.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas, ale dojeli jsme v hodně takové složené sestavě. Máme problémy se sestavou, zdravotní stav hráčů není dobrý. Dojeli jsme v podstatě se třemi regulérními beky, takže jsme chtěli ten zápas zvládnout, ale musím pogratulovat domácím k vítězství, protože byli v poslední třetině lepší a zaslouženě vyhráli.