Mladší dorost s přehledem vyhrál, nasázel Vítkovicím osm gólů

V rámci 22. kola zamířily na zlínský led Vítkovice. Ševci figurují v tabulce východní skupiny na druhém místě a jediným týmem, který s nimi dokáže držet krok je první Třinec. Zbytek extraligy trochu pokulhává. Mladí Ševci však do puntíku naplnili roli favorita a Vítkovice porazili přesvědčivě 8:1. Zlínští hráči zasypali vítkovické brankáře dohromady 58 střelami!
22.kolo, ne 5.1.2014, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
8:1
(2:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Chytil (Dlabaja), 15. Dlabaja (Mikulec), 27. Urbanec (Vodák, Karafiát), 33. Krejčiřík (Bainar, Karafiát), 40. Budil (Kotek), 43. Mikulec (Bainar), 49. Chytil, 51. Kenša (Mikulec, Kotek) Rozhodčí: Šiška - Buchtík, Wesley Vyloučení: 4:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Střely na branku: 58:22 Diváci: 56 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1

Šimonů - Richter, Kowalczyk, Jenáček, Klauda, Vodák, Martínek, Budil, Fridrich - Kotek, Václavek, Chytil, Mikulec, Nevřela, Kenša, Krejčiřík, Karafiát, Bainar, Dlabaja, Urbanec

Daňa (od 27. Kardinál) - Veřmířovský, Kaláb, Slíž, Kučera, Stareček, Ficek, Bartek - Raška, Richtár, Maxner, Baláž, Gřesík, Pastor, Franz, Bernát, Šala, Toman, Vondál

Začátek zápasu byl obou straně vyrovnaný. K vidění byl bojovný hokej, ale ani jednomu z týmů se nedařilo vytvořit si tlak v útočném pásmu. To se ale v 5. minutě změnilo. Nejprve po Budilově ráně od modré zvonila tyč. Akce pokračovala, a když už to vypadalo, že Vítkovice nebezpeční odvrátili, obral Dlabaja o kotouč vítkovického obránce, puk přiťukl Filipu Chytilovi a ten tváři v tvář Daňovi otevřel skóre zápasu. Po vstřeleném gólu přišla série vyloučení, což ovlivnilo obraz hry. Více času v pěti strávili hosté, ale ani při výhodě jednoho muže v poli navíc se jim nepodařilo vyrovnat. A tak přišel trest. Dva zlínští byli proti jedinému obránci. Mikulec řešil situaci přihrávku na Daniela Dlabaju, který sám před Daňem zamířil nekompromisně pod horní tyč a poslal Ševce do dvoubrankového vedení. Ve zbytku třetiny už vládl na ledě převážně jen jeden tým a to ten zlínský.

Hned z kraje druhé třetiny se dostal do šance vítkovický Baláž. Jeho bekhendová střela proskákala těsně kolem zlínský svatyně. Slibnou šanci si vypracovali i Ševci. Krejčiřík jel společně s Bainarem na jednoho vítkovického obránce. Prvně jmenovaný vybídl ke střele Viktora Bainara, ale tomu střela příliš nesedla a bránu minul. Netrvalo však dlouho a Zlín se mohl radovat. Ránu od modré z hole Vodáka neudržel brankář Daňa ve výstroji, k dorážce se dostal Tomáš Urbanec, který zametl kotouč za záda vítkovického gólmana. Po této chybě se rozhodl hostující kouč sáhnout k výměně brankářů. Do vítkovické klece se tak postavil Tomáš Kardinál, který měl ihned po svém příchodu plno práce.

To zlínský Daniel Šimonů jen zpovzdálí sledoval útočné počínání svých spoluhráčů. Až ve 32. minutě se hostům povedlo dostat do šance a tu také využili. Po chybě zlínské obrany se sám mezi kruhy objevil Matěj Šala, který neměl problém zamířit nad lapačku domácího gólmana a snížit na 1:3. Trvalo to minutu a Berani měli třígólový náskok zpět. Tomáš Kardinál neodolal zlínskému tlaku a za jeho zády skončila střele z hole Vojtěcha Krejčiříka. To ale nebylo ze zlínské strany vše. V poslední minutě třetiny signalizoval rozhodčí trest vítkovického hráče. Na led naskočil další hráč a tuto krátkou početní převahu se podařilo Ševcům využít. Kotek vybídl ke střele od modré Radima Budila, jehož rána zapadla přesně mezi vyrážečku a tyč Kardinála. Do šaten se tedy šlo za stavu 5:1 pro domácí tým.

Třetí třetina začala gólem Zlína. K na první pohled neškodné střele od mantinelu se dostal Jan Mikulec, ale vítkovickému brankáři puk trestuhodně propadl u bližší tyče a skončil v jeho síti. Mladým Beranům to nestačilo a chtěli přidat další góly. Většina hry se tak odehrála v obranném pásmu Vítkovic. Ve 49. minutě byla na světě sedmá branka. Fridrich přistrčil puk na Filipa Chytila, ten si vybrusli před Kardinála a zasunul puk za brankovou čáru.

Ševci byli při chuti, takže to nemohlo dopadnout jinak, než gólem v síti Vítkovic. Mikulec a Kenša předvedli pohlednou kombinaci. Mikulec přihrál z kruhu na druhou stranu, kde našel osamoceného Michala Kenšu, jenž vše dokončil střelou do odkryté brány. Ani nadále nezůstal Kardinál bez práce a musel čelit jedné střele za druhou. Když už se vítkovickým nedařilo vstřelit gól, alespoň se snažili domácím výhru trochu znepříjemnit tvrdší hrou. V závěru tak za menší potyčku ještě putovali na trestnou Martínek a Šala. To nic ale nezměnilo na tom, že si zlínští mladíci připsali další výhru a pojistili si druhé místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Měli jsme z toho zápasu trochu obavy, protože se dlouho nehrálo. Takže jsme se snažili dostat mužstvo trochu do pohody během toho volna co bylo, ale myslím, že jsme dneska předvedli fakt dobrý výkon a konečně jsme se prosadili i střelecky.