Mladší dorostenci bez problému porazili Hodonín

Ve 26. kole extraligy mladšího dorostu se střetli soupeři z opačných konců tabulky. Domácí Zlín, který se dotahuje na první Třinec, byl v zápase očekávaně suverénní a tabulkově poslední Hodonín přestřílel letošním doposud nejvyšším výsledkem. Nejúspěšnějším střelcem utkání byl Patrik Kotek, který zaznamenal čtyři branky.
26.kolo, ne 26.1.2014, PSG aréna
Zlín
Hodonín
13:0
(5:0, 1:0, 7:0)

Branky a nahrávky: 4. Fridrich (Karafiát), 8 Kotek (Klauda, Dlabaja), 17. Krejčiřík (Fryšara, Mikulec), 18. Jenáček (Chytil, Dlabaja), 20. Mikulec (Fryšara, Krejčiřík), 28. Dlabaja, 42. Fryšara (Krejčiřík), 44. Dlabaja (Bainar, Karafiát), 44. Mikulec (Krejčiřík, Fryšara), 48. Kotek (Dlabaja, Karafiát), 50. Kotek (Karafiát, Jenáček), 51. Fryšara (Krejčiřík, Mikulec), 58. Kotek (Jenáček, Martínek). Rozhodčí: Škach – Řezníček, Goňa. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 76. Střely na branku: 54:10. Průběh utkání: 13:0.

Šimonů – Gába, Jenáček, Klauda, Vodák, Martínek, Fridrich – Kotek, Fryšara, Chytil, Mikulec, Nevřala, Kenša, Krejčiřík, Karafiát, Bainar, Dlabaja, Urbanec

Holík (od 51. Lekeš) – Bureš, Ščecicna, Polák, Borot, Štěpanovský, Obrtlík, Hrachovský, Špírek, Smetková, Mičík, Veselský, Pavka, Lindner, Škriba, Chalupa, Machálek, Čajkovič

Aktivněji do hry vstoupil Zlín. Již od prvních chvil zápasu soupeře tvrdě napadal a dral se za pukem. To ovšem vedlo k vyloučení Krejčiříka a hosté si zahráli svou první přesilovku, která se jim vůbec nepovedla. Zlín po celou dobu dobře bránil a dvě sekundy před koncem vlastního oslabení dokonce skóroval. Zdeněk Fridrich si pěkně počkal s pukem před bránou a pak jej svižnou střelou poslal za záda Holíka. Do vyrovnání se poté hnal v samostatném úniku Machálek, ale jeho zakončení Šimonů zničil. Červené světlo nad bránou se rozsvítilo znovu v osmé minutě, ale opět na straně hostů. Z chumlu hráčů před bránou vyšel kotouč z hole Patrika Kotka. Hostující gólman se jej ještě skokem snažil zastavit na brankové čáře, ale dle rozhodčích se mu to nezdařilo. Další branku Zlína dával Vojtěch Krejčiřík , když v 17. minutě ukázkově vymetl pravý horní rožek hodonínské klece. O minutu později inkasoval Holík znovu. V povedené souhře s Chytilem se trefil Jakub Jenáček . Střelecký účet první třetiny zakončil sedm sekund před koncem pátým gólem Jan Mikulec.

Druhá třetina začala v bojovném rytmu, když byli krátce po úvodním buly vyloučeni za hrubost Martínek a Škriba. Holík svůj tým podržel několika parádními zákroky. Až ve 28. minutě se mu nepodařilo zachytit puk od Daniela Dlabaji . Velkou část třetiny se hosté převážně bránili, ale i tak musel být domácí Šimonů ve střehu proti občasným útokům soupeře. Těžké chvíle si Hodonín zažíval pár minut před koncem třetiny, když byl vyloučen Bureš za sekání. Téměř neustálý tlak se jim podařilo ubránit a díky tomu dovolili rozjetému Zlínu skórovat ve druhé třetině jen jednou.

V poslední dvacetiminutovce to však na ledě vypadalo stejně jako v úvodu zápasu. Během tří minut se postupně trefili Štěpán Fryšara, Daniel Dlabaja a Jan Mikulec. Ve 48. minutě prostřelil krátce po buly hostujícího gólmana Patrik Kotek, čímž zaokrouhlil skóre domácích na deset branek. O dvě minuty později dokonal hattrick Patrik Kotek. Po vydařené souhře v 51. minutě vstřelil dvanáctou branku Zlína Štěpán Fryšara. Následně se v hodonínské bráně vystřídali gólmani. Příchozí Lekeš skvělým zákrokem zmařil kombinaci zlínských hráčů, kteří na něj ujížděli v úniku dva na jednoho. Ovšem ani jemu nenechali domácí čisté konto. Dvě minuty před koncem se počtvrté v utkání trefil Patrik Kotek. Domácí hosty vůbec nešetřili a mnohdy se hodonínští hráči jen těžce zvedali z ledu, ale rozhodně si zaslouží obdiv za nasazení, s kterým bojovali v utkání, které se pro ně nevyvíjelo nejlíp již od první třetiny.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Dnes to bylo jednoznačné. Nás čekají daleko těžší boje, na které se teď připravujeme intenzivně. Tento zápas bereme jako přípravu na závěr sezóny. Myslím si, že výsledek hovoří za vše.