Starší dorost prohrával v Chomutově o dva góly, zápas ale otočil a veze domů tři body

Starší dorostenci zamířili ve 12. kole nadstavbové části extraligy na led Pirátů Chomutov. Zápas se nevyvíjel zrovna podle jejich představ. Piráti se prosadili v 8. a následně i 10. minutě utkání. Ševce však dvě inkasované branky nezlomili. K velkému obratu zavelel ve 27. minutě hry Karafiát. Po jeho brance uběhlo jen třináct sekund a naráz bylo vyrovnáno, když se prosadil Pavlůsek. Vyrovnaný stav vydržel až do 44. minuty, kdy zlínský obrat dokonal Jan Vyoral.
40.kolo, čt 20.2.2014, Zimní stadión Chomutov
Chomutov
Zlín
2:3
(2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Wágner (Lyszczarczyk, Polák), 10. Wágner (Páleník) – 27. Karafiát (Gago, Váňa), 27. Pavlůsek, 44. Vyoral (Pavlůsek) Rozhodčí: Synek - Charvát, Frodl Vyloučení: 4:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Střely na bránu: 32:28 Diváci: 75 Průběh utkání: 2:0, 2:3

Lukeš – Dvořák, Páleník, Hlaváček, Hierman, Novák, Lyszczarczyk, A. Macháček, Kašpar, Kulich, Adámek, Dimitrov, P. Macháček, Svoboda, Palička, Wágner, Strunz.

Ling – Hradila, Gabrhelík, Řezníček, Váňa, Procházka, Kobylík, Gazda – Pavlůsek, Dlabaja, Karafiát, Kotek, Rezek, Vyoral, Werbik, Gago, Kolařík, Bumbál.

V první šanci zápasu se objevil zlínský Nicolas Werbik, když jel sám na brankáře, ale bekhendovou kličkou si na domácího Lukeše nepřišel. Skóre otevřeli až Piráti. Alan Lyszczarczyk nahrával na Františka Wágnera, který se prosadil střelou do horní části branky. Podruhé se Severočeši radovali v čase 09:25. Jan Páleník nahrával puk od mantinelu a František Wágner podruhé neměl problém zakončit za Linga. Po první části vedl domácí Chomutov 2:0.

Druhá třetina patřila týmu ze Zlínského kraje. Běžela sedmadvacátá minuta, když se Jiří Karafiát radoval z kontaktní branky na 2:1. Potrestal domácí Piráty za nedůraz v obraně. Vyrovnáno bylo bleskově, již za třináct sekund po Karafiátově gólu. Tomáš Pavlůsek se vrhnul do rozehrávky domácích a byl úspěšný. Po druhé třetině byl stav zápasu nerozhodný 2:2.

Rozhodující branka přišla krátce po startu třetí části. Jan Vyoral v čase 43:37 vybojoval puk v útočné třetině a poslal berany poprvé do vedení. Skóre se pokoušel srovnat aktivní František Wágner, poloprázdnou bránu však netrefil. Vyrovnat se nepodařilo ani Alanu Lyszczarczykovi, a tak Chomutov prohrál se Zlínem těsně 2:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Inemann (Piráti Chomutov): Zápas se mi hodnotí špatně, jelikož jsme doma ztratili tři body. Po velice dobré a kvalitní první třetině, kde jsme byli lepší a vedli o dva góly. My měli přesilovku, která se přenesla do druhé části. Místo toho, abychom přesilovku využili, jsme Zlín pustili do hry. Za krátkou dobu, nějakých patnáct sekund, bylo vyrovnáno. To bylo rozhodující a dostalo soupeře na koně. Vyrovnal se nám. Dostali jsme se do křeče a neproměnili několik příležitostí na konci zápasu. Soupeř z minima, vytěžil maximum. Gratuluji soupeři k vítězství.