V přímém boji o deváté místo prohrál starší dorost doma se Spartou

UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE FOTOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ. Starší dorost změřil síly v posledním domácím zápase před play off s pražskou Spartou. Jednalo se o duel desátého týmu s devátým, ovšem na ledě to na příliš vyrovnaný souboj nevypadalo už od začátku utkání. Sparta si již v první třetině vypracovala rozhodující náskok tří branek, který ustrážila i ve druhé třetině a ve třetí své vedení ještě navýšila. Konečný výsledek utkání je 7:3 pro Spartu. Dvě kola před koncem je jasné, že Ševci půjdou do play off z 10. pozice a střetnou se se 7. týmem extraligy.
42.kolo, so 1.3.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Sparta
3:7
(0:3, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Rezek (Gago, Schmied), 29. Karafiát (Werbik), 58. Kuncek (Peška, Stiksa) – 8. Zídek (Györi), 8. Hrala, 20. Kadeřábek (Jandus), 27. Hozák (Lojka), 39. Havel (Svoboda), 41. Svoboda (Györi), 47. Svoboda (Györi, Zídek) Rozhodčí: Volf – Král, Procházka Vyloučení: 4:5 Využití: 0:2 V oslabení: 0:0 Střely na bránu: 24:27 Diváci: 60 Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7

Haloda – Gabrhelík, Řezníček, Váňa, Procházka, Schmied, Gazda, Kosorin – Pavlůsek, Kuncek, Peška, Karafiát, Rezek, Stiksa, Werbik, Gago, Kolařík, Dlabaja, Valášek

Pírs – Hrdlička, Kalina, Duben, Kadeřábek, Kazda, Kolář, Bureš – Jandus M., Zídek, Svoboda, Zářecký, Lojka, Havel, Seniov, Györi, Jandus T., Hrala, Polesný, Hozák, Procházka

Lépe do utkání vstoupili hosté ze Sparty. Těm se dařilo držet puk na polovině Zlína a svým postupným tlakem si nakonec vykoledovali faul. Ševci šli do čtyř a Sparta hrála přesilovku, kterou se jí podařilo využít. Györi poslal z brankové čáry kotouč mezi kruhy, kde na přihrávku číhal volný Václav Zídek a střelou mezi beton a vyrážečku Halody poslal hosty do vedení. Trvalo to jen dvaačtyřicet sekund a Pražané šli do dvoubrankového vedení. Kryštof Hrala využil chyby zlínského obránce, najel si před bránu a puk zamířil mezi betony bezmocného Halody. Ve 14. minutě dostal možnost hrát přesilovku také Zlín, ale nenaložil s ní zrovna nejlíp. Hosté se ubránili bez větších obtíží.

Závěr třetiny přinesl Beranům další přesilovku čtyř proti třem. V té jsme viděli několik zlínských nepřesností a v pohodě ubráněné oslabení Sparty. Jen co na led vstoupil vyloučený Patrik Kadeřávek vypracoval si šanci, na jejímž konci byl další gól. Jandus vyhodil kotouč přímo na Kadeřávka, který se zrovna vracel do hry a jel sám na Halodu. Zlínský brankář se pokoušel o Haškovský zákrok, ale sparťanský útočník puk procedil pod jeho převalujícím se tělem až do sítě. Stav 3:0 po první třetině byl pro domácí krutý, ale spravedlivý.

Ševci vstoupili do druhé třetiny jako vyměnění. Na ledě létali jako by měli křídla a puk byl výhradně na polovině Sparty. Za dvě minuty jim tato aktivní hra přinesla gólovou odměnu. Michal Gago nahrál puk mezi kruhy najíždějícímu Václavu Rezkovi a ten mezi nohy brankáře Pírse snížil na 1:3 z pohledu Zlína. Obraz hry se poté vyrovnal, ale Berani zůstali i nadále aktivní. Vítr z plachet domácím vzal čtvrtý gól Sparty. Lojka si vybruslil s pukem mezi kruhy, vystřelil, ale ránu mu zblokoval zlínský obránce. Jenže odražený kotouč se dostal na hůl Jiřího Hozáka, jehož střela skončila nad vyrážečkou Halody a zapadla do sítě.

Domácí se nezlomili a za necelé dvě minuty bylo vedení hostů opět jen dvoubrankové. Werbik našel v útočném pásmu Jiřího Karafiáta, který si najel na střed hřiště a střelou pod vyrážečku Pírse dal Ševcům zase o něco větší naději na zvrat v utkání. Hra pokračovala i nadále v atraktivním podání obou týmů. Spokojenější však byli hosté z Prahy, kterým se podařilo před koncem třetiny odskočit na rozdíl tří branek. Martin Svoboda se přehnal přes zlínské beky, předal kotouč na Jana Havla, jenž neměl problém dostat puk přes Halodu až do sítě.

Pokud Zlín živil ve třetí třetině nějakou naději na srovnání výsledku, pak jim tyto plány hosté velmi rychle překazili. Už po šestnácti sekundách od úvodního buly se prosadil Martin Svoboda. Ten z úrovně kruhu poslal střelu zápěstím na Halodu, puk mu propadl mezi tělem a rukou a pomalu se došoural až za brankovou čáru. To už byla pro domácí příliš hořká pilulka. Gólům, ale stále nebylo konec. Ve 47. minutě dostal příležitost sám před Halodou střílet a následně i dorážet Martin Svoboda. Nejprve trefil jen zlínského gólmana, ale dorážka již přes výstroj Halody prošla až do brány. Zbytek utkání se už jen dohrával z povinnosti, ale přece jen byl k vidění ještě jeden gól. Peška vyslal střelu na Pírse, který kotouč jen vyrazil před bránu, kde se do něj opřel Luděk Kuncek a uzavřel skóre zápasu na konečných 3:7 z pohledu domácích.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Hráči byli po včerejšku varováni, že nesmí začít hrát takto nedisciplovaně a laxně. Bohužel se stalo to samé. Po první třetině jsme prohrávali 3:0, tak jako včera jsme se zlepšili, druhá třetina byla dobrá, ale pak nás ubilo pár zbytečných chyb a gólů. Potom už bylo utkání rozhodnuté. Budeme se muset zamyslet a někteří hráči budou muset zvážit, jestli chtějí nadále nosit dres s PSG na prsou.

Jaroslav Nedvěd (HC Sparta Praha): Z naší strany si myslím, že jsme první třetinu vyhráli zaslouženě. Hráli jsme dobře, udrželi jsme si náskok. Ve druhé třetině byl soupeř jasně lepší, přehrával nás a my jsme měli velkou kliku, že nám nedali více branek. Zcela dominovali a hráli výborně. Štěstí pro nás, že toho brankově nevyužili. Nakonec máme 3 body a jsme za ně velmi rádi.

Fotogalerie