PLAY-OFF SD: Kometa podruhé zvítězila, rozhodovat se bude ve 4. zápase

V ČLÁNKU NAJDETE FOTOGALERII Z UTKÁNÍ. Třetím osmifinálovým zápasem pokračovalo v Brně play-off RAKO extraligy staršího dorostu. Domácím se vydařil závěr první třetiny, v němž dali dva góly, a když krátce před polovinou utkání zvýšili už na 3:0, vypadalo se zlínským mužstvem bledě. Hosté ovšem zabojovali a brankami Dominika Hladiše a Tomáše Pavlůska ještě do přestávky snížili. Víc už se jim ale nepodařilo. Brňané si nakonec výsledek pohlídali a ujímají se vedení v sérii 2:1.
3.OF, so 15.3.2014, Hokejové haly dětí a mládeže
Kometa Brno
Zlín
3:2
(2:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Garčic (Jenyš, Boltvan), 20. Jenyš (Boltvan, Garčic), 28. Král (Zohorna, Dymáček) – 36. Hladiš (Vyoral), 37. Pavlůsek (Gago, Bumbál). Rozhodčí: Polák - Klouda, Musil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Slavíček – Hájek, Kubeš, Sedláček, Šnajnar, Štancl, Švejda, Zbořil – Biolek, Boltvan, Denk, Dufek, Dvořák, Dymáček, Garčic, Horký, Jenyš, Král, Zohorna

Haloda – Gabrhelík, Gazda, Hradila, Kosorin, Procházka, Řezníček, Schmied, Váňa – Bumbál, Gago, Hladiš, Kolařík, Kuncek, Pavlůsek, Peška, Rezek, Stiksa, Valášek, Vyoral, Werbik

Vědomy si důležitosti třetího zápasu série nastoupily oba celky do utkání poměrně opatrně. Dlouhé minuty se nedařilo ani jednomu z týmů vytvořit si nějaké vyložené šance. Do první se dostal po Jenyšově pasu Garčic, z voleje ale netrefil už odkrytou zlínskou branku. Jak Kometa, tak i PSG si vyzkoušeli také první početní převahy, obrany ale stále dominovaly nad útoky.

To přestalo platit v sedmnácté minutě, kdy se domácí dostali do vedení. Jenyš se rozjel po pravém křídle, prudce zasekl a vypálil. Do jeho střely ještě vložil hůl Richard Garčic a kotouč zamířil přesně pod břevno Halody, který už nemohl zareagovat. Brno tato branka pořádně nakopla a zpod dalšího tlaku se Zlín dostal až za cenu vyloučení. A to dokázali Jihomoravané potrestat. Půl minuty před první sirénou mocně napřáhl na pravém kruhu Pavel Jenyš a dělovkou málem protrhl síť v brance Ševců. Po dvaceti minutách hry tak domácí vedli o dva vstřelené góly.

Na startu druhé třetiny bylo znát, že hosté chtějí s nepříznivým vývojem něco udělat. Zlín oproti první třetině častěji držel puk na holích, stále se však nedostával do výrazných šancí. A tak opět udeřili domácí. Zohorna zatáhl puk do hloubi útočné třetiny, nahrál na střed Tadeáši Královi a tomu se povedlo trefit ideálně pod břevno branky Halody.

Další minuty nabízely vyrovnaný bojovný hokej, na jaký jsme z bojů play-off zvyklý. Jako blesk z čistého nebe pak ale přišly dvě rychlé zlínské trefy. Nejdřív dostal mezi kruhy nabito kapitán Dominik Hladiš, a i když Slavíček jeho střelu zpomalil, v cestě do branky jí nezabránil. Ani ne o minutu později pak Gago nejprve nedokázal zpracovat puk ve velké šanci, ještě ale stihl duchapřítomně nahrát Tomáši Pavlůskovi, který také dostal puk za Slavíčka. Vedení Komety se tak najednou smrklo na nejmenší možné a před třetí periodou najednou bylo zase všechno otevřené.

Přestože v závěru druhé periody dostal Zlín pořádnou dávku sebevědomí, na startu té třetí se to nijak výrazně neprojevilo. Kometa se v kabině evidentně dokázala dobře zkoncentrovat. Nezvolila přitom žádnou defenzivní taktiku a nadále pokračovala v aktivním pojetí hry. Udeřit mohli hosté z poměrně nenápadné situace, kdy Vyoralovo nahození nebezpečně tečoval Rezek, ale Slavíček dokázal svůj tým podržet.

Dalším z trumfů Komety byla její disciplinovanost. Ve třetí třetině se Brno nenechalo vyloučit, naproti tomu Zlín musel do čtyř hned dvakrát. Podruhé přitom ve velmi nepříhodném čase 56:51. Po návratu Gazdy z trestné lavice tak už hostům zbývala jen minuta hry. I tu ale Kometa odehrála s přehledem a nedovolila hostům ani odvolat brankáře. Po závěrečné siréně tak mohla střídmě oslavit druhou výhru v sérii, k cíli ji ale stále chybí ještě jeden krok.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (HC Kometa Brno): Utkání ve Zlíně jsme odehráli výborně, bruslili jsme, měli jsme devadesát procent času puk na holích. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. Mohlo to být 2:7. Dneska jsme na to chtěli navázat. Začátek se nám podařil, vedli jsme 3:0. Za toho stavu jsme ale trochu přestali hrát a soupeře jsme nechali po našich individuálních chybách vstřelit dva góly. Zlín nás nijak nepřehrál, sami jsme ho posadili na koně. V kabině jsme si něco řekli a třetí třetinu odehráli zase dobře. Hraje se na vítězství, to máme. Tato generace kluků ví, co chce, něco už vyhrála. Kluci mají velkou motivaci vyhrát sérii.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Zápas jsme dokázali zdramatizovat, a právě proto si myslím, že se nemáme za co stydět. Udělali jsme nějaké chyby, které způsobily třígólový náskok Komety. Jsem rád, že kluci to nevzdali. A věřím, že nevzdali ani celou sérii a zítra se popereme o vítězství a uděláme tomu nějaký důstojný konec. Kluci bojovali, padali do střel. Pokud to zítra zopakují, šanci máme.

Fotogalerie