Mladší dorost nezvládl vstup do MČR a dvakrát přišel o vedení

Z l í n - Na úvod MČR mladšího dorostu se zlínskému celku nevedlo. Berani dvakrát v zápase vedli, ale Plzenští dokázali vždy srovnat stav. Zápas se lámal ve třetí části, kde se hosté poprvé dostali do vedení. Jednobrankové manko dokázal smazat Kotek, ale na další dvě branky už se nepovedlo zareagovat.
MČR, st 26.3.2014, PSG aréna
Zlín
Plzeň
3:5
(1:1, 1:1, 1.3)

Branky a nahrávky: 6. Fridrich (Krejčiřík), 36. Karafiát (Dlabaja), 52. Kotek (Karafiát) – 18. Kodýtek (Hanzlík, Kantner), 40. Hanzlík (Vachal), 42. Krystl (Čechura), 57. Hanzlík (Kodýtek, Kantner), 60. Kantner. Rozhodčí: Honza – Brůžička, Otáhal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5.

Šimonů – Richter, Kowalczyk, Jenáček, Klauda, Vodák, Martinek, Budil, Fridrich – Kotek, Fryšara, Václavek, Chytil, Mikulec, Nevřela, Kenša, Krejčiřík, Karafiát, Bainar, Dlabaja, Urbanec

Krasanovský – Kačena, Bednář, Staněk, Kvasnička, Váchal, Sysel, Čechura – Erhart, Krystl, Hanzlík, Krásný, Rubner, Kantner, Kodýtek, Eret, Straka, Roubal D., Kovařík, Roubal J., Pour

Lépe vstoupil do utkání domácí Zlín, který si po vyloučení plzeňského Kačeny zahrál přesilovku. Po půl minutě tlaku v obranném pásmu hostů přišel zlínský gól. Zdeněk Fridrich dostal na modrou přihrávku od Krejčiříka, natáhl ke střele a jeho dělovka skončila pod horní tyčkou Krasanovského brány. Ve 12. minutě byli Ševci blízko další brance, ale Dlabajova střela skončila na tyči plzeňské svatyně. Vedení se domácím do přestávky udržet nepovedlo. Plzeňský Petr Kodýtek se nejlépe zorientoval ve zlínském brankovišti a dostal kotouč za záda Šimonů.

Vstup do druhé třetiny měli opět lepší zlínští hráči. Urbanec si najel od mantinelu na střed hřiště a střelou zápěstím ohrozil plzeňskou bránu. Krasanovský puk vyškrábl vyrážečkou. Poté zahrozili i hosté, ale střela jednoho z jejich útočníků skončila mimo, a to i přesto, že se na chvíli ocitl úplně sám mezi kruhy. V polovině utkání hráli domácí přesilovku, ovšem málem při ní inkasovali. Kodýtek vystihl zlínskou rozehrávku, řítil se sám na Šimonů, ale ten jeho forhendovou kličku přečetl a puk vyrazil betony. Ve 36. minutě konečně přišel gól. Jiří Karafiát se dokázal prokličkovat z rohu kluziště až před bránu Krasanovského a bekhendovou střelou trefil mezeru mezi betony. Zlínu však vedení opět nevydrželo ani do konce třetiny. Po neúspěšných pokusech se střela jednoho z plzeňských hráčů odrazila od obránce Zlína až na hokejku Štěpána Hanzlíka, který nadvakrát překonal Šimonů.

Poslední dvacetiminutovka začala lépe pro hosty z Plzně. Střelu od modré ještě Šimonů stačil zlikvidovat, puk se ale odrazil na hůl Davida Krystla, který se zakončením neměl problém. Po něm měl dobrou šanci Hanzlík, ale netrefil kotouč před odkrytou bránou. Plzeňští na to následně doplatili. Karafiát našel přesným pasem před bránou volné Patrika Kotka, který pohotovou ránou mezi betony srovnal. Ovšem na prodloužení nedošlo. V 57. minutě přišel rozhodující gól utkání. Kodýtek zachytil rozehrávku Beranů, poslal puk na Štěpána Hanzlíka a ten střelou do protipohybu Šimonů poslal hosty do vedení. Ševci to v závěru zkusili ještě bez brankáře, ale inkasovali další gól. Šest vteřin před závěrečnou sirénou se dokázal prosmýknout po mantinelu až do útočného pásma Matyáš Kantner, kde pro něj nebyl problém poslat kotouč od prázdné brány a stanovit konečné skóre zápasu 5:3 pro Plzeň.