MČR MD: Krutá prohra Zlína se Spartou

Z l í n - V ČLÁNKU NAJDETE FOTOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ. Berani nastoupili na MČR do utkání se Spartou, ale ani tentokrát se jim nepodařilo zvítězit. Pražané proměňovali šance, což se Zlínu nedařilo. Jedinou branku Zlína vstřelil Jiří Karafiát. Naopak Spartu táhl za vítězstvím Vojtěch Komárek, který vstřelil dvě branky a na dvě přihrál.
MČR, so 29.3.2014, PSG aréna
Sparta
Zlín
7:1
(3:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Hrala (Safin, Dubský), 12. Sedliský (Zídek), 13. Zídek (Komárek), 29. Komárek, 39. Komárek (Zídek), 42. Michnač (Hrála), 55. Sedliský (Komárek) – 23. Karafiát (Jenáček, Krejčiřík). Rozhodčí: Veselý – Kleprlík, Pechánek. Vyloučení: 13:5 navíc Vodák 10 min OT, Budil 5 DKÚ (oba ZLN). Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 176. Střely na branku: 36:48. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Brízgala– Janda, Eliáš, Hanuš, Jeřábek, Horský, Sedliský – Zídek, Kadlec, Šrámek – Pšenička, Chlouba, Safin – Komárek, Hrala, Švarc – Davídek, Dubský, Michnáč

Odložilík – Richter, Kowalczyk, Jenáček, Klauda, Vodák, Martínek, Budil, Fridrich – Kotek, Fryšara, Václavek – Chytil, Mikulec, Nevřela – Kenša, Krejčiřík, Karafiát – Bainar, Dlabaja, Urbanec

Na úvod zápasu dostali Zlínští výhodu přesilové hry, ale tu se jim proměnit nepovedlo. Už v páté minutě padla první branka. Ostap Safin vytvořil tlak před Odložilíkem, který nemohl reagovat na dorážku Kryštofa Hraly.

Zlín mohl srovnat ve druhé přesilovce, ale neujala se rána Krejčiříka ani šance Chytila. Naopak na druhé straně mohl navýšit vedení Václav Zídek, který v úniku zlínského brankáře nepřekonal.

Sparta využívala sebemenší šance. Na 2:0 zvyšoval tvrdou ránou pod víko Patrik Sedliský. Pražané v první dvacetiminutovce přidali i třetí gól, když se prosadil Václav Zídek.

Ve druhé části se podařilo beranům alespoň snížit. V přesilové hře zavezl kotouč do útočného pásma Jiří Karafiát, který ranou přes obránce překonal Brízgalu. Ovšem Sparta nadále přidávala a čtvrtou branku přidal Vojtěch Komárek, jenž vymetl pavučinky v Odložilíkově brance. Vojtěch Komárek skóroval ve druhé části i podruhé, když se Spartě povedl v oslabení ukázkový ťukes do prázdné branky.

Závěrečná perioda se nesla ve znamení agresivního hokeje, ale padaly i další branky. Pražanům se podařilo opět skórovat při přesilové hře Zlína. Berani si vytvořili tlak, ale jednoduchou kombinaci Sparty na druhé straně zakončil Albert Michnáč.

Definitivní tečku za vítězstvím Sparty přidal Patrik Sedliský, který využil přesilovou hru Sparty. V závěru se po faulu Budila strhla šarvátka, když faul zlínského hráče chtěl potrestat Martin Dubský, ale v pěstním souboji si vedl lépe hráč Zlína.

Fotogalerie

×
Dnes v 12:00 | DorB
RI OKNA Berani Zlín
SK Horácká Slavia Třebíč