Junioři pokračují v úspěšném startu do sezony, Olomouc porazili 2:1

Zlín – Svěřenci trenéra Radka Pšurného v 7.kole přivítali na domácím ledě Olomouc a chtěli navázat na úspěšný víkend. Zlínští měli do utkání lepší vstup, když se prosadil Sedláček, ale hosté ještě v první části srovnali. Druhou a zároveň rozhodující branku vstřelil ve druhé části Richard Kobylík. Zlínští tak po skalpu Chomutova a Litvínova porazili i Olomouc.
7.kolo, po 8.9.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
2:1
(1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Sedláček (Matula, Dalajka), 26. Kobylík – 19. Beták (Jergl, Jeklič). Rozhodčí: Hradil – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Talán, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček, Valášek

Urbisch – Hes, Kraigher, Jeklič, Rašner, Síkora, Brandýs, Nesvadba – Ministr, Pavlovský, Markl, Bauer, Jergl, Vrána, Ostřanský, Kropáč, Krátoška, Konečný, Beták

Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří brzy dostali výhodu přesilové hry. Zlínští se usadili v útočném pásmu, Matula podržel kotouč v rohu a poté našel hůl Pavla Sedláčka, který přesnou ránou pod Urbischovo rameno otevřel skóre zápasu.

Hosté se snažili o vyrovnání, ale Haloda dlouho odolával náporu Olomouce. Srovnání přišlo až v 19. minutě a opět v početní výhodě. Kohouti se usadili v pásmu soupeře a zlínský brankář se ocitl pod palbou střel. Nedosáhl až na dorážku Šimona Betáka, který v závěru první části srovnal stav.

Druhá třetina se hrála v opatrnějším tempu a brankáři neměli tolik práce. Na další branku se čekalo do šestadvacáté minuty, když se Richard Kobylík natlačil před Urbische a nadvakrát jej dokázal překonat. Zlínští měli k dispozici i několik přesilových her, ale skóre se ve druhá části již neměnilo.

V poslední dvacetiminutovce bojovali oba soupeři o každý o kotouč. Domácí bezpečně bránili hubený náskok a hosté zase měli problém, probojovat se do zakončení. Tempo hry s blížícím se závěrem zvyšovalo, ale byli to domácí, kteří hrozili. Velkou šanci měl Sedláček, ale Urbisch Olomouc podržel.

Olomoučtí to v poslední minutě vyzkoušeli bez brankáře, ale ani závěrečný tlak ke srovnání nevedl. Zlínští tak porazili Olomouc těsně 2:1.