Juniorům víkend nevyšel, nebodovovali ani na ledě Komety Brno

V 9. kole Extraligy juniorů zlínští mladíci nebodovali, a neodčinili tak prohru z Pardubice, kde rovněž na svého soupeře nestačili. Poprvé se ve zlínské svatyni představil Jan Čáp, ale ani jeho 30 zásahů týmu k bodům nepovedlo. Kometa ve druhé části získala vedení, na které Zlínští zareagovali pouze snížením, a tak v Brně prohráli 3:1.
9.kolo, so 13.9.2014, Rondo
Kometa Brno
Zlín
3:1
(0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Dufek (Švejda, Dymáček), 43. Dufek (Boltvan, Hájek), 58. Pokorný (Zohorna, Vágner) – 52. Stuchlík (Žabčík, Matula). Rozhodčí: Netopil – Kříž, Maťašovský. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 33:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Jekel – Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček

Čáp – Řezáč, Macharáček, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš

Úvodní třetina byla plná nepřesností a skoro vůbec nebyly k vidění gólové šance. Hra byla ale relativně nepřerušována. Vyloučeni byli jen dva hráči na straně hostů a brněnský Garčic v samém závěru periody. Jedinou větší šanci zaznamenali hosté při úniku 4 hráčů na dva bránící, ale Vyoral našel svojí střelou pouze připraveného Jekela. Do první třetiny se toho již více nevešlo.

Ve druhé periodě se již podařilo domácím o vstřelení úvodní branky zápasu. Po návratu Švejdy z trestné lavice vznikla domácí akce, která skončila gólem. Puk dostal na hůl Jan Dufek a po zemi poslal kotouč až do sítě Zlína. V posledních dvou minutách se o vyrovnání urputně snažili hosté, ale Patrik Dalajka neprocpal touš do brněnské brány.

Druhý gól Brna přišel v čase 42:07, když přes útočnou třetinu hladce přejel Jan Dufek a s nadhledem zavěsil puk do brány. Zlín se ale nakonec dostal snížení na jediný gól. Hostující kapitán Michal Stuchlík využil přesilovou hru, která trvala minutu a 57 vteřin. Kýžené srovnání PSG se ale nekonalo. Naopak. Dvě a půl minuty před třetí sirénou navýšil domácí účet ještě Dominik Pokorný, který se pohotově dostavil k volně ležícímu puku v brankovišti po neúspěšném samostatném úniku Radima Zohorny. Ani hra bez gólmana nepřinesla již další gól.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Naše hra nebyla stejně jako včera proti Olomouci špatná, jen jsme se vyvarovali zbytečných chyb, ze kterých jsme minule zbytečně inkasovali. Proti silnému a vyspělému Zlínu jsme podali bojovný výkon a velmi si ceníme tohoto vítězství.

Radek Pšurný: My jsme vyhořeli v koncovce. Nemyslím si, že bychom byli horším mužstvem. Bohužel nás trápí produktivita. Po individuálních chybách jsme potom dostali takové hloupé góly a ty rozhodly zápas. Nemůžu hráčům vytýkat že by nechtěli vyhrát a nešli za vítězstvím, bohužel nás zradila ta koncovka.