Junioři jsou doma stále neporazitelní, tentokrát zdolali Vítkovice

Můj dům, můj hrad. Toto heslo platí při zápasech juniorů Zlína na domácím ledě. Svěřenci trenéra Radka Pšurného vyhráli i páté domácí utkání v sezoně. Jednalo se však o nejtěžší zápas. Berani vedli díky gólu Hlaváče, ale ve druhé třetině srovnali hosté stav zásluhou Hawlíka. Vedení vrátil Ševcům Sedláček, ale v 50. minutě dokázal srovnat Jáchym. Šlo se do prodloužení a Zlín začínal v oslabení 4 na 3. To však nevadilo Michalu Hlaváčovi, který po přesném pasu za obranu jel sám na Šimečka a povedeným blafákem zařídil výhru Beranů 3:2.
11.kolo, so 20.9.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
3:2p
(1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Hlaváč (Hořanský, Hladiš), 43. Sedláček (Karola, Matula), 62. Hlaváč (Matula) – 29. Hawlík (Blahuta, Kuťák), 50. Jáchym (Hawlík, Šendera). Rozhodčí: Held – Goňa, Wesley. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Haloda – Řezáč, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Procházka, Řezníček – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček

Šimeček – Adamík, Hawlík, Demel, Šendera, Puzič, Charvát, Rudl – Ballner, Gřeš, Illéš, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar.

Utkání začalo lépe pro domácí. Ti měli hned po pár vteřinách přesilovou hru, ale nevyužili ji. Radovat se mohli až ve 13. minutě. Hořanský nabral rychlost, ujel svým protihráčům a společně s Michalem Hlaváčem jeli sami na jednoho obránce. Hořanský nejprve volil střelu, ale tu Šimeček zlikvidoval, ovšem připraven k dorážce byl právě již zmíněný Michal Hlaváč, který puk bez potíží dorazil za záda vítkovického brankáře.

Ševci si vedení 1:0 udrželi až do 29. minuty, pak však šel střelec první branky na trestnou a Vítkovice trestaly. Stačilo jim na to jen pár vteřin. Kuťák vyhrál buly, posunul kotouč na Blahutu, ten ho předal na modrou, odkud vyslal dělovku Adam Hawlík a propálil vše co mu stálo v cestě včetně brankáře Halody. Chvíli na to měl dobrou šanci Hladiš. Ocitl se sám mezi kruhy, ale svou střelou orazítkoval tyč vítkovické klece. Poté zazářil Haloda. Illéš dostal puk před branku, už na něj čekala odkrytá klec, ale vítkovický útočník nasměroval puk jen do skvěle postaveného zlínského gólmana.

Třetí třetinu začali zlínští vedoucím gólem, když využili přesilovou hru. Karola poslal přihrávku před bránu, kde na puk číhal Pavel Sedláček. I za pomocí hrubé síly se mu podařilo puk dostat přes Šimečka do sítě a domácí vedli 2:1. Vedení Ševci drželi do 50. minuty. Pak si Tomáš Jáchym najel do útočné třetiny. Poprvé trefil jen brusle bránícího hráče, ale puk se k němu odrazil zpět a na podruhé se nemýlil. Svou střelu poslal k tyči zlínské brány a bylo vyrovnáno.

Ani za šedesát minut nebyl znám vítěz, takže se šlo do prodloužení. Do něj nastupovali Ševci v oslabení 4 proti 3. Po půl minutě hry mohl rozhodnou Ollender, ale z dobré pozice minul bránu. Toho o chvíli později Vítkovičtí velice litovali. Dominik Matula totiž vyslal do úniku Michala Hlaváče, který zůstal zapomenutý za obranou Vítkovic a jel sám na Šimečka. Zvolil blafák do forhendu a nemýlil se! Svým druhým gólem v utkání rozhodl o výhře Zlína 3:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Viděli jsme kvalitní a rychlé utkání juniorské extraligy. Vítkovice byly více než dobrým soupeřem, z naší strany to bylo hodně ubojované. V závěru zápasu jsme už museli točit jen čtyři obránce, protože máme po dnešku zraněné a nemocné. Chtěl bych hráčům moc poděkovat za tento víkend, protože se nám ze dvou zápasů povedlo získat pět bodů.