Junioři poprvé na domácím ledě prohráli, Mladá Boleslav zvítězila po nájezdech

Z l í n - V 15. kole juniorské extraligy svěřenci Radka Pšurného poprvé poznali hořkost porážky. Zlínští ve druhé části získali vedení po brance Hladiše, ale hosté ve třetí části srovnali. Vyrovnané utkání s Mladou Boleslaví, které skončilo po šedesáti minutách 1:1, dospělo až do samostatných nájezdů, kde Zlínští na soupeře nestačili. Berani získali alespoň bod.
15.kolo, so 4.10.2014
Zlín
Ml.Boleslav
1:2sn
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Hladiš (Galuška, Stuchlík) – 49. Brzák (Pořízek), rozh. náj. Bernad. Rozhodčí: Fiedler – Novák, Smilek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2 sn.

Haloda – Řezáč, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Schmied – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček.

Pechek – Mašek, Tůma, Hes, Žalud, Bernad, Tůma, Štáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Chvátal, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Motloch.

V první třetině si oba týmy vytvořili množství šancí, ale činili se zejména brankáři. V první desetiminutovce vychytal dva samostatné úniky Ondřej Haloda, když si na něj blafákem nepřišel Kotala ani Volf. Ve druhé desetiminutovce byli lepším týmem naopak domácí. Pechek vychytal v gólových příležitostech nejprve Zarembu a v závěru třetiny i Hlaváče.

Druhá dvacetiminutovka přinesla první branku. Ďurač v samostatném úniku Halodu nepřekonal, ale povedlo se to na druhé straně Dominiku Hladišovi, který přesnou ránou z vrcholu kruhu rozvlnil síť mladoboleslavské branky. Zlínští mohli vedení navýšit v přesilové hře, ale Sedláček ani Matula ve stoprocentní šanci neskórovali.

Aktivnějším ve třetí části zápasu byli Mladoboleslavští, kterým se zaslouženě povedlo srovnat. Stanislav Brzák získal kotouč mezi kruhy, natáhl si Halodu a bekhendem pohodlně zakončil do zlínské branky. Hosté byli nadále aktivnější, ale další branku se jim přidat nepovedlo, a tak utkání došlo až do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce se začalo ve třech na obou stranách. Ve hře bylo více prostoru, ale nikomu se nepovedlo rozhodnout. Dvě solidní příležitosti spálil zlínský Hořanský. V samostatných nájezdech se nejprve povedlo skórovat Jakubu Kotalovi, srovnat dokázal ihned Gago. Rozhodla třetí série, kdy neproměnil nájezd Matula, ale David Bernad doslova vymíchal Halodu a rozhodl o bodu navíc pro Mladou Boleslav.