Junioři nezvládli nájezdy s Pardubicemi, berou tak jen bod

Zlínští junioři prohráli ve 22. kole DHL extraligy s Pardubicemi 2:3 po samostatných nájezdech. Domácí ale začali lépe, když zásluhou Dalajky vedli už po dvanácti vteřinách. Nakonec soupeř ještě zásluhou Procházky a Pipka duel otočil, ale berani do pauzy stihli srovnat, když se trefil Matula. Nerozhodný stav vydržel 48 minut a 14 sekund, než se šlo do rozstřelu. V tom padl jen jeden gól, a to do zlínské branky. Ševci tak získali jeden bod a aktuálně jsou na deváté pozici.
22.kolo, čt 30.10.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
2:3sn
(2:2, 0:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Dalajka, 17. Matula (Sirota) – 5. Procházka (Krajňák, Voženílek), 14. Pipek (Nedbal, Velinský), rozh. náj. Chvojka. Rozhodčí: Hradil – Smilek, Wesley. Vyloučení: 4:4, navíc Andrýsek (ZLN) 10 min. a Voženílek (PCE) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Haloda – Andrýsek, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Sirota, Stuchlík, Talán – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Stránský, Matula, Hladiš, Hrazdíra.

Vejmelka – Petira, Vácha, Bažant, Adam, Nedbal, Ščotka – Procházka, Barkóci, Chvojka, Havrda, Velinský, Hlaváček, Voženílek, Pipek, Kysela, Krajňák

Hned první střela zápasu skončila v brance, v čase 0:12 vyslal na Vejmelku puk Patrik Dalajka. Za chvíli mohli berani své vedení navýšit, nabídnutou přesilovou ale nevyužili. A první trest pro domácího hráče Pardubičtí hráči potrestali. Krajňák našel na vrcholku kruhu Michala Procházku a ten prostřelil Halodu. Vrátit Zlínu vedení mohl Žabčík, ale brankář Pojišťovny střelu vyrazil ramenem. A i druhý gól Východočechů padl při početní výhodě. Nedbalovo nahození dokázal za Halodova záda usměrnit tečí Tomáš Pipek. Ten samý hráč mohl skórovat i za moment, ale domácí muž v masce v leže puk lapil lapačkou. 16:46 a stav opět nerozhodný. Dominik Matula našlápl ve středním pásmu a z vrcholku kruhu se trefil přesně do růžku Vejmelkovy branky.

Na začátku druhé třetiny hráli domácí přesilovku, ale ostřelování Vejmelka ustál. Dále mohl ševce dostat do vedení Kobylík, avšak prázdnou bránu přestřelil. Následně byl vyloučen Haničinec a po něm na za úder do oblasti hlavy a krku na 2+10 minut Andrýsek, Pardubice tak měli možnost 84 vteřinové dvojnásobné přesilovky. V té ale zlínští beci ukázali obětavost a tři pokusy ze soupeřových holí zblokovali, ze zbytkem si poradil Haloda. Ve 33. minutě ujel Hrazdira společně s Hlaváčem na jediného obránce ČSOB, první jmenovaný zkoušel střelu mezi betony, ale místečko nenašel. Hned vzápětí atakoval pro změnu do hlavy domácího hráče Voženílek a taktéž inkasuje 2+10 minut odpočinku na trestné lavici. Před sirénou mohl ještě skórovat Matula, ale jeho pokus Vejmelka vyrazil do bezpečí.

Po pauze se Haloda zahřál díky pokusu Kysely a Hlaváčka. Nebezpečně vypadala zlínská akce, kdy Dalajka vypálil a Vejmelka jeho ránu neudržel v náručí, jeho spoluhráči byli ale na místě dříve než dotírající žlutomodrý forward a odpálili puk do bezpečí. Sám na bránu mohl jet v polovině třetiny Zaremba, ale Hrazdirovu nabídku nezpracoval. Stuchlíkovu ránu nepříjemně tečoval Matula, ale ani on nezlomil prokletí střelců. Rozhodnout o třech bodech pro hosty mohl minutu před koncem Voženílek, když zachytil rozehrávku domácích, ale narazil na připraveného Halodu. V nastavené pětiminutovce mohl utkání ukončit Hlaváč, dělovka Stuchlíka nebo Hrazdira, který trefil síťku jen zvenčí, ale ani jeden úspěch neslavil. A když ani odražený puk po střele Hořanského zpět do brankoviště rozuzlení nepřinesl, přišli na řadu samostatné nájezdy.

V těch se jako první rozjel hostující Krajňák, ale kotouč mu při závěrečném blafáku sjel z čepele. Ale ani na druhé straně kličkou Dalajka neskóroval. Za Pardubice se svižnou střelou zápěstím prosadil ve druhé sérii Radovan Chvojka. A Hrazdirovi puk Vejmelka vypíchl. Potvrdit výhru Pojišťováků mohl Procházka, ale svůj nájezd neproměnil. A když Matula nenašel místo mezi Vejmelkovými betony, radovali se ze zisku bonusového bodu hosté.

Ohlasy trenérů

Jiří Suhrada (PSG Zlín): "V zápase jsme podali dobrý výkon. Myslím si, že bod jsme si zasloužili určitě, možná i dva. A nájezdy, to už je loterie, ve které jsme dnes nevyhráli. Každopádně je potřeba jít zase na další zápas a porazit Kometu."

Marek Zadina (ČSOB Pardubice): "První třetina byla na góly bohatá, protože oba týmy hráli ofenzivně. Poté se hra zklidnila a tak gól nepadl. Myslím si, že ve třetí části a v prodloužení byl Zlín i lepší, ale naštěstí jsme to ustáli a v nájezdech zvítězili."