Junioři rozhodli v Třinci během 247 sekund a vyhráli 3:2

Zlínští junioři se vydali na ostravskou tour, dnes se zastavili v Třinci a zítra jdou hrát na led Vítkovic. Z dnešního duelu si odnesli tři body za výhru 3:2, když se v rozmezí 247 sekund trefil Hořanský, Matula a Karola. Oceláři sice bojovali a snížili na rozdíl jediné branky, navíc se však již nezmohli. Ševci jsou tak po 24 odehraných na osmém postupovém místě se ziskem 40 bodů.
24.kolo, pá 14.11.2014, Werk aréna
Oceláři Třinec
Zlín
2:3
(0:0, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Fejko (Kovařčík Ondřej, Severa), 53. Kovařčík Michal (Bednář) – 24. Hořanský, 26. Matula (Sedláček), 28. Karola (Hladiš, Talán). Rozhodčí: Swienczek – Molin, Šutara. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Murín, Kovařčík O., Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, Kovařčík M.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Sirota, Talán – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Matula, Hladiš, Sedláček.

První perioda nepřinesla jediný gól, ani na šance nebyla moc bohatá. Týmy byly vyrovnané a hra se většinou držela ve středním pásmu. V 11. minutě přišla první přesilová hra hostů, dlouho to ale netrvalo a počet hráčů na ledě se srovnal. Do konce dvacetiminutovky se vylučovalo ještě jednou na straně Ševců, domácí ale této šance nevyužili.

Ve druhé třetině se Zlín herně zvedl a začal dělat problémy třinecké obraně. Ve 24. minutě Zlín otevírá skóre zápasu, když si sám na bránu najel Adam Hořanský a zakončil do levého rohu brány. Dvě minuty na to se domácí dopustili chyby při přihrávce, čehož hned využil Dominik Matula, nezaváhal a z pravého kruhu poslal kotouč za záda překvapeného Svobody. Ocelářům se v tomto úseku moc nedařilo, hned nato se na jejich straně ještě i vylučovalo, naštěstí si ale Ševce pohlídali a nedošlo k navýšení. To ale přinesla 28. minuta, tentokrát gól padl z hole Daniela Karoly. Dvacet sekund poté dorazila i odezva domácích, když z kombinací před branou vzešla střela Kryštofa Fejka, jemuž se podařilo z levého kruhu prostřelit brankáře.

Do třetí třetiny vstoupil domácí tým s větším nasazením. Snižovat se jim ale podařilo až v přesilové hře, kdy z chumle před branou těžil Michal Kovařčík a nedal už šanci zareagovat Halodovi na jeho střelu. O chvíli to zkoušel také útokem zpoza brány, tentokrát ale už zasáhl pouze připravený beton. Posledních dvacet sekund do konce utkání hrál Třinec bez brankáře. Šest sekund do konce si vybral také oddechový čas, nic z toho ale už nebylo platné, když si Zlín podržel poslední sekundy kotouč u mantinelu a zaručil si tak vítězství 3:2.