Junioři na Hané snížili pouze na 1:3

Zlínští junioři prohráli ve 26. kole DHL extraligy na ledě Olomouce 1:3. Ševci prohrávali na Hané již od šesté minuty, kdy se v přesilové hře trefil Nesvadba. Mora následně měla mnoho příležitostí ke skórování, ale kritickou první dvacetiminutovku Berani ustáli pouze s jednou inkasovanou brankou. Druhá část začala dvěma přesilovkami Ševců, ale místo vyrovnání soupeř znovu udeřil, ve 33. minutě překonal Halodu Jergl. Na 3:0 zvyšovala Olomouc v dvojnásobné početní výhodě. Hosté se sice ještě zvedli a dokázali přesilovkovou brankou snížit, ale už nic víc se nepovedlo. Čtyři kola před koncem základní části jsou tak na devátém místě, a na postupovou osmičku ztrácejí tři body. Tento víkend je čekají oba celky z hlavního města.
26.kolo, út 18.11.2014, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Nesvadba (Rašner, Pavlovský), 33. Jergl (Nesvadba, Rašner), 50. Rašner (Nesvadba, Jergl) – 56. Matula (Hlaváč, Zbořil). Rozhodčí: Kika – Holibka, Kašík. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 42:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Urbisch – Nesvadba, Kraigher, Rašner, Tomek, Brandýs, Hes, – Ostřanský (C), Jergl, Markl, Bauer, Pavlovský, Krátoška, Beták, Kropáč, Konečný.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Talán – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Matula (C), Hladiš, Sedláček.

Vstup do utkání měli lepší zlínští hokejisté, jenže byla to nakonec Mora, kdo se postaral o první vstřelenou branku v utkání. Olomouci byla velice rychle nabídnuta přesilová hra, ve které se domácí prosadili, když branku Kohoutů vstřelil od modré čáry David Nesvadba. Hanáci své vedení mohli velice rychle navýšit o další branky, jenže únik Kropáče a ani následná obrovská šance Pavlovského už brankou neskončili.

Mora měla v první dvacetiminutovce více ze hry, jenže Kohouti svou snahu nedokázali přetavit v další vstřelené branky. Zlín se sice snažil dostat do svého útočného pásma, jenže Berani si nevytvořili žádnou větší příležitost a hosté spíše jen odstřelovali bránu Olomouce z velké vzdálenosti.

Zkraje druhé části hráli hosté dvě slepené přesilové hry za sebou, jenže do velké příležitosti se ve vlastním oslabení dostali naopak domácí, kdy Rašner přebruslil jednoho z obránců Zlína a následně chtěl Krátoškovi přihrát před prázdnou bránu, jenže olomoucký útočník netrefil touš.

A tak se na druhou branku utkání muselo čekat až do 33. minuty, ve které se do samostatného úniku dostal Aleš Jergl, jenž si v něm počínal mazácky a po krásné zasekávačce už jen poslal touš do prázdné brány Zlína. Berani mohli následně ihned zkorigovat stav utkání, protože Matula si velice dobře vybruslil zpoza domácí klece, ale následně si už hostující kapitán nedokázal poradit s Urbischem.

V samotném závěru druhé třetiny ještě ujel hostující obraně Ostřanský, jenž však nedokázal napodobit svého kolegu z útoku a Haloda jeho kličku dokázal vystihnout. Po druhé třetině tedy na světelné tabuli svítil stav 2:0 pro Olomouc.

Závěrečnou třetinu především orámovala řada vyloučení, kdy dohromady bylo rozdáno hned osm menších trestů. Navíc si i obě mužstva zahrála přesilové hry proti třem, kdy první příležitost dostala domácí Mora, která hrála ve čtyřech proti třem a domácí nakonec svou přesilovou hru využili až v jejím samotném závěru, kdy se dokázal prosadit Alex Rašner, který poslal touš mezi betony Halody.

Naopak Zlín hrál v závěru utkání klasickou dvojnásobnou přesilovou hru, ve které alespoň kosmeticky upravil konečné skóre kapitán Beranů Dominik Matula, jenž dostal hodně prostoru na levé straně útočného pásma a následně se svou milimetrovou střelou trefil puk přesně do bližšího horního růžku Urbischovy brány.

Mora tedy na svém ledě zdolala PSG Zlín 3:1, a Hanáci si tak po šesti porážkách konečně opět připsali tři body.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Konečně jsme hráli tak, jak jsme si před zápasem řekli. Dobře bruslili a především hráli hodně důrazně. Naše hra nám nakonec přinesla opět tři body, a my tak konečně ukončili svou sérii porážek.

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Utkání bych zhodnotil velice krátce. Domácí dali tři branky a my pouze jedinou. Víc k tomu nemám co říct.