Junioři těsně podlehli na ledě Liberce

Zlín – V devětadvacátém kole DHL extraligy juniorů bojovali zlínští mladíci na ledě Bílých Tygrů. Berani v utkání neustále dotahovali náskok soupeře, ovšem když se stav srovnal, Zlínští dvakrát inkasovali a v závěru dokázali pouze snížit na rozdíl jediné branky.
29.kolo, pá 28.11.2014, Svijanská aréna
Liberec
Zlín
5:4
(1:0, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 6. Havlas (Hrníčko, Heřmánek), 35. Jedlička (Král, Mrázek), 38. Beránek (Kalfiřt), 52. Paločko (Solenský), 57. Havlas (Pálek) – 30. Matula (Stuchlík), 46. Hořanský (Vyoral), 51. Pavlůsek (Stuchlík), 59. Hořanský (Zbořil). Rozhodčí: Hrubý – Podrazil, Hejl. Vyloučení: 7:0 navíc Solenský 5 min+DKU, Havlín 10 min OT (oba LIB) – Hladiš 2x10 min OT, Bumbál a Matula DKU (všichni ZLN). Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 77. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:4.

Stezka – Mrázek, Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Tržický – Babec, Suska, Hrníčko, Kalfiřt, Huňa, Král, Jedlička, Solenský, Vondráček, Ordoš, Havlas, Paločko, Heřmánek.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Sirota, Andrýsek – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Vyoral, Bumbál, Matula, Hladiš.

Utkání začalo lépe pro Bílé Tygry, kteří již v 6. minutě poprvé udeřili, konkrétně se přesně trefil Vojtěch Havlas, který bezezbytku zužitkoval Hrníčkův pas - 1:0. Již dvougólový náskok mohli mít Severočeši o dalších pět minut později, Paločkovu přihrávku před branku ale Solenský za záda gólmana Halody usměrnit nedokázal. První perioda tedy dopadla lépe pro šelmy z města pod Ještědem, které vedly o jednu branku.

O náskok však přišly zhruba v polovině utkání. Dominik Matula totiž nenápadnou střelou našel mezeru mezi Stezkovými betony a vyrovnal - 1:1. S tím se ale domácí nechtěli smířit a usilovně se snažili o vstřelení rozdílové branky, ta padla v 35. minutě, Jakub Jedlička zkusil štěstí průnikem zlínskou obranou a k údivu všech domácích diváků svoji šanci stoprocentně zužitkoval, čímž poslal osmý celek tabulky do vedení - 2:1.

To navýšili hráči ze severočeské metropole o další tři minuty, Michal Beránek ujel ve vlastním oslabení hostující obraně a bekhendovým blafákem překonal Halodu potřetí - 3:1. Druhá třetina tedy skončila opět ve prospěch hokejistů v bílých dresech, kteří svůj náskok dokázali o jeden gól navýšit.

Ani to však neznamenalo definitivní rozuzlení dnešní zápletky, ve 46. minutě se totiž prosadil Adam Hořanský - 3:2. A o několik chvil později jeho počin zopakoval i Tomáš Pavlůsek, který skóre vyrovnal - 3:3. Ani tentokrát ale remízový stav nevydržel příliš dlouho, o 36 vteřin později ujela hostující obraně dvojice Paločko-Solenský a první jmenovaný dokázal gólmana Halodu prostřelit pěkným projektilem do pravého horního rohu branky - 4:3.

V 57. minutě se udály další hned dva zajímavé počiny, nejdříve skóroval Vojtěch Havlas, který doslova propálil vše, co mu stálo v cestě - 5:3. Poté unikající Solenský narazil do zlínského brankáře a strhl nevídanou potyčku, při níž bylo uděleno hned několik trestů do konce utkání. Akčnost samotného konce utkání gradovala a svého vrcholu docílila v 59. minutě kdy opět snížil Adam Hořanský ani tento gól ale hokejistům z východní Moravy na body nestačil a musejí tak odjíždět domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás dnes velmi důležité vítězství, jelikož jsme potřebovali potvrdit naše postavení v nejlepší osmičce, to se nám povedlo. Jsme za to hrozně rádi, i když to bylo nesmírně těžké utkání, myslím že jsme si ho zbytečně zkomplikovali individuálními chybami a zbytečnými vyloučeními v závěru, ale musím pochválit hráče, že to zvládli.

Radek Pšurný (PSG Zlín): K rozhodčím se trenéři nesmějí vyjadřovat, takže se nevyjadřuji. Soupeř dal o jeden gól víc jak my, tím bych to celé zhodnotil.