Starší dorost nestačil na brněnskou Kometu a vysoko prohrál

Sobotními duely pokračovala RAKO extraliga staršího dorostu. Ve 2. kole se představili Zlínští na ledě Komety Brno a po drtivém vítězství nad Vsetínem doufali v další dobrý výsledek. Nakonec to však byli hosté, kdo odjel s debaklem. Mladí Ševci drželi s domácím výběrem krok pouze do druhé třetiny, v polovině zápasu pak Brněnští rychlými góly výrazně odskočili a dovedli zápas až do vysokého vítězství. Jediným střelcem Zlína byl Filip Stiksa, který se trefil hned dvakrát.
2.kolo, so 6.9.2014
Kometa Brno
Zlín
7:2
(1:1, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Lacombe (Hasoň, Trnka), 26. Havránek (Ferda, Havlát), 29. Ferda (Havránek, Havlát), 30. Havlát (Havránek), 31. Lacombe (Hasoň, Hroudný), 50. Havránek (Havlát), 54. Lacombe (Hasoň) – 16. Stiksa (Karafiát), 29. Stiksa (Gazda, Peška). Rozhodčí: Čech - Měkýš, Musil. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 7:2.

Slavíček – Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Havlát, Heinrich, Hasoň, Mlynář, Čejka, Král, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek

Ling – Padrnos, Hradila, Váňa, Schmied, Kosorin, Budil, Gazda – Sirota, Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Gago, Dlabaja, Werbik

První třetina nabídla velmi vyrovnaný hokej. První gól mohl po skvělé předávce Jana Hasoně zařídit Tomáš Mlynář, ten ale odkrytou klec přestřelil. Následně se o podobný počin pokusil hostující Werbik, ale ani ten neuspěl. Až další šanci Zlína využil Filip Stiksa krátce po vhazování v brněnském pásmu. Necelou minutu před koncem ale srovnal herní účet Eric Lacombe. Více se do první dvacetiminutovky nevešlo.

Oproti tomu druhá perioda přinesla znatelně větší gólové představení. Krátce po trefě Tomáše Havránka, který šel na hostujícího brankáře sám následovalo srovnání utkání, tentokrát ze strany Zlína. Autorem gólu byl Filip Stiksa. Brno nečekalo dlouho a přidalo třetí gól z hokejky Radima Ferdy. Do konce prostředního dějství přidal ještě gól Robert Havlát a po něm Eric Lacombe.

Brankostroj domácích se nezastavil ani v poslední třetině, ale již nepadlo tolik gólů. Necelých jedenáct minut do konce zasadil Zlínu šestý zásah Tomáš Havránek. Pár minut na to přišla poslední trefa Komety a vůbec celého zápasu. Hattrick završil po úniku 2 na 1 Eric Lacombe.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Dnešní výkon, co kluci předvedli byl o sto procent lepší než včera s Olomoucí, za což jsme jim poděkovali. První třetina byla vyrovnaná velmi, až od druhé si myslím, že jsme byli o něco lepší, hlavně tedy v pohybu a v přesilovkách, což proti Olomouci nám nešlo. Z naší strany dobré utkání.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Výborné a rychlé utkání. Musíme sportovně uznat, že domácí byli lepší. Někteří chlapci po včerejší laciné výhře se podívali pravdě do očí a zjistili, že je potřeba trochu přidat. Může se prohrát, ale já říkám, že každý do toho musí dát maximum, což všichni neudělali.