SDO: Zlín oplatil Kometě porážku. Gago vstřelil hattrick, Ling udržel čisté konto

Skvělý kolektivní výkon podpořený hráči juniorky, hattrickem Michala Gago a čistým štítem Davida Linga. Zlín si připsal tři body za výhru 5:0 nad Kometou Brno a dostal se právě před Kometu na 2. příčku svoji skupiny. První třetina branku nepřinesla. Do brněnské sítě to začalo padat až ve druhé části, když se trefili Stiksa a Gago. Ten ve třetí třetině přidal ještě další dvě trefy a připsal si hattrick. Skóre na 5:0 uzavřel po trestném střílení Werbik.
9.kolo, ne 5.10.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
5:0
(0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 24. Stiksa (Gago, Procházka), 29. Gago (Procházka), 46. Gago (Karafiát), 48. Gago (Karafiát, Stiksa), 55. Werbik. Rozhodčí: Škrobák - Jiří Novák, Zbyněk Novák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 5:0.

Ling – Padrnos, Sirota, Hradila, Váňa, Schmied, Procházka, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Stiksa, Karafiát, Kotek, Gago, Dlabaja, Werbik.

Slavíček – Trnka, Vágner, Furch, Sedláček, Král, Zukal, Kratochvíl, Gotthard – Havlát, Heinrich, Hasoň, Mlynář, Čejka, Škvrně, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

První třetina zápasu gól nenabídla. Největší šanci jsme registrovali ve 4. minutě hry a tu měl hostující kapitán Kratochvíl. Jeho kolega mu poslal puk přímo na hokejku, ale hostující kapitán nedokázal ve výstroji Linga najít skulinku kudy by puk protlačil do sítě. Úvodní branka utkání přišla ve 24. minutě. Gago vybídl svou přihrávkou rychle najíždějícího Filipa Stiksu, který se dostal až před Slavíčka, hodil si puk na bekhend a zakončil přesnou střelou do odkryté branky.

Zlín vedl 1:0 a o čtyři minuty později bylo s Kometou ještě hůř. Procházka nahodil kotouč před branku, kde ho usměrnil do sítě útočník Michal Gago, který započal své gólové představení. V 35. minutě pak Gazda otřel svou střelu z kruhu o tyč. Po dvou třetinách byl tak stav 2:0 pro Ševce.

Závěrečná třetina začala lépe pro domácí. Ve 44. minutě jel sám na Slavíčka Werbik. Zvolil blafák do bekhendu, ale ten mu nyní ještě nevyšel. Dočkal se však později, ale k tomu se ještě dostaneme. O chvíli později vstřelil svůj druhý gól Michal Gago. Ten se napřáhl na modré, Slavíček se snažil puk zneškodnit hokejkou, ale k jeho smůle si puk srazil přes beton do sítě. Za dvě minuty už bylo jasné že Berani ze zápasu odejdou s výhrou. Karafiát poslal kotouč před branku, kde si na přihrávku počíhal Michal Gago, ten zamíchal pukem a poslal ho pod horní tyčku brněnské brány. Hattrick byl na světě.

V závěru se ještě gólu dočkal Nicolas Werbik. Ten byl v úniku držen brněnským obráncem a rozhodčí zapískal trestné střílení. Werbik se rozjel ke svému nájezdu, zakvedlal rameny, hodil si puk na bekhend a pohodlně poslal puk nad beton ležícího Slavíčka. Bylo hotovo. Zlín si ze zápasu odnáší výhru 5:0. Brankář David Ling udržel čisté konto, když pochytal všech 21 střel soupeře. Ševci se navíc dostali na druhé místo tabulky, právě před Kometu.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Podali jsme dobrý výkon stejně jako včera, ale dneska to dopadlo i výsledkově dobře. Kometa byla velmi silný soupeř. Nám pomohli hráči z juniorky. David Ling chytal výborně, udržel nulu, Michal Gago se prosadil hattrickem, ale pochvala patří celému týmu. Byl to kolektivní výkon.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín