Domácí neporazitelnost trvá dál. Starší dorost vyprovodil Olomouc pěti góly

Pět domácích zápasů a plný počet patnácti bodů. Zlínský starší dorost zatím neokusil na svém ledě ani jednou hořkost porážky a to platí i po dnešním duelu s Olomoucí. Mladí Berani o výhře rozhodli na konci druhé třetiny, když se v posledních dvou minutách prosadil nejprve Sirota a po něm Krejčiřík. Ševci ve třetí třetí třetině přidali ještě další dvě trefy a mohli oslavit výhru 5:1, která jim upevnila druhé místo ve Východní skupině extraligy.
11.kolo, čt 9.10.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Krejčiřík (Karafiát), 38. Sirota (Werbik), 40. Krejčiřík (Dlabaja, Karafiát), 42. Miko (Fryšara), 55. Dlabaja (Karafiát) – 4. Kuba (Hajšman). Rozhodčí: Hradil – Wesley, Goňa. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 33:14. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Ling – Padrnos, Sirota, Hradila, Váňa, Schmied, Kosorin, Fridrich, Budil – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Karafiát, Kotek, Dlabaja, Werbik

Šoustal – Zabloudil, Kališ, Štefka, Kolovratník, Štreit, Metelka, Beutl, Škoda – Heža, Spurný, Hajšmam, Jeklič, Zabloudil, Horák, Marek, Říčka, Husták, Malý, Kuba

Lepší vstup do utkání měl Zlín, ale gól dala Olomouc. Na trestnou putoval hostující Kuba a domácí hráli přesilovku. Jen co skončila, skočil na led vyloučený Miroslav Kuba, který dostal přesný pas od Hajšmana a svůj nájezd na branku Linga zakončil střelou nad vyrážečku zlínského brankáře. Zbytek třetiny příliš krásy nenabídl, až v závěru se připomenul Zlín. Po přihrávce od Karafiáta dostal puk za záda olomouckého brankáře Vojtěch Krejčiřík, který tak stanovil stav první třetiny na 1:1.

Ve druhé třetině měl největší šanci Karafiát, který byl se svými dvěma spoluhráči sám na jednoho obránce hostí, ale situaci nevyřešil ideálně. Pak ale přišly poslední dvě minuty druhé dvacetiminutovky a Zlín se rozjel. Mora hrála v oslabení a Ševci přesilovku využili. Werbik nahrál na modrou, kde se do puku opřel Jakub Sirota a bombou do šibenice nedal Šoustalovi šanci. To však nebylo ze strany Beranů vše. Sedmatřicet sekund před sirénou přidali další gól. Dlabaja si sjel před branku. Přes brankoviště poslal puk na druhou stranu, kde si najel Vojtěch Krejčiřík a tomu nedělalo problém přehodit beton Šoustala, aby dostal puk do sítě.

Zlín tak vedl po dvou třetinách 3:1 a i v té třetí pokračoval ve střílení branek. Uběhla minuta a šestnáct vteřin ze třetí části a Ševci se opět radovali. Petr Miko se poměrně snadno dostal přes olomoucké beky až před Šoustala, kterému puk přehodil přes beton do sítě. O čtyři minuty později mohl přidat pátou trefu Werbik. Ten ujel při vlastním oslabení a řítil se sám na Šoustala. Zvolil kličku do bekhendu, ale na olomouckého brankáře nevyzrál. Domácí se páté branky dočkali v 55. minutě. Karafiát vyhrál buly, puku se zmocnil Daniel Dlabaja a poslal kotouč za záda olomouckého brankáře. Domácí si v závěru ještě zahráli přesilovku 5 na 3, ale gól již nepřidali.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Myslím si, že to bylo dobré utkání. Přestože jsme prohrávali 1:0, tak si myslím, že jsme byli aktivnější, měli jsme víc ze hry a to se pak projevilo pěknými brankami. Výborný výkon podal brankář David Ling, který by si i dnes zasloužil mít zase nulu.