SDO: Nevyužité šance, dva góly ve vlastní přesilovce a prohra 2:4 se Vsetínem

Starší dorostenci se v 15. kole RAKO extraligy utkali ve valašském derby se Vsetínem. Zápas otevřel ve 4. minutě Augustin, domácí však srovnali zásluhou Mika. Ve druhé dvacetiminutovce se trefil jen hostující Janošek. Ve třetí části srovnal v dvojnásobné přesilovce Strmiska, ale Zlín ve vlastní přesilovce dvakrát inkasoval a nakonec tak všechny tři body odevzdal rivalovi ze Vsetína.
15.kolo, pá 24.10.2014, PSG Aréna
Zlín
Vsetín
2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Miko (Padrnos, Peška), 45. Strmiska (Gazda, Miko) – 4. Augustin, 28. Janošek (J.Weintritt, Richter), 57. Janošek (Lainka), 58. Lainka (J.Weintritt). Rozhodčí: Humpolíček - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 60. Střely na branku: 49:16. Průběh utkání: 0:1;1:1;1:2;2:2;2:4.

Ling – Padrnos, Váňa, Gába, Kosorin, Procházka, Budil, Gazda – Václavek, Strmiska, Peška – Miko, Mikulec, Krejčiřík – Stiksa, Rezek, Karafiát – Kotek, Dlabaja, Werbik.

Bechný – Richter, Bártek, J.Weintritt, Augustin, Vítek, Vodák – Abazaj, Toman, Lainka – Humplík, Gharibyar, M.Weintritt - Jochymek, Kovář, Janošek.

Zápas začal lépe pro Vsetín, který se zásluhou Patrika Augustina ujal vedení. Zanedlouho mohl při přečíslení srovnat Dlabaja, zívající prázdnou bránu však minul. A tak vyrovnání přišlo až v 6. minutě. Petr Miko se v ponechané výhodě ocitl sám mezi kruhy a puk zasadil přesně k levé tyči. Druhá zásah mohli ševci přidat vzápětí, přesilová hra se jim ale nepovedla. V té měl jen dobrý pokus Strmiska, ale Bechného nepřekonal. A když berani nepotrestali ani špatnou rozehrávku VHK, byl stav po první třetině nerozhodný 1:1.

Budil a Strmiska měli možnost skórovat, když se před nimi zjevila prázdná brána, oba to však zaskočilo natolik, že nedokázali patřičně zakončit. A tak přišel trest. Ve 28. minutě využil početní výhodu Miroslav Janošek, jenž dorazil pokus Jiřího Weintritta a poslal Vsetín do vedení 2:1. Domácí mohli vyrovnat po vyloučení kapitána hostí Lainky, ale Bechného i přes mnoho pokusů nepřekonali. Třetinu zakončil únik zlínské dvojice Karafiát, Krejčiřík, první jmenovaný poslal puk na svého spoluhráče a ten spálil další obrovskou šanci Zlína.

Na začátku poslední dvacetiminutovky se ševcům naskytla 76 – ti sekundová přesilovka 5 na 3, kterou patřičně využil Petr Strmiska. Později šikovně tečoval Peška, puk ale orazítkoval jen horní tyč. V čase 55:35 byl za vyhození puku potrestán Bártek a naskytl tak domácím možnost rozhodnout zápas. Ale stal se přesný opak. 56:15 - Zlínští beci udělali chybu na útočné modré čáře, puk vzal Janošek a do zakončení nahrával Lainkovi, ten sice ještě Langa nepřekonal, ale Miroslav Janošek z následné dorážky už ano. 57:04 - Druhý gól ve stejném oslabení zaznamenávají hosté, konkrétně Petr Lainka. A při závěrečné hře bez brankáře už gól nepadl, Vsetín si tak odvezl ze Zlína tři body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): "Nešťastná porážka. Souboj našich útočníků s brankářem Bechným. Chytal výborně a měl velkou dávku štěstí, když zvládl zlikvidovat nespočet střel. Ztráta nás mrzí o to víc, že v minulém kole se nám podařilo porazit vedoucí mužstvo naší skupiny Třinec. Doufáme, že to napravíme v příštím duelu s Brnem."

Zdeněk Čech (VHK Vsetín): "Bylo vidět, že Zlín má kvalitní mužstvo. Tentokrát jsme ale dokázali využít naše šance, což se nám v předchozích zápasech moc nedařilo. Díky tomu jsme byli pořád ve hře, kluci neskutečně bojovali a snažili se dodržovat taktické pokyny. Také jsme dostali jen dva góly, a i proto jsme vyhráli, prostě jsme měli v brance kouzelníka."

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín