Starší dorost pomstil A-tým, v Brně porazil Kometu 5:2

A-tým PSG Zlín včera doma podlehl Kometě 3:6, to starší dorost stejného soupeře porazil 5:2. Díky tomu jsou ševci na druhém místě tabulky o tři body právě před Kometou. Zápas to byl dlouho vyrovnaný a vždy když dali berani gól, dokázalo Brno odpovědět. Až na ten třetí z hole Werbika už Kometa odpovědět nenašla. Zlínští pak přidali ještě další dvě trefy a můžou slavit cennou výhru 5:2.
16.kolo, so 25.10.2014, Hala Rondo
Kometa Brno
Zlín
2:5
(1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Hroudný (Ferda, Sedláček), 22. Hroudný (Ferda) – 2. Krejčiřík (Karafiát), 20. Krejčiřík (Karafiát, Kotek), 39. Werbik (Padrnos), 41. Padrnos (Peška), 59. Mikulec (Krejčiřík, Karafiát). Rozhodčí: Čech, Honza – Mikoviny, Procházka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 103. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

Slavíček – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Zukal, Kratochvíl, Gotthard, Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacomb, Hroudný, Ferda, Havránek.

Ling – Padrnos, Váňa, Gába, Kosorin, Budil, Gazda, Václavek, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Kotek, Dlabaja, Werbik.

Svižný úvod do zápasu předvedli zlínští hokejisté, kteří hned v čase 1:44 překonali brankáře Slavíčka. Vojtěch Krejčiřík si najel před bránu a pod padajícím brněnským gólmanem bez větších problémů zavěsil - 0:1. Následně přišla solidní možnost Dlabaji, který chtěl zakončit mezi betony, ale domácí strážce byl připraven.

První jakous takous šanci měla Kometa až v jedenácté minutě hry a hned z toho byl gól. Ferda vypálil z pravého kruhu, odraženého kotouče se chopil Daniel Hroudný, který poměrně z těžkého úhlu překonal Linga - 1:1. Sedmnáct vteřin před koncem ovšem opět zaúřadovala dvojice Karafiát - Vojtěch Krejčiřík, druhý jmenovaný se natlačil před Slavíčka a v tísni jej překonal - 1:2.

Vstup do druhé pasáže zápasu patřil pro změnu domácímu výběru. U Zlína řádila dvojice Karafiát - Krejčiřík, na druhé straně duo Ferda - Daniel Hroudný. A byl to právě Hroudný, který prostřelil dvě minuty po pauze mezi betony brankáře Linga - 2:2. Zbytek druhé třetiny byla herně lepší Kometa, nejblíže ke gólu byl David Sedláček, ale z otočky puk do sítě nepropasíroval. A tak přišel minutu před koncem druhé části trest. Přesilovku bleskově využil střelou od modré Nicolas Werbik - 2:3.

Začátky a konce, to by Zlínu šlo. Uběhlo sedmadvacet vteřin a Slavíček lovil touš ze své sítě počtvrté. Martin Padrnos zakončil z mezikruží naprosto přesně - 2:4. Kometa dvakrát nastřelila tyčku, ať už Sedláčkem nebo Ferdou, puk ale zapadl do její brány. A jak jinak, než v závěru třetiny. Necelé dvě minuty před koncem se prosadil Jan Mikulec - 2:5. Tím by účet duelu uzavřen.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): I přes porážku jsme odehráli dobré utkání, které bylo hrané ve vysokém tempu. Bohužel jsme udělali chyby po nacvičených signálech soupeře, na co jsme hráči před utkáním upozorňovali. Hra byla celkově vyrovnaná, bohužel zlom přišel na začátku třetí třetiny, kdy jsme hráli přesilovku a soupeř v oslabení udeřil na 2:4. Zlín byl o něco lepší, ale při troše štěstí bychom si ten bod zasloužili.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Byl to velmi dobrý zápas, kterému nechybělo nasazení. Byli jsme lepší v koncovce a zdálo se, že i ke konci jsme měli o něco více sil. Za výhru jsme samozřejmě moc rádi a dobré je i to, že se můžeme měřit s těmi nejsilnějšími týmy.