Starší dorost doma prohrál s Vítkovicemi, utkání zlomilo nahození ze středního pásma

Starší dorost přivítal v 17. kole Vítkovice a do 43. minuty drželi domácí vedení 2:1. Pak si ale zlínský gólman vybral jedinou slabší chvilku zápasu a ševci inkasovali gól na 2:2. Nahození ze středního pásma před Lingem nešťastně skočilo a zapadlo do sítě. Poté už se berani nedokázali zvednout. Za hosty přidal rozdílový gól Stupka a na konci se ještě trefil do prázdné klece při zlínské power play Slánský.
17.kolo, út 28.10.2014
Zlín
Vítkovice
2:4
(1:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Váňa (Krejčiřík, Mikulec), 24. Werbik (Schmied) – 4. Slánský (Malina), 43. Malina (Ďurkáč, Raška), 53. Stupka (Šala), 60. Slánský. Rozhodčí: Obadal – Bryška, Valentík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Ling – Padrnos, Sirota, Váňa, Schmied, Kosorin, Budil, Gazda – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Mikulec, Krejčiřík, Stiksa, Rezek, Dlabaja, Werbik

Šimeček – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Šendera, Ďurkáč, Krčmář, Slíž, Bartek – Franz, Raška, Malina, Maxner, Toman, Vondál, Slánský, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala

Utkání začalo lépe pro Zlín, už ve 3. minutě šli domácí do vedení. Po přihrávce od Krejčiříka se kotouč dostal k Vladimíru Váňovi, který jej posílal za záda vítkovického brankáře Šimečka. Ševcům však vedení dlouho nevydrželo. Přesněji, vydrželo jim minutu a sedmadvacet sekund. Pak si Vítkovice vytvořily tlak v útočné třetiny a Zlín téměř nepustily k puku. Kotouč se dostal k Lukáši Slánskému, ten objel bránu a zřejmě o beton Linga ho zpoza brány poslal do sítě. V polovině třetiny vyděsila Linga střela od mantinelu, kterou tečoval někdo z hráčů před brankou, ale naštěstí pro Zlín kotouč skončil mimo. O chvíli později se krásným sólem z vlastního obranného pásma prezentoval Gazda, ale v poslední chvíli narazil na beton Šimečka.

Po první dvacetiminutovce to bylo 1:1 a začátek té druhé opět zvládl lépe Zlín. Hosté nejprve vyhodili na zakázané uvolnění. Vhazovalo se před Šimečkem, Zlín buly vyhrál, puk šel na modrou, odtud pálil Schmied jehož střelu Šimeček vyrazil, ovšem na dorážku Nicolase Werbika byl krátký. Ševci tak znovu vedli. Střelec druhé zlínské branky mohl skórovat i v polovině utkání. Jenže puk, na který před bránou číhal mu trefil jen brusli a za záda Šimečka se mu ho usměrnit nepovedlo. V 32. minutě byl v úniku faulován Stiksa a na řadu přišlo trestné střílení. To se ale zlínskému útočníkovi nepovedlo a před Šimečkem mu puk ujel do strany a Stiksa tak ani nezakončil.

Závěrečná třetina byla v moci Vítkovic. Ty se prosadily ve 43. minutě. Zlínský brankář podcenil nahození ze středního pásma, které na branku poslal Vlastimil Malina a puk přeskočil Lingovi hokejku a skončil v sítí. Pak však své zaváhání zlínský gólman napravil, když lapil šanci Vondála. V 53. minutě přišel rozhodující zásah Vítkovic. Puk si zpoza brány našel cestu před Linga, tam se k němu dostal Matouš Stupka a střelou po ledě uklidil puk k tyči. Zlín pak vrhl vše do útoku, ale nedařilo se mu prosadit se přes dobře bránící hosty. Minutu a dvacet sekund před koncem odjel Ling na střídačku a domácí to zkoušeli v šesti. Marně. Vítkovičtí vybojovali puk v obranné třetině a Lukáš Slánský ho z poloviny hřiště poslal do prázdné klece. Bylo rozhodnuto. Vítkovice si odváží výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Mrzí nás taková porážka, protože po výborném výkonu na Kometě, jsme to dnes nezopakovali a spousta hráčů neplní taktické pokyny. Utkání se zlomilo laciným gólem po ubráněné přesilovce.